Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiect: Vânzătorii trebuie să verifice buletinele tinerilor care cumpără alcool, tutun sau energizante. Amenzi uriașe

Vânzătorii și ospătarii vor trebui să verifice buletinele tinerilor care cumpără alcool, tutun sau energizante, pentru a vedea dacă sunt majori, potrivit unui proiect privind modificarea legii pentru prevenirea consumului de către minori.  

Vânzătorii din magazine și ospătarii din localuri vor fi obligați să ceară buletinele tinerilor care cumpără alcool, tutun sau băuturi energizante, potrivit unui proiect de modificare a legii pentru prevenirea consumului acestor produse de către minori.

Nerespectarea acestor provederi atrage după sine amenzi uriașe, cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei, se specifică în textul proiectului.

Textul integral al proiectului de lege poate fi consultat la sfârșitul acestui articol.

”În vederea verificării împlinirii vârstei de 18 ani a cumpărătorilor și consumatorilor care solicită vânzarea, respectiv servirea băuturilor alcoolice, băuturilor energizante și/sau produselor reglementate de dispozițiile art. 2 din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor de tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor de tutun, cu modificările și completările ulterioare, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale au obligația de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor”, se arată în proiectul de modificare trimis Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Citește și
bani
Cum vrea să facă statul rost de bani: scumpiri la alcool, tutun și carburanți, creșterea TVA, fără scutiri la plata CASS

Sancțiunile pentru nerespectarea acestor obligații sunt considerabile.

”În cazul neîndeplinirii obligației prevăzute la alin. (1), membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale pot fi sancționați cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei”, conform proiectului de modificare a legii.

Proiectul a fost avizat de Comisia pentru sănătate și familie, respectiv Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, și este semnat de președintele celor două comisii, respectiv Nelu Tătaru (fostul ministru PNL al Sănătății) și Laura Vicol.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult