Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis: Am convenit să facem paşi decisivi privind interconectarea reţelelor de energie electrică din România şi R. Moldova

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a convenit cu omologul din Republica Moldova, Maia Sandu, realizarea unor paşi decisivi în ceea ce priveşte interconectarea reţelelor de energie electrică din cele două ţări.

"În cadrul consultărilor noastre am abordat şi subiectul securităţii energetice a Republicii Moldova. După cum cunoaşteţi, Republica Moldova este deosebit de vulnerabilă în acest domeniu, iar populaţia resimte deja şocurile creşterilor masive ale preţurilor la gaze naturale şi energie electrică. Am trecut în revistă evoluţiile pe acest subiect şi opţiunile de sprijin în plan bilateral. În context, am discutat despre rolul foarte important şi potenţialul gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău ca element esenţial în arhitectura de securitate energetică a Republicii Moldova. În acest cadru, pe lângă conectarea Republicii Moldova la reţeaua europeană de energie electrică, în martie, interconectarea reţelelor de energie electrică din România şi Republica Moldova are o relevanţă strategică evidentă şi am convenit să facem paşi decisivi în această direcţie", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa comună cu Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a ajuns vineri dimineață la Palatul Cotroceni, unde a fost primită de Klaus Iohannis.

Vizita oficială a Maiei Sandu are loc pe fondul intensificării substanţiale a dialogului şi cooperării bilaterale atât la cel mai înalt nivel, cât şi în plan guvernamental şi parlamentar, în spiritul comunităţii de limbă, cultură şi istorie împărtăşite de cele două ţări, precum şi al Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Citește și
Soția lui Navalnîi spune că a fost audiată la intrarea în Moldova și filată în Chișinău. ”Maia Sandu, de ce mă urmăriți?”
Soția lui Navalnîi spune că a fost audiată la intrarea în Moldova și filată la Chișinău. ”Maia Sandu, de ce mă urmăriți?”

După primirea la Palatul Cotroceni, preşedintele Republicii Moldova va avea o întrevedere cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, iar apoi se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult