Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițistă din Bacău, acuzată că ar fi bătut un bărbat de 64 de ani pentru că a furat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 64 de ani, din județul Bacău, o acuză pe polițista din comună că l-a bătut fără milă. Ba chiar spune omul și-ar fi chemat și un prieten ca să o ajute. Două ore l-ar fi chinuit.

Superiorii poliţistei au aflat despre incident și au demarat o anchetă pentru a afla adevărul.

Bărbatul a fost acuzat de furt de o săteancă din localitatea Dămienești. A mers să lămurească el însuși problema la poliție. Șefa de post l-ar fi agresat brusc și fără motiv - susține victima.

Dumitru Broşteanu, victimă: "Poliţista m-a băgat în beci şi apoi a venit Lazăr şi m-a scos afară. Când am ajuns la colţul clădirii aveam cătuşele şi a început să tragă de mine. I-am zis să mă lase în pace şi a început să dea cu bastonul în mine. Înăuntru în post m-a bătut. A închis geamurile uşile ca să nu se audă că răcneam ca din gură de şarpe. E inuman nu m-a întrebat nimeni nimic”.

După ce i-au dat drumul, bărbatul a plecat spre casă, dar s-a prăbușit pe câmp. L-a găsit soția, alertată de un localnic.

Citește și
coronavirus
Un bătrân de 84 de ani din Gorj, vindecat de Covid-19 în spital, a murit acasă, la două ore după externare

Maria Broşteanu – soţia victimei: "Acolo l-am găsit stătea jos cu nişte oameni. Era un om terminat. Mi-a cerut apă şi i-am dat. În 2 minute a apărut domnişoara şefă şi cu omul ei. A fost tratat extraordinar de grav nu am cuvinte. Vrem la detector să dovedim că nu e vinovat".

După ce şi-a recuperat omul din câmp, femeia a sunat la 112. Era plin de vânătăi pe corp - povestește ea.

Felicia Frigură – vecină: "E regretabil. E inuman. Nu ştiu ce se întâmplat cu poliţia în ziua de azi, dar nu trebuia tratat în halul ăsta. Trebuia să facă o anchetă să vadă dacă are dreptate sau dacă sunt adevărate acuzaţiile şi apoi să se ia măsuri legale, nu bătaie".

Superiorii poliţistei acuzate anchetează cazul. Șefa de post a negat până acum că l-ar fi lovit pe bărbat.

Cătălina Păduraru – IJP Bacău: "La nivelul inspectoratului de poliţie judeţean Bacău se efectuează în prezent verificări pentru a se stabili cu exactitate situaţia de fapt. De asemenea, conducerea a dispus cercetarea prealabilă şi a fost sesizată unitatea de parchet".

Familia bărbatului lovit vrea să meargă până în pânzele albe pentru a dovedi că acesta nu minte. Nici în cazul bătăii primite, nici în cazul furtului pentru care a mers inițial la poliție.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult