Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Credincioșii din România care vor participa la o nouă slujbă de Înviere, la o lună după Paște

Your browser doesn't support HTML5 video.

Arhiepiscopia Tomisului face un anunţ fără precedent. În Dobrogea, bisericile vor ţine slujba de Înviere, şi chiar le-au transmis enoriaşilor un program cu zilele în care trebuie să țină post. De asemenea, se reia obiceiul Paştelui Blajinilor.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului care au şi prezentat programul pentru noua Înviere.

Astfel, credincioşii trebuie să ţină post în zilele de 24, 25 şi 26 mai, apoi pot fi împărtăşiţi după slujba organizată în noaptea de 26 spre 27 mai

Arhiepiscopia anunţa că noua slujbă de Înviere va fi ţinută în toate bisericile şi mănăstirile din Dobrogea, iar, la miezul nopţii, credincioşii vor primi Lumina Învierii la fel ca în noaptea de Paşti.

Înalt prea sfiintia să Teodosie va organiza nouă slujbă de înviere la catedrala din zona veche a oraşului, iar credincioşii nu vor avea voie în biserică.

Citește și
Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în țară. Cum se vor desfășura slujbele de Înviere
Decizie fără precedent în România! Lumina de Înviere va fi împărțită din nou credincioșilor

Joi, 28 mai, Arhiepiscopul Tomisului a decis ca slujba religioasă de Înălţarea să fie şi un prilej de a organiza din nou şi Paştele Blajinilor.

Preoţii susţin că decizia a fost luată ca urmare a faptului că mulţi credincioşi şi-au exprimat mâhnirea că nu au participat la prima Înviere, cea din luna aprilie când România era în stare de urgenţă.

Biserica ortodoxă a Greciei va organiza, la rândul ei, noua înviere în aceeaşi zi cu Arhiepiscopia Tomisului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult