Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amendă de 30.000 de lei pentru un argeșean prins când ardea deșeuri în spatele casei. Familia lui e revoltată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amendă record pentru un bărbat din Argeș - are de plată 30.000 de lei după ce a fost prins de jandarmi în timp ce ardea deșeuri în spatele casei. Individul susține că nu era la curent cu prevederile legii, dar a mai fost sancționat pentru poluare.  

Bărbatul de 50 de ani locuiește în Câmpulung Muscel și s-a gândit să dea foc vechiturilor ce nu-i mai foloseau prin gospodărie - cauciucuri, saltele, obiecte din plastic și resturi vegetale. Jandarmii l-au prins în timp ce patrulau pe marginea râului Târgului. L-au amendat pe loc cu 30.000 de lei. Întreaga familie e revoltată.

Lucreția Boceanu, mama bărbatului amendat: ”Nici nu știu ce să mai zicem, îmi vine să cad jos! Eu sunt cu inima, dacă vă arăt pastilele, nu mă credeți, și el la fel! I-a venit rău, i-a venit rău, nu a mâncat de două zile!".

Familia pare că nu înțelege nici acum unde a greșit.

Soția bărbatului amendat, Irina Constantin: "300 de milioane pentru că am făcut-o… Nu știu cum o să facem să plătim amenda asta, ce a făcut, a făcut bătaie de joc, trebuia un avertisment, nu ca să dea amendă dintr-odată așa!".

Citește și
Romania te iubesc
Scăldați în otravă. Gunoaie arse duc în aer substanțe cancerigene, apa freatică e infestată toxic. Nimeni nu e sancționat
Familia mai riscă o amendă, tot de 30.000 de lei

Familia a mai fost sancționată pentru poluare. Inspectorii primăriei au descoperit o conductă care ducea din bucătăria casei lor până în râu, unde oamenii deversau apa menajeră. Mai mult, familia riscă o nouă amendă.

Elena Lasconi, primar Câmpulung: "Au mai găsit acolo niște țigle depozitate pe malul râului Târgului și au spus că dacă nu o să le ia de acolo până vineri, o să mai primească încă o amendă de 30.000 de lei".

Bărbatul are la dispoziție 15 zile să plătească amenda deja primită, care este cea mai mare aplicată vreodată în Argeș unei persoane fizice pentru arderea deșeurilor.

Dacă nu o va plăti, va ajunge în instanță, unde i-ar putea fi confiscate două mașini. Dacă valoarea acestora nu acoperă amenda, barbatul va fi obligat să presteze de restul sumei muncă în folosul comunității.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult