Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce au găsit polițiștii din SUA în telefoanele lui Florin Duduianu. Interlopul riscă peste 100 de ani de închisoare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Temutul interlop român Florin Duduianu riscă peste 100 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de un judecător districtual din California de fraudă cu carduri sociale și furt de identitate agravat.

Duduianu este considerat liderul unei grupări de crimă organizată care a lăsat fără ajutoare sociale mii de familii nevoiașe de peste ocean. Judecătorul federal al Tribunalului Districtual Central din California a avut nevoie doar de două zile ca să dea verdictul ”vinovat” în cazul lui Florin Duduianu. Interlopul român, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat în urma unei operațiuni spectaculoase a autorităților americane, care au țintit un temut grup de crimă organizată. 48 de români, unii încă minori, sunt acuzați de fraude cu carduri sociale pe care le-ar fi clonat cu zecile de mii. Erau carduri folosite de familiile nevoiașe ca să cumpere alimente, inclusiv lapte praf pentru bebeluși.

Potrivit ministerului american de Justiție - cunoscutul DOJ - Florin Duduianu a fost declarat vinovat de furt de identitate în formă agravată. Iar judecătorul numit acum patru ani la Tribunalul Districtual Central din California de Donald Trump a fixat pentru 29 martie sedința în care va pronunța setința de condamnare a interlopului român, aflat de ani buni pe lista most wanted a poliției române. Autoritățile federale americane susțin că Duduianu a fost filat în timp ce, împreună cu un apropiat, a retras de la un bancomat 1850 de dolari, folosind carduri sociale clonate. La percheziții, polițiștii au descoperit mai multe astfel de carduri. Ulterior, titularii lor au declarat că nu îl cunosc pe Duduianu și nici nu au împuternicit pe cineva să retragă bani din conturile lor.

O probă zdrobitoare în acest caz - susțin federalii de peste Ocean - sunt chiar telefoanele lui Duduianu, în memoria cărora anchetatorii ar fi descoperit zeci de fotografii și videoclipuri din care interlopul român învăța tehnici legate de scanarea fraduloasă a bancomatelor. Dar și fotografii cu sumele de bani retrase în mod fraudulos. Departamentul american de justiție susține că Florin Duduianu ar fi pledat deja vinovat pentru alte trei capete de acuzare de fraudă bancară și utilizare ilegală a dispozitivelor de acces neautorizat. Pentru fiecare infracțiune, românul riscă până la 30 de ani de închisoare, iar potrivit sistemului judiciar american pedepsele i se vor adună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult