Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească au câștigat contestațiile la mai multe judecătorii, Judecătoria Cluj pentru prima, respectiv Judecătoria Sectorului Sector 1 București în cazul ultimelor două, după ce au contestat contravenția emisă de ANPC în mai anul trecut, arată Profit.ro.

Anterior, First Bank și Libra Bank au obținut câștig de cauză pe fond, în timp ce cererea ProCredit Bank a fost respinsă la Judecătoria Sectorului 1, arată sursa citată.

ANPC a amendat anterior 19 bănci, cele mai mari din piață, cu argumentul că ar fi folosit practici comerciale incorecte sau înșelătoare, prin faptul că au acordat credite cu sistemul de amortizare a ratelor în anuități sau rate egale.

Pe lângă contravenții, președintele ANPC a emis ordine către bănci să remedieze situația prin emiterea unor noi grafice de rambursare pentru recalcularea ratelor „în rate egale pe întreaga perioadă de creditare în raport cu dobânda aferentă creditului”. Horia Constantinescu, plecat recent din fruntea instituției pentru a candida la Primăria Constanța, acuzat băncile de „cămătărie”.

Citește și
Unchi mort
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă, să ia un credit de 3.000 de euro. Cum au reacționat angajații băncii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult