Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Călugăr de la Arbore, anchetat într-un dosar de corupere a minorilor. Mama unuia dintre copii a făcut plângere la poliție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un călugăr care slujea la mănăstirea Arbore din Suceava este anchetat pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu doi băieți, în vârstă de 14 și 15 ani. Mama unuia dintre ei a depus plângere la poliție.

Anchetatorii susțin că bărbatul de 31 de ani și victimele sale, de 14 și 15 ani, ar fi întreținut relații sexuale luna trecută, într-o pensiune din Rădăuți, județul Suceava.

Procurorii spun că, pe fondul consumului de alcool, relațiile ar fi fost consimțite.

Surse din anchetă spun că există indicii că asemenea întâlniri s-au mai petrecut și în alte dăți, în diferite pensiuni din județele Iași și Suceava, acolo unde călugărul plătea cazarea peste noapte pentru cei doi băieți.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași îl acuză acum de relații sexuale cu un minor. El a fost audiat și a recunoscut faptele.

Citește și
călugăr
Un călugăr îi învață pe soldații ruși cum se încarcă un Kalașnikov. "Antihristul avansează împotriva sfântului popor rus"

Anchetatorii au decis să îl pună sub control judiciar pentru 60 de zile.

Odată cu începerea urmăririi penale, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților l-a oprit de la slujire pe fostul călugăr și i-au cerut să părăsească mănăstirea, iar când procurorii vor termina ancheta, Consistoriul Monahal al Arhiepiscopiei va începe o anchetă internă pentru excluderea bărbatul de 31 de ani din rândul clerului.

Individul a ajuns la mănăstirea Arbore în noiembrie, anul trecut, fiind făcut ierodiacon în Ajunul Crăciunului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult