Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”România, știi bine”, episodul 30, cu Paula Herlo. Povești nespuse la TV despre Călărași

Your browser doesn't support HTML5 video.

Podcast ”România, știi bine”, episodul 30. Paula Herlo a prezentat în campania ”Județe la stăpân”, difuzată la Pro TV, situația din Călărași, care este un județ sărac, deși are toate calitățile pentru a fi prosper.

A rămas ceva nespus despre Călărași? Sau despre stăpânii săi? Da, destule.

Avem nevoie de explicații despre mecanismele subdezvoltării. Și despre schema furturilor perpetue. Motivele pentru care în Nana, celebra localitate agricolă, nu s-a investit nici un euro din fonduri europene, “bani de afară”, cum le zice primarul.

Călărași este un județ în care modelul de cheltuire iresponsabilă a banilor este mai puțin ascuns decât în alte părți ale țării.

Citește și
Mircea Cosma
Liderul PSD Mircea Cosma susține că nu este ”baron de Prahova”: ”Eu sunt conte!”

Jurnalista Paula Herlo spune că i s-a părut revoltător faptul că primarul din Călărași, Vasile Drăgulin, a ales să îi indatoreze pe locuitorii municipiului, în loc să folosească bani europeni.

”Ce mi s-a părut mie revoltător în povestea asta este că domnul Drăgulin a ales să asfalteze drumurile din municipiu - și le asfaltează cu firma fostului asociat al lui Dumitrescu, care o fi câștigat legal, nu știu, nu am avut acces la documente, posibil că a câștigat legal licitația, nu mă bag în discuția asta - dar asfaltează aceste drumuri cu bani împrumutați.

44 de milioane de lei a luat domnul Drăgulin, a împrumutat cetățeanul călărășan, în loc să ia fonduri europene. Și eu când am întrebat de ce nu ați luat fonduri europene a spus că nu se poate peste noapte. Dar 8 ani nu sunt peste noapte. Da, dar eu n-am avut niciun proiect preluat. (...) Tu te îndatorezi în loc să accesezi linii de finanțare nerambursabile. Asta este revoltător.”

VEDEȚI aici ”Județe la stăpân” în Călărași, emisiunea integrală ”România, te iubesc!” din 8 martie 2020!

Paula Herlo a fost LIVE de la ora 11.00, pe stirileprotv.ro, pe www.protvplus.ro, pe canalul de YouTube "Romania, te iubesc!" și pe paginile noastre de Facebook: ”România, te iubesc!” și Știrile Pro TV.

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult