Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Săptămâna verde la Târgu Mureș. Elevii s-au mutat din sala de clasă pe malul apei și au îmbinat teoria cu practica

Your browser doesn't support HTML5 video.

Săptămâna verde a început cu o sesiune de rafting pentru elevii unui liceu din Târgu Mureș. Tinerii s-au mutat din sala de clasă pe malul apei și au îmbinat teoria cu practica.  

Au aflat informații noi despre râul Mureș și au și învățat să vâslească. Liceenii, echipați corespunzător, au descoperit pas cu pas ce înseamnă raftingul. Pentru mulți dintre ei a fost prima experiență de acest fel.

Varga Nicole, elevă: „Mi se pare o idee foarte bună și sunt curioasă cum o să fie, încă nu am avut șansa să fac parte din așa ceva”.

Tar Blanka, elevă: „E prima oară când venim și este o experiență foarte interesantă”.

Zona unde s-a desfășurat lecția inedită nu a fost aleasă întâmplător. Organizatorii le-au dat tinerilor ocazia să descopere o arie protejată.

Citește și
rafting
Au început competițiile de rafting din acest an. Prima etapă se desfășoară la Nehoiu, pe râul Buzău

Komaromi Reka, organizator: „Sunt într-o zonă de protecție a naturii, în natura 2000, ceea ce e în apropierea noastră și e bine de știut și asta. De obicei copiilor le place foarte mult vâslitul și deplasările cu diferite ambarcațiuni”.

Balint Julianna, dirigintă: „Sunt necesare și asemenea ieșiri pentru o grupă de clasă. Consider că este una dintre cele mai frumoase amintiri”.

Săptămâna Verde a fost introdusă în școli în 2022 și are ca scop implicarea elevilor în activități care contribuie la protejarea mediului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult