Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Veste rea pentru Toader, după decizia CEDO în cazul Kovesi. Anunțul Ministerului Justiției

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministerul Justiției a anunțat, marți, că propune Guvernului României eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Această măsură vine ca urmare a deciziei CEDO, care a condamnat România după revocarea Codruței Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Tudorel Toader a fost ministru al Justiției în acea perioadă, el anunțând, în 2018, procedura de revocare a lui Kovesi.

”În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția. Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției”.- se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat marţi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul în care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA. Citiți aici prima reacție a lui Kovesi!

Citește și
Studenții din Iași îl acuză pe rectorul Tudorel Toader că a refuzat suspendarea cursurilor pentru a-și asigura cvorumul la alegeri
Liga Studenților din Iași îl acuză pe Tudorel Toader că a refuzat suspendarea cursurilor pentru a avea cvorum la alegeri

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult