Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiat de 13 ani, condamnat la 10 ani de închisoare, în urma unei dispute cu un prieten. Ce i-a zis acestuia

Un adolescent de 13 ani din Nigeria a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie, ceea ce a generat o „profundă îngrijorare” din partea Organizației Națiunilor Unite.

Băiatul a fost condamnat de către o instanță care în același timp a condamnat la moarte un bărbat pentru blasfemie împotriva profetului Mahomed, transmite Daily Mail.

„Am aflat că aceștia au fost condamnați în aceeași zi, de aceeași instanță, pentru blasfemie și nimeni nu vorbea despre cazul băiatului, așa că a trebuit să ne mișcăm repede pentru a depune o contestație în acest sens”, a declarat un avocat implicat în proces.

Decizia în cazul adolescentului s-a luat în urma unei acuzații, potrivit căreia ar fi folosit un limbaj nepotrivit față de Allah în timpul unei dispute cu un prieten.

UNICEF și avocatul acestuia au calificat sentința ca fiind neconstituțională.

Citește și
cutit
Un botoșănean a cerut să fie condamnat la închisoare pe viață, însă nu a obținut sentința

„Blasfemia nu este recunoscută de legea nigeriană. Este incompatibilă cu constituția din Nigeria”, a adăugat avocatul.

Aceștia au spus că încalcă, de asemenea, o serie de convenții internaționale privind drepturile copiilor, inclusiv Carta africană privind drepturile și bunăstarea copilului, pe care Nigeria a ratificat-o în 2001.

Mai mult, în urma incidentului, mama băiatului a povestit că a fost nevoită să fugă de acasă, după ce mai mulți localnici au dat buzna în casa ei.

UNICEF a publicat o declarație în care preciza că acest caz stârnește un sentiment de „profundă îngrijorare” și a solicitat instanței să-și revizuiască decizia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult