Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aradul a pus gând rău ciorilor din oraș. Se pregătesc să-și construiască cuiburile și fac o mizerie de nedescris

Ciorile nu sunt niște păsări îndrăgite, așa că nu e de mirare că autoritățile din unele orașe, cum ar fi Aradul, le-au pus gând rău. În această perioadă se pregătesc să-și construiască cuiburile, iar asta se întâmplă mai mereu în centrul orașelor.

Ciorile fac, însă, mizerie și chiar un zgomot asurzitor. În plus, mașinile și aleile aflate în apropierea cuiburilor sunt permanent murdărite. Legea protejează, însă, aceste păsări şi toate metodele încercate de primării până acum n-au avut succes.

Ciorile se adună în număr mare în zonele centrale pentru că este mai cald cu cel puțin cu două grade, față de periferie.

Localnic: „Se aud dimineața devreme și seara. Este un zgomot asurzitor. Și cu geamul închis se aud”.

Șoferii care își parchează mașinile sub copacii în care își fac veacul păsările au cel mai mult de pătimit și fac des vizite la spălătoria auto. Nici aspectul zonei nu este unul primitor.

Femeie: „Sunt prea multe și sunt aici distrugătoare de mașini. Cei care stăm aici trebuie să ne spălăm mașina în fiecare dimineață, că-i plin de excremente”.

Femeie: „Distruge tot și pe jos și mașinile, tot. Gălăgia este foarte mare și mai ales pentru cei care stau în zonă”.

Autoritățile locale au încercat să alunge ciorile cu diverse metode, fără să înregistreze vreun succes notabil.

Mihai Pascu, biolog: „Se poate încercă îndepărtarea ciorilor din acest arbor, dar ciorile sunt pasările cele mai inteligente și se obișnuiesc relativ repede cu diferitele forme ce au fost încercate pentru îndepărtarea lor”.

În urmă cu trei ani, aici a fost adusă o bufniță artificială, care a fost amplasată într-un copac. Metoda a funcționat doar câteva zile.

Călin Bibarț, primarul orașului Arad: „Pe o interpretare din unele legi nu le poți face nimic. În perioada de cuibărit, dacă-i creezi disconfort maxim, adică îi strici cuibul cu totul cu ouă, odată, de două ori părăsește zona”.

Potrivit ornitologilor, cel mai eficient mijloc de a scăpa de ciori este prin îndepărtarea gunoaielor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult