Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Florin Călinescu, rezultat surprinzător la alegerile europarlamentare. Mai puține voturi decât Șoșoacă sau Nicu Ștefănuță

Florin Călinescu nu a reușit să împingă Partidul Diapora Unită în preferințele electoratului, la alegerile europarlamentare care au avut loc în 9 iunie 2024.  

Potrivit rezultatelor provizorii care au fost furnizate, marți, de Biroul Electoral Central, în urma centralizării unui număr de 19.761 de secţii de votare din totalul celor 19.870, Partidul Diapora Unită a obținut doar 1,79%, adică 158.363 de voturi.

Călinescu a fost principalul candidat al acestui partid, ocupând prima poziție pe lista candidaților partidului Diaspora Unită. El a fost în campanie electorală în mai multe orașe din țară, după cum s-a văzut pe conturile sale de pe rețelele sociale.

Spre comparație, candidatul independent Nicolae Ştefănuţă a obținut 3,05% (270.832 voturi), iar un alt candidat independent, Vlad Gheorghe, a obținut 2,46% (218.462 voturi).

Citește și
vot, alegeri ue
Europarlamentare 2024. Rezultate provizorii BEC: PSD-PNL - 48,67%, AUR - 14,95%, Alianţa Dreapta Unită - 8,63%

Florin Călinescu a declarat de mai multe ori în unele emisiuni televizate că, în funcție de rezultatul pe care îl va obține la alegerile europarlamentare va decide dacă va candida pentru funcția de președinte al României.

De asemenea, într-o transmisie LIVE pe TikTok, care a avut loc în 7 iunie, actorul a declarat că alegerile europarlamentare ”sunt o etapă necesară”.

Călinescu a răspuns, astfel, la întrebările fanilor săi, formulate în direct pe rețeaua socială.

Întrebare: Dacă veți câștiga la europarlamentare, mergeți la Bruxelles sau rămâneți să candidați la prezidențiale?

Florin Călinescu: ”Ăă, cum se cheamă, la decathlon participi la mai multe probe ca să devii campion. Europarlamentarele sunt o etapă necesară și, partidul nostru, am stabilit această strategie, ca să intrăm repede la luptă, să începem cu ceea ce este acum. Sincer, nu avem posibilitatea pentru locale. Nici AUR-ul și nici USR-ul la prima tentativă nu au accesat localele, dar de de exemplu, verificarea oamenilor care vor să vină în acest partid este foarte dură și necesită un pic de timp. Adică, știți bine criteriile Partidului Diaspora Unită aplicate.”

Întrebare: În cazul unui eșec, acum, veți continua participarea și la următoarele rânduri?

Florin Călinescu: ”Da! Partidul, cu siguranță. Eu, cât pot o să-i ajut. Și candidaturile mele, am mai explicat povestea asta, dar așa e, eu sunt unul singur, dumneavoastră sunteți mulți. Am explicat. Nu sunt candidaturi de dragul de a fi europarlamentar, deputat, senator sau președinte. Sunt de dragul de a a da un exemplu celor interesați, că nu trebuie să stăm deoparte. Activiști înscriși, ne-înscriși în partide, contează lupta. Eu n-am intrat în această poveste sau colegii mei, ca să fie neapărat.... Toți au meserii, toți au venituri, toți au tot felul de situații. Dar e un grup care s-a săturat de miorlăitul pe margine. Nu se poate face nimic. Ei, uite că suntem atât de utopici încât credem că se poate face ceva.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult