Sondaj: Aproape sapte hispanici din zece afirma ca vor vota pentru Barack Obama


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 01:49
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2012 07:10
Categorie: Alegeri SUA
Hispanici

Aproape 7 hispanici din 10 inscrisi pe listele electorale se declara dispusi sa voteze pentru democratul Barack Obama in cadrul alegerilor prezidentiale de la 6 noiembrie, fata de 21 la suta pentru rivalul sau republican Mitt Romney. 

Aceasta este concluzia unui sondaj publicat joi si citat de AFP.

La 69 la suta, proportia hispanicilor - cea mai numeroasa minoritate etnica din Statele Unite care asigura ca vor vota pentru Barack Obama - este superioara celei de 67 la suta din voturile hispanicilor castigate in 2008 in fata republicanului John McCain.

Aproximativ 23,7 milioane de hispanici sunt inscrisi pe liste pentru a lua parte la scrutin, adica cu patru milioane mai mult ca in 2008. Acestia reprezinta 11 la suta din electorat.

Insa conform acestei anchete a institutului Pew Hispanic, doar 77 la suta se declara "absolut siguri" ca vor vota la 6 noiembrie, mai putin decat media pentru toti alegatorii americani inscrisi pe listele electorale (89 la suta). Peste doua treimi (67 la suta) apreciaza de asemenea ca votul hispanicilor va avea o pondere semnificativa in desemnarea invingatorului.

Ancheta a fost realizata intre 7 septembrie si 4 octombrie prin telefon pe un esantion de 1.765 de americani de origine hispanica, dintre care 903 au declarat ca sunt inscrisi pe listele electorale. Marja de eroare pentru acest ultim esantion este de 4,6 la suta.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO