Donald Trump nu renunta: "Zidul la granita cu Mexic este o solutie". Pe cine a numit miliardarul in echipa sa prezidentiala

donald trump

Odata trecuta patima campaniei electorale, se limpezesc apele in proiectele lui Donald Trump.

Presedintele ales se declara ferm decis sa aplice o parte dintre cele mai controversate intentii formulate in campanie.

Pe altele - precum numirea unui procuror special care s-o ancheteze pe HIllary Clinton - le recunoaste chiar el drept retorice.

Pe de alta parte, in primul sau interviu serios, miliardarul anunta ca va renunţa la salariul de presedinte al Americii.

Reporter: Cum ramane cu promisiunea de a deporta milioane de imigranti?
Donald Trump: Ceea ce vom face este sa gasim infractorii, traficantii de droguri, pentru ca sunt destui, probabil 2-3 milioane si sa ii dam afara din tara sau sa ii incarceram. Insa ii vom deporta, pentru ca stau aici ilegal.

Citește și
donald trump
Donald Trump a anuntat ca va renunta la salariul de presedinte. Promisiunea facuta protestatarilor: "Ne vom restabiliza tara"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Cu un ton mai impaciuitor decat in timpul campaniei, presedintele ales isi apara si planul cu privire la zidul de la granita cu Mexicul.

Reporter: Chiar vei construi zidul?
Donald Trump: Da!
Reporter: In Congres se vorbea despre un gard, ai accepta aceasta varianta?
Donald Trump: Pentru anumite zone as accepta, dar, pentru altele, zidul ar fi o solutie mai sigura, mai ales ca ma pricep la constructii!"

La fel de ferm este Trump si in privinta judecatorilor pe care ii va numi, pe viata, la Curtea Surpema.

Donald Trump: - Vor fi judecatori favorabili celui de-al doilea Amendament (n. r. - privind dreptul de a detine arme).
- Eu sunt pro-life asa ca voi numi judecatori pro-life. In privinta avortului, cel mult decizia se poate intoarce la nivelul fiecarui stat.
- Dar asta inseamna ca unele femei nu vor putea face avort..
- Pai atunci poate ca vor trebui sa se mute in alt stat"

In privinta incidentelor in care sustinatori ai lui Trump hartuiesc si agreseaza diferite minoritati - musulmani, latino-americani ori persoane de culoare - Trump e dornic sa aplaneze tensiunile:

Donald Trump:  Sunt intristat si le zic celor care hartuiesc minoritati: Opriti-va! O spun si direct catre camera: Incetati!

Daca in campanie a avut un ton agresiv fata de anumite grupuri ale societatii, nu a vorbit neaparat serios:

Donald Trump: Uneori, e nevoie de o anume retorica pentru a-i motiva pe oameni. Nu vreau sa fiu un personaj dragut, amabil si nesarat, chiar daca de multe ori va trebui sa fiu asa...

In alta ordine de idei, Trump a facut primele numiri in echipa sa. Reince Priebus, presedintele Comitetului Național Republican, va fi secretar general al adminstratiei, angajatul cu cel mai inalt rang la Casa Alba. Misiunea lui va fi sa tina legatura cu Partidul Republican si cu Congresul.

De asemenea, Trump l-a ales consilier si strateg-sef pe Steve Bannon, presedinte executiv al site-ului conservator Breitbart News, intens controversat din cauza unor pozitii percepute drept rasiste si antisemite.

Reporter:- Ii poate spune cineva NU lui Donald Trump?

Analist: - Poate Ivanka ori Melania. Uitati care e treaba, Trump a facut o avere estimata intre 4 si 10 miliarde de dolari. A invins 15 rivali in cursa pentrru nominalizare, a invins-o pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale. S-a luptat cam cu intreaga presa americana si a avut castig de cauza. Asa ca e un tip cu o mare incredere in propriile instincte".

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
"Donald Trump e naiv daca declanseaza un razboi comercial." Amenintari fara precedent lansate din China catre Statele Unite

Presedintele Chinei a anuntat ca este gata pentru imbunatatirea relatiilor cu Statele Unite dupa alegerea lui Donald Trump, insa ziarele controlate de partidul comunist din China lanseaza amenintari dure.

Donald Trump a anuntat ca va renunta la salariul de presedinte. Promisiunea facuta protestatarilor:
Donald Trump a anuntat ca va renunta la salariul de presedinte. Promisiunea facuta protestatarilor: "Ne vom restabiliza tara"

Donald Trump va renunta la salariul - de aproximativ 400.000 de dolari anual - de presedinte al Statelor Unite, a declarat el in primul interviu pe care l-a acordat de cand a fost ales sef al statului.

Donald Trump, primul interviu la CBS:
Donald Trump, primul interviu la CBS: "Voi deporta 3 milioane de migranti ilegali imediat ce sunt instalat in functie"

Donald Trump a anuntat intr-un interviu la postul CBS ca va deporta 3 milioane de migranti, fara documente, imediat ce va fi instalat in functie. Totodata a insistat ca la granita cu Mexicul va fi construit un "gard", unde nu poate fi ridicat "zid".

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.