Mesajul lui Donald Trump dupa castigarea alegerilor. Barack Obama l-a sunat ca sa il felicite

Dată publicare: 09-11-2016 09:48
Dată actualizare: 12-11-2016 00:22


Presedintele american Barack Obama l-a felicitat telefonic miercuri pe Donald Trump pentru victoria in alegerile prezidentiale desfasurate marti in Statele Unite si l-a invitat la Casa Alba, trasmit Reuters, DPA si AFP.

Potrivit sursei citate, Obama si-a exprimat 'admiratia fata de campania solida pe care (Donald Trump) a desfasurat-o in intreaga tara'.

''Presedintele l-a invitat pe presedintele ales sa se intalneasca la Casa Alba joi, 10 noiembrie, pentru a pune la punct planul de tranzitie asupra caruia echipa sa lucreaza de aproape un an. Asigurarea unei tranzitii armonioase a puterii este una dintre prioritatile pe care presedintele le-a identificat la inceputul anului, iar intalnirea cu presedintelui ales este urmatoarea etapa'', mai mentioneaza comunicatul citat.

Declaratiile lui Donald Trump

Donald Trump: "Imi cer scuze ca v-am facut sa ma asteptati. Am avut de rezolvat lucruri complicate. Multumesc foarte mult.

Tocmai ce am primit un telefon de la Hillary Clinton. Ne-a felicitat pe noi toti, pentru victorie. A fost o campanie dura, a luptat din greu.

Hillary a luptat din greu si mult timp si ii sunt recunoscator pentru treaba facuta. Vorbesc serios.

E timpul ca America sa se uneasca. E timpul ca noi sa fim uniti, e timpul. Voi fi presedintele tuturor americanilor, acest lucru e important pentru mine.

Celor care nu m-au sprijinit, si au fost cativa, le transmit ca am nevoie de ajutorul vostru ca sa unificam tara noastra mareata.

Asa cum am spus, nu am avut o campanie, ci o miscare la care au contribuit milioane de oameni care isi iubesc tara si vor un viitor mai bun.

Este o miscare formata din americani de toate culorile, originile si credintele, care vor respect din partea guvernului si va promit ca guvernul isi va servi cetatenii.

Lucrand impreuna, vom incepe sarcina urgenta de a reconstrui tara si visul american. Mi-am petrecut viata facand afaceri si cautand profitul in intreaga lumea. Vreau sa fac asta pentru tara noastra. Avem un potential urias. Fiecare american va avea sansa sa isi indeplineasca potentialul. Tara noastra nu va mai fi uitata.

Vom repara orasele si reconstrui orasele, podurile, scolile, spitalele, infrastructura.

Ne vom ocupa de veteranii nostri, in sfarsit, care au fost asa loiali. Am cunoscut asa de multi si momentele petrecute cu ei au fost printre cele mai luminate.

Vom folosi talentele oamenilor nostri in beneficiul tuturor.

Avem un plan economic grozav. Ne vom intelege cu toate natiunile care sunt dispuse sa se inteleaga cu noi si vom avea cea mai puternica economie. Nu vom face compromisuri.

Vom lua destinul tarii in mainile noastre si vom visa la lucruri marete, frumoase, din nou.

Vreau sa spun lumii intregi ca, in timp ce vom pune interesele SUA pe locul 1, vom fi corecti cu toata lumea. Vom cauta un limbaj comun, nu ostilitate."


VIDEO PROTVPLUS.RO