Barack Obama, mandatul singurului presedinte afro-american al SUA, in imagini. GALERIE FOTO

05-11-2012 12:08


Barack Obama

Pe 4 noiembrie 2008 devenea primul afro-american ales in cea mai inalta functie din stat si al 44-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Acum, Barack Obama se afla din nou in fata americanilor, care pe 6 noiembrie 2012 vor decide daca si-a indeplinit bine atributiile si merita un nou mandat la Casa Alba.

Deciziile pe care le-a luat in timpul celor 4 ani de mandat ar putea sa ii asigure victoria, sau din contra, infrangerea.

In imaginile prezentate mai jos puteti revedea cele mai importante momente ale presedintelul Barack Obama:

1. La 10 februarie 2007, Obama si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al Statelor Unite in fata cladirii capitoliului din Springfield, Illinois. Alegerea locului a fost simbolica, deoarece acolo si-a tinut Abraham Lincoln celebrul discurs „House Divided” in 1858.

2. 4 noiembrie 2008, Chicago - Discursul tinut dupa aflarea rezultatelor finale ale alegerilor. Barack Obama le-a vorbit pentru prima data americanilor in calitate de presedinte ales.

3. Barack Obama depune juramantul in fata Capitoliului din Washington.

4. George W. Bush preda mandatul noului presedinte in Biroul Oval, 10 noiembrie 2008.

5. Barack Obama a nominalizat-o pe Sonia Sotomayor pentru a-l inlocui pe judecatorul David Souter. Sotomayor a fost confirmata la 6 august 2009 cu un vot de 68-31 si a devenit prima femeie hispanica judecator la Curtea Suprema. Impreuna cu Ruth Bader Ginsburg ea a devenit una dintre cele doua femei din Curte si este a treia femeie din istorie ce a devenit judecator al CS.

6. 17 februarie 2009 - Barack Obama a promulgat American Recovery and Reinvestment Act of 2009, un pachet pentru stimularea economiei in valoare de 787 de miliarde de dolari cu scopul de a ajuta economia sa isi revina din recesiunea mondiala.

7. Barack Obama primestei premiul Nobel pentru Pace in calitate de "presedinte de razboi"

8. Presedintele american Barack Obama anunta inchiderea centrului de detentie de la Guantanamo. Decizia reprezinta una dintre promisiunile de campanie ale noului presedinte american si vine in intampinarea luptei impotriva violentei si a terorismului.

9. Barack Obama decide suplimentarea efectivelor NATO in Afganistan.

10. Presedintele american anunta retragerea trupelor din Irak.

11. Barack Obama discuta cu specialistii in securitate nationala despre misiunea de capturare a lui Osama bin Laden.

12. Fotografia cu presedintele Barack Obama, vicepresedintele Joe Biden, secretarul apararii Robert Gates si secretarul de stat Hillary Clinton urmarind operatiunile militare care au dus la uciderea lui bin Laden a facut inconjurul planetei.

 13. Barack Obama surprins la Casa Alba dupa discutiile legate de dezastrul provocat de uraganul Sandy.

14. Barack Obama in timpul campaniei electorale 2012.

Sursa: Pro TV

Tags: barack obama,

VIDEO PROTVPLUS.RO