Cat de eficient a fost sistemul informatic folosit la vot. "Au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani"

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Ministrul de Interne se declara multumit de programul informatic folosit in premiera la alegerile de ieri. Petre Toba spune ca sistemul de scanare a buletinelor i-a descurajat pe alegatori sa incerce fraudarea voturilor.

Toba sustine ca aceste alegeri au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani. Pe campanie, numarul total de sesizari a scazut cu 43%, iar infractiunile au scazut cu 53%.

Petre Toba"Aceste alegeri au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani. Si vin si cu cateva procente: pe intreaga perioada a campaniei, in ziua votului, numarul total de sesizari a scazut cu 43%, Infractiunile sesizate sau constatate au scazut cu  cu 51%, iar totalul contraventiilor a scazut cu 53%"

In ziua algerilor, softul informatic utilizat in premiera a identificat doar 245 de tentative de fraudare a votului. Toate aceste persoane sunt cercetate de Politia Romana, dar ministrul Petre Toba spune ca multi dintre cei 245 nu au vrut sa fraudeze votul, ci au vrut sa testeze programul informatic. Chiar si asa, toate aceste persoane risca un dosar penal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO