Gabriela Firea va fi prima femeie primar a Bucurestiului. Mesajele transmise de viitorul edil si de seful PSD dupa victorie

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Bucurestiul va avea prima femeie primar, Gabriela Firea. Castigatoarea alegerilor de duminica le-a multumit bucurestenilor pentru votul acordat si a anuntat mai multe proiecte pentru oras.

I-a fost alaturi seful PSD Liviu Dragnea, care a tinut din nou sa spuna ca nu se va retrage din fruntea partidului, in ciuda faptului ca este condamnat cu suspendare.

Seara a inceput cum nu se putea mai bine pentru Gabriela Firea. Imediat dupa ora 21 - impreuna cu Liviu Dragnea - au iesit la declaratii in curtea PSD. Spre deosebire de alegerile trecute, presa nu a mai avut acces in incaperea in care candidatii aflau rezultatele, iar la partid nu s-au mai deschis sticle de sampanie.

Gabriela Firea: "Ii felicit pe bucuresteni, pentru ca in aceasta seara ei au castigat, dar ii asigur si pe cei pe care nu m-au votat ca voi fi primarul tuturor. Ma bucur foarte mult ca proiectul meu, care a insemnat scoli si spitale mai bune, diminuarea poluarii, rezolvarea traficului, a avut castig de cauza."

Liviu Dragnea, presedinte PSD: "Sunt foarte bucuros ca am mizat pe aceasta femeie ambitioasa si curajoasa. PSD a aratat ca poate sa fie diferit fata de ce a fost partidul in trecut."

Seful PSD spune ca la alegerile parlamentare va miza pe candidati noi si ca va continua reforma partidului. In aceeasi noapte Liviu Dragnea a anuntat ca nu va renunta la conducerea partidului, desi in aprilie a fost condamnat la inchisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea: "Intr-adevar, am fost criticat de adversarii politici ca am ramas in fruntea partidului, tot partidul a solicitat sa raman, votul de azi a dovedit ca decizia mea a fost una corecta. In aceste conditii nu plec de la presedentia partidului."

In timpul zilei, la sediul PSD a fost liniste. Multi dintre membrii marcanti au ramas in teritoriu sau pe teren. Spre seara, la partid a ajuns si fostul premier Victor Ponta.

Victor Ponta: "Am stat la coada sa votez, banuiesc ca o sa-i ia DNA-ul si pe ei, ca am stat la coada. Sunt suparat ca nu mai transmite nimeni cozile acum cum le transmitea in 2014."

Si candidatul PSD la sectorul 5 si-a facut apritita. Insotit de sotie, adversarul lui Marian Vanghelie a spus ca va incerca sa-si duca la bun sfarsti promisiunile.

Daniel Florea, candidatul PSD la primaria sectorului 5: "Nu va suparati, am castigat impotriva unor contracanditati redutabili pentru ideile mele. Imi pun in practica intai ideile mele. Vom vedea daca va fi nevoie sa cer sfaturi altor contracanditati."

Putin dupa ora 10 seara, la sediul PSD a avut loc si o sedinta la care au participat candidatii partidului din mai multe sectoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO