ALEGERI LOCALE 2012. USL Arad: "Alegerile au fost fraudate. Nu stim ce s-a intamplat cu 2088 voturi"

Ultima actualizare: 05-11-2012 15:55
numaratoare voturi

Conducerea USL Arad a formulat, marti seara, doua sesizari catre BEC, prin care solicita anularea alegerilor in judet atat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, cat si pentru atribuirea mandatelor de consilieri judeteni, invocand fraude.

USL Arad a transmis presei, marti seara, doua sesizari adresate Biroului Electoral Central, semnate de cei doi co-presedinti, Dorel Caprar si Ioan Cristina, prin care se cere reluarea alegerilor in judet.

In prima sesizare se cere "anularea alegerilor in circumscriptia electorala nr. 2 Arad pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Arad", iar in a doua se solicita "anularea alegerilor in circumscriptia electorala nr. 2 Arad pentru Consiliul Judetean Arad" Sesizarile sunt "cu privire la frauda electorala ce a fost de natura a modifica atribuirea mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Arad" si mandatelor de consilieri judeteni.

In texte se invoca mai multe motive, de la diferenta de numai 852 de voturi intre candidati clasati pe primele doua pozitii la presedintia CJ Arad - Nicolae Iotcu (MCL) si Ioan Cristina (USL) - pana la disparitia a mii de buletine de vot.

USL arata ca din procesul-verbal pentru stabilirea rezultatului votarii pentru alegerea presedintelui CJ de la sectia de votare nr. 75 din Arad "rezulta o diferenta de 2.088 buletine de vot care nu se stie ce s-a intamplat cu ele".

Textele sesizarilor arata ca la sectia respectiva s-au primit 7.000 de buletine de vot, iar 4.124 au fost neintrebuintate si anulate, 719 s-au folosit pentru votare si 69 de voturi sunt nule, rezultand un numar total de 4.912 de buletine de vot.

"Nu rezulta de nicaieri ce s-a intampat cu 2.088 buletine de vot (diferenta dintre cele 7.000 primite la sectie si cele 4.912 utilizate intr-un fel sau altul). De asemenea, se constata o diferenta intre numarul total de voturi valabil exprimate pentru toti candidatii si numarul total rezultat din adunarea voturilor primite de fiecare candidat. Rezulta o diferenta de 16 voturi care ar fi putut reveni sau apartine candidatului USL dar care nu au fost trecute in dreptul acestuia", se arata in sesizare.

USL exemplifica situatii similare la mai multe sectii, concluzionand in sesizari ca "la fel este situatia in majoritatea sectiilor de votare din municipiul Arad" si "probabil la fel stau lucrurile si in judet". Semnatarii sesizarilor cer BEC "repetarea scrutinului in termen de cel mult doua saptamani".

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, care a candidat pentru Miscarea Crestin Liberala (PDL+PER), a castigat un nou mandat, cu 80.806 voturi, conform rezultatelor finale publicate, marti, de BEJ Arad, avansul sau fiind de 852 de voturi fata de contracandidatul USL, Ioan Cristina. La votul politic pentru CJ Arad, USL a obtinut cele mai multe voturi, respectiv 80.867, in timp ce MCL a obtinut 79.412.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO