Vaccinarea copiilor impotriva AH1N1, numai cu acordul scris al parintilor

Ultima actualizare: 12-04-2012 13:59
Injectie

Vaccinarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani va fi realizata numai cu acordul scris al parintilor, normele privind strategia imunizarii in scoli urmand sa fie stabilita printr-un ordin comun al ministrilor sanatatii si al educatiei.

 

Campania de imunizare contra gripei noi a copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani ar putea incepe in februarie, daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta va fi aprobat de catre Agentia Nationala a Medicamentului, a precizat, miercuri seara, Ministerul Sanatatii.

Campania de vaccinare in scoli va fi organizata impreuna cu Ministerul Educatiei. La fel ca si in cazul vaccinarii persoanelor adulte, vaccinarea scolarilor si a copiilor din gradinite nu este obligatorie, iar parintii vor fi consultati, solicitandu-se acordul in vederea vaccinarii.

Miercuri dimineata, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel declarase ca pentru imunizarea impotriva gripei A/H1N1 a scolarilor si a celor din gradinite nu este nevoie de acordul scris al parintilor, ci doar de cel verbal. Streinu Cercel insistase asupra faptului ca nu a cerut si nu va fi cerut acord scris.

"Cine nu vrea sa se vaccineze este liber sa decida. Nu vom obliga pe nimeni. Si mai ales nu am cerut acordul scris al parintilor", spunea secretarul de stat.

Potrivit statisticilor, la categoria de varsta 6-16 ani ar fi aproximativ 2,2 milioane de copii si elevi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO