(P) Interviu – de ce să apelezi la o firmă de recrutare personal Asiatic

(P) Interviu – de ce să apelezi la o firmă de recrutare personal Asiatic

Interviu – de ce să apelezi la o firmă de recrutare personal Asiatic – Dorin Claudiu Sterie – Director Comercial International Work Finder

1. Cine este IWF – International Work Finder?

Dorin Claudiu Sterie: Suntem o agenție specializată în selecția, recrutarea și plasarea forței de muncă din Asia în România. Echipa noastră se ocupă de tot procesul de recrutare a personalului din Asia, însemnând: identificarea nevoilor de resursă umană a companiilor, filtrarea candidaților, selecția lor împreună cu angajatorul, întocmirea de documente necesare, până la aducerea muncitorilor la punctul de lucru, dar și consultanță nelimitată pentru tot procesul de integrare și intrare în producție.

2. Câți muncitori ați recrutat și plasat pe piața de forță de muncă din România? De cât timp? În ce industrii?

Dorin Claudiu Sterie: Până în Noiembrie, 2021 am selectat, recrutat și plasat pe piața din România peste 5000 de lucrători din Asia, în aproape toate industriile. Recrutăm pentru firmele din România încă din 2017, iar în acest timp ne-am perfecționat și am dezvoltat servicii noi, precum leasingul de personal, devenind astfel unul dintre principalii jucători din această piață.

3. Ce muncitori se caută cel mai mult acum?

Dorin Claudiu Sterie: Recrutăm așa cum spuneam pentru majoritatea industriilor, însă cele mai importante domenii în care am rezolvat problemele cu forța de muncă, sunt: construcții, HoReCa, producție, reciclare, alimentație, retail.

4. Din ce țări îi aduceți?

Dorin Claudiu Sterie: Recrutăm din foarte multe țări din Asia, în funcție de specificul joburilor, însă cei mai mulți lucrători au fost selectați și aduși până acum din Nepal, India și Sri Lanka. Agenția noastră se află în expansiune constantă având că scop identificarea de noi oportunități și dezvoltarea de noi parteneriate cu țări din care să putem selecta și aduce cei mai potriviți candidați. Mai nou, Pakistanul a devenit un punct extrem de important din care selectăm personal calificat și foarte pregătit pentru a livra servicii de calitate superioară.

5. De ce personal asiatic?

Dorin Claudiu Sterie: Răspunsul este unul foarte simplu, dar în același timp complex; iată câteva motive:

a. Contractul și condițiile de ședere recomandă o colaborare pe minim 2 ani, ceea ce înseamnă stabilitate, ori principala problemă cu care se confruntă companiile din România este rotația mare de personal.

b. Oamenii pe care îi recrutăm sunt motivați să muncească atât prin prisma faptului că au un respect aparte pentru muncă, acest lucru venind cumva din cultura țării de origine, dar și din faptul că vor să-și ajute familiile rămase acasă. O bună parte intenționează să-și aducă și familiile, ulterior o și fac, mulți dintre ei se întorc acasă după cei 2 ani de contract, apoi revin cu forțe proaspete pentru a continua activitatea în România și pentru a evolua pe plan profesional.

c. Costuri mai scăzute pentru angajatori, atât prin prisma rezolvării problemei cu fluctuația de personal și implicit predictibilitate mai mare în ceea ce privește strategia de business, cât mai ales prin eficientizarea cheltuielilor, lucrul cu personalul asiatic costă adesea mai puțin și oferă un randament crescut.

d. O reîmprospătare a personalului prin integrarea unei categorii noi de oameni în echipă, care pentru majoritatea clienților noștri a însemnat creșterea randamentului angajaților existenți și o sinergie productivă care a dus la beneficii pe termen mediu și lung.

6. De ce să folosesc o firmă de recrutare? De ce să nu sun direct în Nepal, de exemplu? De ce IWF?

Dorin Claudiu Sterie
: Pentru că procesul de selecție, recrutare și aducere de personal din Asia este unul complex, laborios și implică multe riscuri pe care ni le asumăm noi, ca și agenție de recrutare. Nu este simplu să aduci pe cineva din afară EU. O spun din experiența agenției noastre, pentru că la început a fost extrem de greu să identificăm, să selectăm și să aducem oameni de calitate, însă în timp ne-am experimentat și ne-am făcut cele mai bune filtre care minimizează orice risc. Aș enumera o serie de avantaje pentru care merită să lucrezi cu agenția noastră:

a. Ai nevoie de cineva care să selecteze și să recruteze pentru tine în țara de proveniență, inclusiv prin vizite directe împreună cu clienții în țările de unde selectăm candidații, astfel încât să identifici și să alegi exact lucrătorul potrivit companiei tale. Fie că avem agenția proprie de recrutare în țara de proveniență a muncitorilor, fie că avem cele mai bune agenții partenere selectate și filtrate în timp, cu relații dezvoltate bazate pe încredere, noi evităm orice surpriză neplăcută la sosirea noilor angajați în țară.

b. Este nevoie de multă documentare, și multe drumuri la autorități pentru a depune și ridica documentele necesare, atât în România cât și în țările din care recrutăm. Pentru că am adus deja mii de muncitori, stăpânim procesele foarte bine, știm exact ce este necesar, astfel încât, costurile noastre sunt cu mult mai mici decât dacă te-ai ocupa singur, iar timpul economisit devine principalul avantaj. Avem cea mai mare echipă implicată în aceste procese, de la comercial la recrutare și întocmire documente, suntem peste 30 de oameni implicați, astfel încât, totul devine simplu pentru clienții noștri care se pot ocupa în continuare de business.

c. Ne-am construit credibilitatea prin calitate, atât în fața autorităților române cât și în fața celor din țările din care recrutăm. De exemplu, Consulul Onorific al Nepalului este colaboratorul și partenerul nostru în procesul de integrare a muncitorilor, indiferent de țările din care aceștia provin, Domnia sa ajutând astfel la o integrare mult mai rapidă a muncitorilor din Asia.

d. Fiind o agenție foarte bine dezvoltată, alocăm consultanți dedicați pentru fiecare afacere în parte – Account Manager, Recrutor și Specialist întocmire documente, astfel încât știi exact în ce stadiu se află contractul tău și care sunt pașii următori.

e. Avem oameni de vânzări care deservesc fiecare zonă geografică din România, așa încât distanța nu va deveni niciodată o problemă, strategia noastră fiind de a construi relații pe termen lung, bazate pe încredere reciprocă.

f. Oferim garanție pentru lucrătorii aduși din Asia: înțelegând că aducerea și integrarea oamenilor care provin din țări și culturi diferite nu este neapărat ușoară, în cazul în care candidații nu corespund cerințelor companiei, îi vom înlocui în mod gratuit.

g. Nu în ultimul rând, pentru că avem echipe de specialiști în țările de origine, orice candidat este selectat, verificat, intervievat sau pus la probă de lucru, astfel încât angajatorul va alege singur exact candidații pe care îi dorește, în urma interviurilor live sau înregistrate.

7. Au fost situații în care angajatorii s-au plâns de vreun candidat? Cum ați procedat?

Dorin Claudiu Sterie
: Nu există perfecțiune. Am avut și cazuri în care, din varii motive, angajatorul nu a fost mulțumit de toți candidații, motivele ținând mai degrabă de integrarea acestora în echipă, însă am rezolvat imediat situațiile, fie prin implicarea specialiștilor noștri, fie, în ultimă instanță, prin înlocuire. Procentul de situații care au necesitat acțiuni deosebite din partea noastră sau înlocuirea lucrătorilor este unul extrem de mic tocmai datorită eforturilor depuse de International Work Finder de-a lungul anilor pentru implementarea celor mai bune filtre în selecția și recrutarea candidaților.

8. În afară de recrutare și toate formalitățile de la identificarea profilului viitorului angajat la aducerea lui în România, mai oferiți și alte servicii?

Dorin Claudiu Sterie: Desigur. Consultanța de specialitate pe care o oferim, nu se încheie niciodată. Ne ocupăm de procesul de introducere și integrare a lucrătorilor asiatici în echipele de lucru ale clienților, oferim și servicii post-vânzare, astfel încât, relația pe care o construim cu angajatorii să fie una pe termen lung. Pentru mai multe detalii vă invit pe pagină noastră de internet: www.work-finder.eu

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Apa Aquatique, cea mai bună apă minerală plată pentru copii și cea mai bună apă minerală plată pentru sugari
(P) Apa Aquatique, cea mai bună apă minerală plată pentru copii și cea mai bună apă minerală plată pentru sugari

Pentru alcătuirea topului celor mai de încredere produse pentru copii, revistele Forbes România și Forbes Kids împreună cu compania D&D Research, au realizat o amplă cercetare a opiniei mamelor la nivelul întregii țări.

(P) Din 2024, e-Factura obligatorie pentru firmele din România. SmartBill are rezolvarea
(P) Din 2024, e-Factura obligatorie pentru firmele din România. SmartBill are rezolvarea

Din 2024, e-Factura devine obligatorie pentru firmele din România! Orice factură emisă către o persoană juridică din România TREBUIE încărcată în portalul ANAF, e-Factura.  

(P) Energie, climă și resurse - prioritățile PENNY pentru un viitor mai bun
(P) Energie, climă și resurse - prioritățile PENNY pentru un viitor mai bun

PENNY România, unul dintre cei mai activi retaileri din țară, adoptă măsuri concrete pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător și la îmbunătățirea vieții comunităților din care face parte.

Recomandări
Nicolae Ciucă, statistici alarmante: ”În Dunăre, în fiecare zi ajung aproximativ 4,2 tone de ambalaje”
Nicolae Ciucă, statistici alarmante: ”În Dunăre, în fiecare zi ajung aproximativ 4,2 tone de ambalaje”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, susține că românii produc în fiecare an aproximativ 116 kilograme de ambalaje pe cap de locuitor, , din care se reciclează mai puţin de jumătate.

 

Filmul capturării lui Cătălin Cherecheș. A fost prins după ce a schimbat cartela, dar a păstrat telefonul monitorizat
Filmul capturării lui Cătălin Cherecheș. A fost prins după ce a schimbat cartela, dar a păstrat telefonul monitorizat

Arestat în Germania primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, așteaptă într-un penitenciar federal decizia Tribunalului Regional Superior din München.

VIDEO șocant cu atacul terorist din Israel. Bilanțul a ajuns la 3 morți și 11 răniți. Teroriștii au fost uciși imediat
VIDEO șocant cu atacul terorist din Israel. Bilanțul a ajuns la 3 morți și 11 răniți. Teroriștii au fost uciși imediat

Bilanțul atacului armat care a avut loc la intrarea în Ierusalim, joi dimineața, a ajuns la 3 morți și cel puțin 11 răniți. 2 teroriști, unul dintre ei având o pușcă M-16, au fost uciși la fața locului de 2 soldați și un civil, care se aflau în apropiere.