(P) Cum să vă cumpărați cel mai bun televizor în 2021

(P) Cum să vă cumpărați cel mai bun televizor în 2021

Când sunteți întâmpinat de un perete de televizoare cu ecran plat, cu rame subțiri de la diferite branduri, care toate arată mai mult sau mai puțin la fel, poate părea că nu există prea multe dintre care să alegeți.

În acest articol, aruncăm o privire mai atentă asupra lucrurilor cheie la care ar trebui să vă gândiți înainte de a cumpăra un televizor. De la decizii importante, cum ar fi dimensiunea ecranului cea mai potrivită pentru dvs., la funcții specifice de care trebuie să aveți grijă, sfaturile noastre vă vor ajuta să găsiți televizorul perfect.

Ce televizor este cel mai bun pentru dvs.?

 

Există mai multe lucruri de luat în considerare la televizoare decât cât de mare este dimensiunea ecranului. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre tipurile de ecran, cum ar fi LED, OLED, HD și 4K, precum și caracteristicile esențiale al unui televizor modern.

Televizoarele pot arăta destul de asemănătoare atunci când acoperă rafturile magazinelor fizice și online, dar rezoluțiile diferite, tipurile de ecran și software le diferențiază unul de celălalt.

Citește și
Cunoscutul influencer Andrei Versace, găsit mort în casă. Ce spune Poliția despre „Regele fițelor”

Televizoare LCD

Televizoarele LCD sunt cele mai comune și este probabil ca televizorul dvs. curent să fie unul. Mai multe becuri, cunoscute sub numele de lumină de fundal, strălucesc pe un strat de cristale lichide pentru a crea imaginile de pe ecran. Aceste televizoare sunt mai ieftine de produs decât OLED-urile și QLED-urile, motiv pentru care sunt mai frecvente, în special la dimensiuni mai mici.

Televizoare LED organice (OLED)

Aceasta este tehnologia ecranului considerată pe scară largă ca cea mai bună pentru contrast și mișcare. Acest tip de televizor premium este de obicei printre cele mai scumpe de pe piață, înlocuind ecranele cu plasmă din ultimii ani. Nu folosesc o lumină de fundal și, în schimb, fiecare bec de pe afișaj este auto-emitent, motiv pentru care contrastul și controlul culorilor sunt atât de excelente.

Televizoare QLED

QLED este răspunsul Samsung la OLED, deși televizoarele QLED au mai multe în comun cu LCD-urile. Folosesc o lumină de fundal, dar luminează mai degrabă un strat de puncte cuantice decât cristale lichide. Se spune că aceste puncte produc culori mai vibrante.

În cele din urmă, ecranul este important, dar nu este totul. Nu face diferența în ceea ce privește sunetul sau cât de ușor este de utilizat televizorul și nu ar trebui să renunți la un televizor bazat doar pe ecranul pe care îl are.

Full HD vs 4K

Costul redus al televizoarelor 4K înseamnă că nu mai există niciun motiv pentru a alege un model Full HD. Chiar dacă nu există atât de mult conținut 4K precum cel HD, cercetările au constatat că cele mai bune televizoare 4K sunt mai bune la afișarea videoclipurilor la toate rezoluțiile. Aceste televizoare au de patru ori numărul de pixeli ai modelelor HD, deci pot afișa detalii mai clare și imagini mai vibrante.

Cele mai bune funcții TV

 

●  Smart TV sau televizoarele inteligente vă permit să descărcați aplicații de streaming, precum Netflix.

● HDR - îmbunătățește contrastul, făcând culorile albe să fie mai clare și culorile negre mai adânci și există mai multe formate diferite.

● Control vocal - schimbați canalele, intrările și chiar căutați emisiuni în aplicații cu vocea dvs.

Ce dimensiune TV ar trebui să cumpărați?

 

Având în vedere că piața televizoarelor se deplasează continuu către ecrane mai mari, există mai puține televizoare de calitate superioară mai mici de 125 cm în fiecare an. Dar rețineți că, odată cu reducerea cadrelor, televizoarele mai mari s-ar putea să nu fie atât de mari pe cât credeți, mai ales dacă nu ați mai cumpărat un televizor nou de câțiva ani.

● Televizoare de 80 cm și mai mici - nu veți găsi televizoare 4K la această dimensiune, deoarece ecranele sunt prea mici pentru a arăta detaliile sporite. Totuși, televizoarele mai mici ar trebui să fie totuși inteligente, așa că căutați altele care vă permit să accesați internetul și să descărcați aplicații de streaming.

● Televizoare de 100 până la 110 cm - acestea sunt cele mai populare dimensiuni, dar producătorii preferă ecrane mai mari. Veți vedea televizoare HD și 4K la aceste dimensiuni și ar trebui să aibă funcționalități inteligente.

● Televizoare de 125 până la 140 cm - aceste televizoare mai mari sunt locul în care producătorii își concentrează timpul și resursele. Cu excepția câtorva modele mai vechi, toate televizoarele din această categorie vor fi 4K și vor accepta HDR. Deoarece televizoarele la aceste dimensiuni tind să constituie cea mai mare parte a gamei producătorului, veți găsi modele de ultimă generație bogate în funcții.

● 165 cm și mai mare - televizoarele din capătul superior al spectrului de dimensiuni urmează aceleași tendințe ca și modelele de până la 140 cm. Toate vor fi 4K și ar trebui să aibă funcționalități inteligente.
 

Articol recomandat de sport.ro
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Sănătatea dentară nu intră în vacanță
(P) Sănătatea dentară nu intră în vacanță

România este o destinație pentru turismul medical dentar.

(P) Pacientă cu hemoragie cerebrală și episoade halucinatorii este recuperată de #SuperMedici
(P) Pacientă cu hemoragie cerebrală și episoade halucinatorii este recuperată de #SuperMedici

Urmare a unui accident vascular care a adus-o într-o stare ușor confuză, agitată și în căutarea unor uși care nu există, doamna P., în vârstă de 74 de ani, a avut noroc.

(P) Sănătatea din buzunar – Peste 1,8 milioane de români au acces la servicii medicale prin telefonul mobil
(P) Sănătatea din buzunar – Peste 1,8 milioane de români au acces la servicii medicale prin telefonul mobil

O aplicație instalată pe telefonul mobil îți stochează istoricul medical, te ajută să te programezi la medic sau chiar să fii consultat de un doctor, virtual, de oriunde ești, chiar și a doua zi după efectuarea programării, prin telemedicină.

Recomandări
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Sute de oameni au ieșit pe străzile din cartierul Harehills
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Sute de oameni au ieșit pe străzile din cartierul Harehills

Cel puțin 5 persoane au fost reținute până acum după revolta violentă din Leeds, în nordul Angliei. Scandalul din orașul britanic a pornit când autoritățile locale au luat 5 copii dintr-o familie de români, iar oamenii au ieșit supărați pe stradă.

Presupusul criminal al dentistei din Brăila a fost prins de polițiști. Unde se afla
Presupusul criminal al dentistei din Brăila a fost prins de polițiști. Unde se afla

Bărbatul care ar fi ucis-o pe doctorița orginară din Republica Moldova în cabinetul ei stomatologic din Brăila a fost prins de polițiști.

Ce ar fi cauzat pana majoră a serviciilor Microsoft la nivel mondial, cea mai mare avarie IT din toate timpurile
Ce ar fi cauzat pana majoră a serviciilor Microsoft la nivel mondial, cea mai mare avarie IT din toate timpurile

Omenirea a apucat să vadă pentru câteva ore cum ar arăta lumea cu o pană globală a sistemelor informatice. Multe companii se luptă să rezolve problemele cauzate de căderea serviciilor și aplicațiilor Microsoft.