(P) ALEGO te îndrumă în 10 pași simpli, să-ți îndeplinești visul de a avea un șemineu acasă

advertorial

Câți dintre noi nu visăm cu ochii deschiși la proiecția feerică a unei camere scăldate în căldura și atmosfera creata de flăcările difuze și lemnele care trosnesc încet, în focarul unui șemineu desprins parcă, din poveștile de demult?

Această perspectivă idilică poate să devină o certitudine pentru tine, familia ta sau persoana iubită, doar cu șemineele de calitate superioară din oferta Alego. Drumul de la vis la realitate este mult mai scurt decât credeai și se face în 10 pași simpli și numai sub atenta îndrumare a profesioniștilor cu experiență în domeniul soluțiilor de încălzire alternativă.

1. Tranformă-ți locuința într-un sanctuar primitor și călduros
De la modelele tradiționale și până la cele contemporane, construite în perete, șemineele vor deveni cu ușurință atracția principală a locuinței tale, unde familia și prietenii, se vor retrage din calea nopților lungi și friguroase, de afară.

2. Personalitatea ta, șemineul tău
Mai mult decât o soluție de încălzire, un șemineu poate împrumuta din carisma și personalitatea ta, atunci când vei descoperi că pot să fie finisate în nenumărate stiluri, rustice, moderne sau cu note de lux, limitate din punct de vedere al amenajării, doar de propria imaginație.

3. Alege corect soluția de încălzire
Indiferent dacă optezi pentru o soba lemne sau un șemineu tradițional, în momentul în care alegi sursa de încălzire a locuinței, trebuie să știi că este important unde va fi amplasat modelul pe care l-ai ales. Dacă alegi varianta unui șemineu centrală, poți opta să încălzești o cameră, mai multe sau de ce nu, întreaga locuință.

Citește și
Ce arme țineau rușii în depozitul aruncat în aer de dronele ucrainene. Explozia a fost atât de puternică, încât seismografele au înregistrat un cutremur

4. Ține cont de spațiul disponibil
Modelul de șemineu ales, trebuie să țină cont foarte mult de dimensiunile spațiului unde urmează să fie amplasat. În cazul unei camere la bloc, cea mai bună variantă este un bioșemineu ce arde cu flacără reală, nu necesită coș de fum și se aplică sau se încastrează direct în peretele apartamentului. O altă variantă ar fi optarea pentru șeminee electrice, prevăzute cu afisaj 3D și termostat, controlabile la distanță cu ajutorul unei telecomenzi.

5. Pregătește-te pentru confort
De la tradiționalele șeminee sau sobe pe lemne, până la modele contemporane care funcționează pe gaz sau curent, indiferent de modelul ales, acestea îți vor transforma radical căminul într-un sanctuar călduros, pentru diminețile și serile friguroase din sezonul rece.

6. Dă frâu liber imaginației
Cu ajutorul unui specialist din cadrul echipei Alego, îți poți crea propriul model de șemineu care să păstreze semnătura ta individuală, alegând dintr-o varietate largă de culori și materiale din lemn, piatră sau alte finisaje de lux. Dacă ești în pană de idei, ai posibilitatea să te inspiri dintr-o galerie proprie de șeminee, deja construite pentru alți clienți multumiți.

7. Ai grijă să folosești combustibilul potrivit
Când alegi modelul de șemineu care să îți încălzeasca locuința este foarte important să ai în vedere ce tip de combustibil dorești să folosești:

bioșemineu - funcționează pe bază de bioetanol și nu necesită coș de fum;
șemineu 3D - șeminee electrice cu afisaj 3D, sunt economice și ușor de întreținut;
șemineu pe gaz - modele eficiente deoarece emană o cantitate mai mare de căldură;
șemineu pe lemne - modelul clasic, se recomandă alimentarea cu lemne de esență tare.

8. Dimensionează corect
În funcție de capacitatea și randamentul de care ai nevoie, un specialist te va asista pentru recomandarea dimensiunilor finale ale șemineului și alegerea focarului corespunzător. Poți încălzi o singură camera sau întreaga locuință, important este ca tu și familia ta să vă bucurați la parametri optimi de siguranță și confort.

9. Ai grijă la coșul de fum
În cazul în care ai coșul de fum deja integrat în construcția casei, este important să alegi un șemineu care să se potrivească, iar racordarea să fie efectuată doar în prezența unui profesionist. Iar dacă nu ai apucat încă să-l montezi, poți alege o soluție superioară de cos fum ceramic cu rezistență la temperaturi de până la 1100 grade celsius, care nu va rugini și nici nu va permite depunerea de funingine în timp, protejându-ți căminul și familia de accidente nefericite..

10. Gândeste-te și la cheltuieli
Dacă îți dorești să economisești bani, în funcție de opțiunile pe care le ai la dispoziție, trebuie să te gândești la costurile presupuse de încălzirea cu lemne sau alte surse de combustibil. Din fericire, dacă ești în căutarea unui semineu prahova, la Alego primești consultanță gratuită pentru a alege soluția potrivită nevoilor tale, oferindu-ți și sfaturi utile despre cum să te încălzești la cel mai convenabil raport calitate - preț.

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Descoperă gustul amintirilor din copilărie cu Hanul Boieresc și Chef Alex Petricean în seria „Memoria Gustului de Vară”
(P) Descoperă gustul amintirilor din copilărie cu Hanul Boieresc și Chef Alex Petricean în seria „Memoria Gustului de Vară”

Vara aceasta, PENNY ne invită într-o călătorie culinară prin gusturile de altădată, reinterpretate într-o formă modernă de către talentatul chef Alex Petricean.

(P) Kapital Minds aduce în România 
un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare
(P) Kapital Minds aduce în România un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare

Kapital Minds, noua companie de consultanță antreprenorială, lansată pe 5 septembrie, aduce o expertiză unică pe piață, fiind singura firmă care beneficiază de experiența unui consultant certificat CEPA (Certified Exit Planning Advisor) din România.

(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc
(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc

Borsec este liderul brandurilor româneşti, fiind un brand foarte iubit și apreciat de români  

Recomandări
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”

Nicolae Ciucă este absolut convins că va trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, unde se va „duela” cu Marcel Ciolacu sau cu Mircea Geoană.

Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă
Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă

Bărbatul care a pus pe jar forțele de securitate pentru că a provocat intenționat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost identificat și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa
Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa

Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească rapid apărarea, deoarece Rusia ar putea fi pregătită pentru o confruntare în şase până la opt ani, a declarat Andrius Kubilius, desemnat pentru a deveni primul comisar al UE pentru apărare.