Burgeri gourmet, oameni tolaniti la soare si muzica buna. Cum a fost la prima editie BurgerFest
Timp de trei zile, gurmanzii din Bucuresti au uitat de diete si de calorii si au degustat din burgerii construiti cu atentie de restaurantele prezente la primul festival dedicat burgerilor din Romania.
Apoi, cu burta la soare, tolaniti pe iarba sau pe baloti de paie, au ascultat muzica si au stat la o bere sau mai multe alaturi de prieteni.
In ultimii ani, burgerii au iesit din sfera preparatelor fast-food si au intrat in categoria „gourmet”. Doar in Romania, numarul restaurantelor care l-au inclus in meniu s-a triplat, iar clientii le-au prins gustul si au ajuns sa consume peste 50 de milioane de burgeri anual. La BurgerFest, aflat la prima editie, s-au mancat nu mai putin de 14.000 de burgeri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De vineri seara pana duminica seara, festivalul a adunat pe pajistea de la Verde Stop peste 10.000 de oameni, insotiti de prieteni sau de patrupede si familii tinere cu copii.
N-a fost doar un festin culinar: trupele Golan, Coma, Niste Baieti si ROA au creat o atmosfera de festival muzical, iar imbracamintea tinerilor nu s-a lasat mai prejos.
Cei mai buni burgeri de la BURGERFEST
La festival au participat noua restaurante: Burger Bar (Bucuresti) , Burger Box (Bucuresti) , Burger Van (Bucuresti), Bistro de l'Arte (Brasov), Grand Combo (Bucuresti), Ludic (Bucuresti), Modelier (Bucuresti), Old Brick Pub (Bucuresti), Sky Bar (Bucuresti).
Acestea s-au intrecut in executarea unui burger perfect, iar juriul format din Chef Foa, Chef Nico Lontras si Marius Tudosiei a decis castigatorii.
Pe locul 1 s-a clasat Bistro de l’Arte, un restaurant din Brasov care a venit pana la Bucuresti sa demonstreze ca burgerii home made, facuti din ingrediente naturale, sunt un adevarat rasfat. Burgerul Bistro cu care au castigat marele premiu a fost facut din chifla, salata, dulceata de ceapa, chiftea de carne, chedar, maioneza si o felie de bacon crocanta.
Pe locul 2 s-a clasat SkyBar Dorobanti, un rooftop din Bucuresti care a introdus de ceva timp si burgerii in meniu dupa ce i-a descoperit in America.
Locul 3 l-a obtinut MODELiER cu Krusty, burgerul casei, pe care l-am incercat si noi si am ramas placut impresionati.
La categoria amatori, castigatorii au fost Cezar Stanislau (locul 1), Ovidiu Vasile (locul 2) si Maximilian That (locul 3).
Burgerii deliciosi, din ingrediente naturale si fresh, au mers foarte bine cu Ciuc 0.0, berea fara alcool si cu ingrediente 100% naturale, care merge incercata la orice masa.
Pana la urmatoarea editie BurgerFest, va lasam sa va delectati cu imagini de la festival.
Vezi si un video de la eveniment:
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, bere, hamburgeri, ciuc, Burgerfest,
Dată publicare:
28-05-2015 11:31