ANM: Cod portocaliu de furtuni in Bucuresti, in 15 judete si in zona de munte din alte patru, pana marti la ora 10:00

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au extins luni avertizarea de ploi abundente si instabilitate atmosferica pana marti, la ora 10, cand este valabil un cod portocaliu care vizeaza sudul si centrul tarii.

In intervalul mentionat, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales in Oltenia, Muntenia, sudul Banatului si local in Transilvania si Moldova, iar noaptea, cu precadere in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei.

Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare, in judetele Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita si Calarasi, in municipiul Bucuresti si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov se vor inregistra cantitati de apa de 50...70 l/mp si pe arii restranse peste 80...90 l/mp, indeosebi in judetele Teleorman, Giurgiu, Olt, Arges si Valcea.

Citește și
Protest Guvern
Sute de protestatari au infruntat ploaia in Capitala. "Oameni capabili la guvernare, nu cu licee la seral si plagiate"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Tot pana marti este valabila o avertizare Cod Galben.

In Dobrogea, local in Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei si nord-estul Munteniei se vor inregistra, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitati de apa de 25...50 l/mp.

Hidrologii au emis la randul lor coduri galbene si potocalii de inundatii valabile pana marti, pentru multe cursuri de apa din sud, centru si est. Codul portocaliu vizeaza raurile din sud, dar si pe cele din zona Carpatilor Orientali si de Curbura.

Ziua de luni ne-aduce ploi abundente si multa instabilitate in sudul, centrul si estul tarii, pe unde temperaturile scad accentuat. In vest si nord-vest gasim vreme mai buna, cu ploi sporadice. Vom avea maxime de la 18 grade in depresiuni, la cel mult 28 de grade in Banat.

In Dobrogea si Baragan, este vreme buna dimineata, dar mai tarziu se-aduna norii si vin ploi zgomotoase. Vantul prinde putere, iar la malul marii va sufla cu peste 55 Km/h. Se racoreste simtitor.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme instabila, cu averse temporare si destul de consistente. Temperaturile scad foarte mult: ieri s-au atins 30 de grade in zona, insa astazi vor fi pana la 21-22 de grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina: vreme urata, cu cer noros, ploi in mai multe reprize si vant destul de intens. Si aici se raceste serios: maximele nu mai trec de 22 de grade.

Vreme cam neplacuta gasim si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Totusi, pe aici vor fi mai putine ploi si neinsemnate cantitativ. Temperaturile ajung la valori modeste, de cel mult 23-24 de grade.

In vestul tarii gasim vreme mai buna, cu soare si conditii reduse de ploaie pe la campie. In schimb, in zonele mai inalte, vin ploi zdravene si se racoreste. Luni, cel mai cald va fi prin Banat: 28 de grade.

In centrul Romanie, avem vreme rea. Vor fi intervale cu ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina. La munte, cantitatile de apa pot ajunge chiar si la 70 L/mp.
Si regimul termic lasa mult de dorit: vom avea maxime de la 17 la cel mult 22 de grade.

Vreme severa se anunta si in zona Olteniei. O sa ploua torential; vor fi descarcari electrice, grindina si vantul se va transforma in vijelie. Si aici se aduna cantitati importante de apa: 50...70 L/mp.

Temperaturile pierd mai mult de 10 grade fata de duminica, cand s-au atins 34 de grade prin Lunca Dunarii.
Si in sud avem multa instabilitate si ploi frecvente. Mai afectate vor fi nordul si vestul Munteniei. Temperaturile coboara mult sub valorile normale.

Se raceste si in zona Capitalei: maxima scade cu aproape 10 grade fata de duminica. Vin alte serii de averse, ce pot fi destul de consistente, iar vantul are intensificari. O sa mai ploua putin si la noapte si minima ajunge la 16 grade.

La munte vor fi episoade cu fenomene agresive, ploi torentiale, grindina si vijelii. Sunt anuntate cantitati importante de apa, ce pot ajunge chiar si la 70 L/mp, indeosebi in Carpatii Meridionali si de Curbura. In plus, se raceste foarte tare.

La mare gasim vrememai buna dimineata; dar dupa pranz
aversele ajung si aici. Vantul prinde putere si va sufla cu peste 55 Km/h. Pe plaja, temperaturile scad usor, dar apa marii va fi un pic mai calda decat duminica si va avea cam 20 de grade.

Marti, soarele se arata peste tot si se incalzeste usor. Totusi, prin sud, sud-est si pe la munte o sa mai ploua slab, trecator, iar vantul ramane destul de intens in zonele estice si sud-estice.

Miercuri, temperaturile mai cresc putin. Vom avea o zi frumosa in toata tara. Catre seara pot sa apara cateva averse in zonele montane, in nord si in nord-vest.

Joi, se face si mai cald: maximele urca spre 34 de grade. Dupa-amiaza, in jumatatea nordica a tarii si la munte se aduna norii si vor aduce averse locale.

In Bucuresti, marti asteptam vreme mult mai buna si se incalzeste. Mai apar ceva innorari si e posibil sa cada doi-trei stropi de ploaie, iar maxima ajunge la 28 de grade.

Miercuri, se anunta o zi frumoasa, cu cer mai mult senin dimineata. Temperaturile mai cresc putin si la amiaza vor fi cam 30 de grade.

Joi, se face mai cald: maxima urca pana la 32 de grade, iar
norii vor fi rari si vantul domol.

La munte, marti vremea se imbuneaza si temperaturile incep sa creasca. Spre seara pot sa apara cateva ploi de scurta durata in Carpatii Orientali si Meridionali.

Miercuri, va fi vreme frumoasa si putin mai calda. Doar prin nordul Orientalilor, dupa-amiaza ar putea sa vina o ploaie de scurta durata.

Si ziua de joi incepe cu vreme buna; dar mai tarziu norii se inmultesc si vin ploi zgomotoase in Carpatii Orientali si pe zone restranse in masivele sudice.

Se strica vremea si la malul marii. Marti, mai vin ceva ploi in prima parte a zilei; dupa care norii se risipesc. Vantul ramane destul de intens; iar maximele se opresc tot pe la 27 de grade.

Miercuri, avem soare si vreme buna, iar apa marii se mai incalzeste putin. Si joi se anunta o zi excelenta de plaja: cer curat, briza activa si temperaturi foarte placute.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Localnicii dintr-un sat clujean au vrut sa scape de caldura prin intermediul unei traditii. Cum au
Localnicii dintr-un sat clujean au vrut sa scape de caldura prin intermediul unei traditii. Cum au "invocat" ploaia

Ca sa scape de arsita coplesitoare, satenii din Nires, Cluj, au "chemat" ploaia. Sarbatoarea paparudelor are o traditie straveche si oamenii spera ca roadele de anul acesta sa fie mai bogate.

Sute de protestatari au infruntat ploaia in Capitala.
Sute de protestatari au infruntat ploaia in Capitala. "Oameni capabili la guvernare, nu cu licee la seral si plagiate"

Sute de oameni au protestat duminica in Piata Victoriei impotriva noului Guvern, apoi au marsaluit pana la Parlament

In Capitala, vremea ramane schimbatoare joi. Duminica, situatia se inrautateste, caldura va deveni insuportabila
In Capitala, vremea ramane schimbatoare joi. Duminica, situatia se inrautateste, caldura va deveni insuportabila

Joi, avem vreme calduroasa in cele mai multe zone, ploi scurte si consistente in Carpatii de Curbura, prin Meridionali si sporadic in sud si sud-est. Maximele: de la 24 la 34, chiar 36 de grade in sud-vest.

S-a adapostit de ploaie in statia de autobuz, dar a fost ucis de un sofer grabit. Cum sa produs accidentul bizar din Botosani
S-a adapostit de ploaie in statia de autobuz, dar a fost ucis de un sofer grabit. Cum sa produs accidentul bizar din Botosani

Vremea rea i-a intins o capcana unui barbat de 39 de ani, din Botosani. Bietul om se adapostise de ploaie intr-o statie de autobuz, cand a fost spulberat de o masina.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.