8 județe sub cod galben de ninsoare şi vânt puternic

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au restrâns, luni, numărul judeţelor aflate sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt puternic, anunţând că fenomenele periculoase vor mai avea loc în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi.

Avertizarea este valabilă până la ora 20.00, iar vântul va sufla cu putere, viscolins zăpada şi educând vizibilitatea.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că în intervalul 5.30 – 13.00 s-a intervenit cu 1.177 de autoutilaje şi s-au răspândit 5.881 tone material antiderapant. La această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până luni seară, la ora 20.00, în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, local în judeţele Buzău, Tulcea, Constanţa şi în sudul judeţelor Vrancea şi Galaţi, vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În estul şi sud-estul Dobrogei precipitaţiile vor fi la început sub formă de ploaie cu tendinţă de transformare spre orele serii în lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65...70 km/h.

Citește și
hartă cod
Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

În plus, meteorologii anunţă că, în cursul zilei de luni, va mai ninge slab în centrul şi sudul Munteniei, estul Olteniei şi pe arii restrânse în Moldova, Transilvania şi în zonele de munte.

În judeţele din estul Munteniei, precum şi în cele din Dobrogea vântul va mai avea intensificări şi în noaptea de luni spre marţi, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe litoral 60 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va deveni geroasă în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul şi nord-estul ţării.

Prognoza meteo pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan situaţia este departe de a se îmbunătăţi. Ninsoare, viscol, zăpadă spulberată. În Dobrogea vor fi cantităţi de 30 de litri pe metru pătrat. Vântul continua să sufle cu putere şi la noapte, când ninsorile se răresc. Vreme de iarnă şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. O să ningă până după prânz, dar vântul va sufla cu putere şi mai târziu. Noaptea se înseninează, dar vine frigul.

În nordul Moldovei şi în Bucovina o să ningă în continuare şi temperaturile rămân sub zero grade. Vântul va sufla cu putere şi pe aici. Vreme neplăcută se aşteaptă şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Ninsorile vin mai mult pe la munte şi în estul provinciei, dar frigul se lasă peste tot.

În ţinuturile vestice situaţia este cu mult mai bună. Precipitaţiile se răresc, apare soarele, dar se face mai frig. În cea mai mare parte a Transilvaniei o să mai ningă până după prânz, la munte se depune strat consistent de zăpadă şi temperaturile sunt modeste. Ninge şi la noapte.

În Oltenia: vreme schimbătoare; în vest se arată soarele, mai spre est mai vin ceva ninsori. Nu se domoleşte nici vântul, aşa că va fi mai frig decât arata termometrele. Mai vin doi, trei fulgi şi la noapte.  Prin sud: vreme urâtă, vânt insistent şi ninsori cel puţin în prima parte a zilei. Nu se înseninează nici mai târziu şi vântul sporeşte senzaţia de frig.

În Bucureşti, va continua să ningă, vântul atinge 40...45 km/h şi abia după prânz scăpăm de ninsoare. Vântul se domoleşte către seară, iar temperaturile rămân modeste.

La munte, ninsorile vin în masivele sudice şi estice. Peste Apuseni abia dacă va fulgui. Vânt puternic, chiar viscol aşteptam din Munţii Banatului până la Curbura Carpaţilor, iar temperaturile continuă să scadă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Marţi vreme mai bună, apare soarele, vântul se domoleşte, dar presiunea o să mai crească. Noaptea vor fi minus 6 grade. Miercuri: soare cu dinţi, iar noaptea şi mai frig, minus 8 grade la marginea oraşului. Joi rămânem cu vremea frumoasă şi se încălzeşte uşor după prânz. Minima va rămâne pe la minus 6 grade.

La munte, marţi mai sunt ceva condiţii de ninsoare prin Meridionali, dar e vorba de fulguieli sau ninsori slabe.  Miercuri: frig, înnorări temporare şi fulguieli sporadice tot prin Meridionali. De joi, se încălzeşte şi în Carpaţi şi în general, atmosferă va fi plăcută.
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Comandament de iarnă convocat de Gabriela Firea: ”În această seară va ploua, apoi va ninge”
Comandament de iarnă convocat de Gabriela Firea: ”În această seară va ploua, apoi va ninge”

Aproximativ 250 de utilaje pentru deszăpezire vor fi în teren, în Capitală, în noaptea de duminică spre luni, a anunţat, duminică, primarul general Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă de la sediul primăriei.

Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri
Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri

Județele din sudul țării vor fi afectate de un cod galben de ninsoare și viscol, atenționare valabilă până luni seară, la ora 22:00.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.