Cod galben de ger in Capitala si 26 de judete din tara, pana marti. Temperaturile vor atinge MINUS 23 de grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Frigul persista in estul si in sudul tarii si pana maine dimineata avem o atentionare cod galben de vreme foarte rece.

Vizeaza Moldova, Oltenia, Muntenia si estul Transilvaniei, unde pe timpul zilei temperaturile vor fi negative, iar la noapte o sa fie ger: in depresiunile din Transilvania se vor atinge minus 23 de grade.

Cod galben de ger in Capitala si 26 de judete din Romania, pana marti

Capitala si 26 de judete din centrul, estul si sudul tarii se afla, luni si marti, sub Cod galben de de ger, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Astfel, in Moldova, Muntenia, Oltenia si estul Transilvaniei, vremea se va mentine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineata si noaptea va fi ger. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -7 si -3 grade, iar cele minime se vor situa intre -20 si -10 grade, izolat mai coborate.

Citește și
bucuresti ninsoare inquam
Vremea ramane foarte rece, cu temperaturi de minus 8 grade, iar in Capitala s-ar putea sa ninga. Cand se va incalzi
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Judetele atentionate sunt: Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Harghita, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj si Mehedinti. Alaturi de acestea se afla si Bucuresti.

In functie de evolutia meteorologica, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza aceasta atentionare.

Luni, in sud si in est ramanem cu vremea rece; norii vor fi numerosi; ar putea sa apara ceata, chiciura si cateva fulguieli. In rest avem timp frumos si temperaturi potrivite pentru aceasta data. Maximele se vor situa intre minus 7 si plus 8 grade.

Vorbim despre fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici mai apar ceva innorari si e posibil sa cada cativa fulgi, iar dimineata vor fi conditii de ceata si chiciura. Temperaturile se opresc pe la zero grade, iar peste noapte, in Baragan revine gerul.

La fel va fi si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei: multi nori, un pic de soare si posibile fulguieli. Temperaturile cresc usor fata de ieri, insa chiar si vor fi sub mediile perioadei. La amiaza se vor inregistra in jur de zero grade, iar la noapte o sa fie ger aproape peste tot.

In nordul Moldovei si in Bucovina va fi si astazi foarte frig. Dimineata, pe la campie vom avea ceata si depuneri de chiciura. Pe timpul zilei e posibil sa fulguiasca trecator, iar dupa lasarea noptii temperaturile coboara pana la minus 13 grade.

Si in nordul Transilvaniei si in Maramures este frig acum, dimineata, iar in zonele joase se poate forma ceata. Mai tarziu se anunta soare si timp frumos. Temperaturile urca pana la 7 grade, cu plus.
In tinuturile vestice gasim vreme placuta, dar dupa ce se risipeste ceata de la campie. La amiaza vom avea atmosfera insorita si maxime de 4...5 grade.

In centrul Romaniei gasim vreme frumoasa. In zona depresionara frigul persista; este ger dimineata si noaptea. In schimb, in vestul provinciei soarele reuseste sa urce temperaturile pana la plus 3...4 grade. In judetul Harghita, in regiunile sudice este cod galben de ceata densa si depuneri de polei pina la ora 8.


In sud-vestul tarii se anunta inca o zi rece, cu innorari temporare si conditii de fulguiala. Maximele se opresc pe la 1 grad, iar peste noapte temperaturile coboara din nou spre pragul gerului. In regiunile sudice ramanem cu atmosfera mohorata; va fi in continuare foarte frig, iar dimineata si noaptea vom avea vreme geroasa. E posibil sa apara ceata, asociata cu chiciura si nu este exclus sa cada doi-trei fulgi.

Bucuresti

In Bucuresti frigul persista si se mentin conditiile de fulguiala. Maxima va fi in jur de minus 2 grade, iar la noapte revine gerul si temperatura ajunge la minus 12 grade. Presiunea atmosferica are o valoare ridicata, iar tendinta este de scadere usoara.

Munte

In schimb, la munte gasim vreme frumoasa, cu cer mai mult senin. Doar vantul mai are unele porniri la altitudini mari. Dimineata si noaptea va fi ger in cea mai mare parte a zonei montane, iar pe timpul zilei vom avea temperaturi putin mai scazute decat ar fi normal la aceasta data.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Astazi frigul persista in sudul si in estul tarii, pe unde norii vor fi numerosi si ar putea sa apara ceata, chiciura si ceva fulguieli. In rest gasim vreme mult mai buna.

Maine se incalzeste, iar noptea va mai fi ger doar in depresiunile din Transilvania. In estul si sud-estul tarii se mai aduna norii, vin cateva ninsori slabe si vantul prinde putere. In celelalte regiuni asteptam timp frumos.

Miercuri temperaturile continua sa creasca, iar in vest, in centru, la deal si la munte va fi putin mai cald decat in mod obisnuit. In zonele estice mai vin cativa fulgi; in rest cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla mai tare in estul, in sud-estul tarii si pe la munte.Ziua de joi ne-aduce vreme in generel frumoasa. Prin est si sud-est mai apar ceva innorari; in Moldova, dimineata e posibil sa fulguiasca, iar in zonele joase vor fi conditii de ceata.


In Bucuresti astazi frigul persista si se mentin conditiile de fulguiala. Maxima se opreste pe la minus 2 grade, iar la noapte revine gerul si temperatura coboara pana la minus 12 grade.Si maine avem o zi cam rece, dar maine noapte scapam de ger. Ziua ne-aduce soare, cativa nori si un vant un pic mai activ. La pranz termometrele vor indica minus 1 grad.Miercuri asteptam vreme frumoasa si temperaturi potrivite momentului. Norii nu prea se arata; vantul ramane destul de activ, iar maxima urca pana la 3 grade. Ziua de joi ne-aduce vreme buna, cu soare si innorari trecatoare. La amiaza se vor inregistra din nou 3 grade, iar vantul va mai agita un pic atmosfera.

 

La munte astazi gasim vreme frumoasa, cu cer mai mult senin. Doar vantul mai are unele porniri la altitudini mari. Dimineata si noaptea va fi ger, iar pe timpul zilei vom avea temperaturi putin mai scazute decat ar fi normal la aceasta data. Maine gerul persista dimineata in Carpatii Orientali si in Meridionali, dar peste zi temperaturile cresc usor. Atmosfera se mentine insorita, iar vantul continua sa sufle mai tare in zonele de creasta.Miercuri incalzirea vremii continua si vom avea temperaturi usor mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data. Cerul ramane destul de curat, dar vantul mai are unele intensificari in masivele sudice si estice.Joi asteptam vreme frumoasa in toate masivele. Va fi putin mai cald decat in mod obisnuit si vantul va sufla cel mult moderat.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
COD GALBEN de ger in 25 de judete si in Bucuresti: temperaturi de -20 de grade. Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada
COD GALBEN de ger in 25 de judete si in Bucuresti: temperaturi de -20 de grade. Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada

Duminica, in sud si in est ramanem cu atmosfera inchisa si va fi in continuare foarte frig. In restul tarii avem vreme buna si temperaturi potrivite pentru aceasta data. Maximele termice se vor situa intre minus 6 si plus 6 grade.

Vremea ramane foarte rece, cu temperaturi de minus 8 grade, iar in Capitala s-ar putea sa ninga. Cand se va incalzi
Vremea ramane foarte rece, cu temperaturi de minus 8 grade, iar in Capitala s-ar putea sa ninga. Cand se va incalzi

Ziua de sambata ne-aduce vreme foarte rece si ceva fulguieli in sudul si estul tarii; soare si temperaturi potrivite momentului in rest.

Ger in toata tara, de joi pana marti vor fi temperaturi minime de pana la -22 de grade. Prognoza meteo pentru weekend
Ger in toata tara, de joi pana marti vor fi temperaturi minime de pana la -22 de grade. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea va deveni deosebit de rece in toata tara, de joi pana marti vor fi temperaturi minime intre -17 si -10 grade, iar in depresiunile din estul Transilvaniei si in jumatatea de nord a Moldovei se vor inregistra sub -22 de grade.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.