Timisoara si Clujul, preferate de straini pentru city break-uri. Ce spun jurnalistii de la The Sun despre vacantele in Ardeal

Ultimul update: Marti 08 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Sambata 05 Martie 2016 09:11
Categorie: Travel

Tot mai multi straini aleg sa isi petreaca weekend-urile in Romania. Orasele din Transilvania sau din vestul tarii sunt cele care ii lasa pe straini fara cuvinte.

Ei vin sa vada cu ochii lor cladirile vechi, muzeele si castelele, dar si sa guste din mancarea traditionala. Despre frumusetile tarii noastre vorbesc si jurnalistii de la "The Sun", care incurajeaza oamenii sa viziteze Ardealul pentru ca, spun ei, este un city-break profitabil.

Pentru un city break - adica o evadare de weekend - strainii aleg tot mai des orase din Romania. In Cluj-Napoca, de pilda, ajung multi tineri. Strada Piezisa din Cluj nu doarme niciodata pentru ca este animata zi si noapte de studenti si turisti dornici de distractie si socializare.

Chiar si localurile din zona, amenajate ingenios, devin atractii turistice.

Norbert Vig, patron local: "Prima reactie a lor cand vin: scot aparatele de fotografiat sau telefoanele."

Dar nu trec nepasatori nici pe langa celelalte cladiri.

Turista: "Imi plac cladirile vechi si cred ca este un oras minunat."

Si Fabrica de Pensule, un spatiu destinat artistilor, a starnit curiozitatea turistilor. Si Muzeul Farmaciei se dovedeste a fi interesant pentru strainii care viziteaza orasul.

Turistii care trec pragul Muzeului Framaciei din Cluj au ocazia sa faca cunostinta si cu lumea lui Harry Potter. Aici se gasesc ingrediente farmaceutice vechi, care mai de care mai cautate: praful de mumie, elixirul draostei si carnea de vipera.

Timisoara este o alta destinatie preferata de cei din strainatate. Hilla si Simon sunt din Hong-Kong si au venit pentru doua zile la noi.

Turist: “Am citit pe internet ca este un oras multicultural cu cladiri foarte frumoase din perioadele baroca si moderna si chiar vrem sa le vedem."

Turistii vor sa afle si cat mai multe detalii despre istoria orasului. Un city break in orasele de la noi costa aproximativ 250 de euro pentru doua persoane, cu transport si cazare incluse.
 

Cel mai slab sezon de schi al deceniului, in statiunile din Romania. Hotelierii aduc zapada noaptea si o tin la umbra

Cel mai slab sezon de schi al deceniului, in statiunile din Romania. Hotelierii aduc zapada noaptea si o tin la umbra

Cetatea_Feldioara

Cetatea Feldioara a fost complet restaurata in 4 ani. Intre timp, la Brasov cetatea sta inchisa din cauza unui proces

Investitiile facute de Romania si Serbia in Clisura Dunarii, cu fonduri UE. Reactiile turistilor care viziteaza ambele maluri

Gunoaie, manele si vanzatori ambulanti pe plaja din Eforie Nord. "A luat porumbu-n gura, si-a trecut de geamandura"

litoral

Turistii din Mamaia s-au distrat la petrecerile cu spuma. Nota de plata pentru cateva ore de dans pe o plaja exclusivista

"Transilvania All Inclusive", continuata de organizatorii Untold. Posesorii de bratari au reduceri la obiective turistice

"Slow travel", noul concept de vacanta care prinde contur. Surprizele de care au avut parte turistii din Brasov