Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Este cainele cel mai bun prieten al omului? La Timisoara, peste 8.000 de patrupezi nu au stapan

Operaţiune de salvare fără precedent a nouă căţeluşi în Arizona

Ii vedeti zilnic in fiecare coltisor al orasului. Daca treceti pe langa ei, va urmaresc cu privirea si parca va implora sa le dati ceva de mancare. Unii se multumesc cu putin si o simpla mangaiere aduce o umbra de recunostinta pe chipul lor.

Teama sau afectiune. Acestea sunt sentimentele pe care le incearca cei care intalnesc pe strada cainii vagabonzi. Fie ii privim cu compasiune si in urmatoarea clipa ne gandim daca avem la indemana ceva de mancare pentru a le potoli foamea, fie ii mangaiem pentru a le arata ca nu sunt singuri sau, dimpotriva ii ocolim de teama sa nu ne atace. Din pacate prea putini se gandesc sa le ofere un adapost.

In Timisoara, numarul cainilor fara stapan creste de la o zi la alta. Sterilizarea lor presupune costuri mari, iar de eutanasiere nici nu poate fi vorba. Adoptia este cea mai fericita solutie pentru bietele animale, insa parca vorbim despre un vis, in conditiile in care numai in Timisoara 8.000 de animale nu au stapan.

La momentul actual exista un singur adapost pentru cainii comunitari, cel de la Sag, care are o capacitate de 400 de locuri. Din bugetul local, Primaria Timisoara aloca lunar peste 50.000 de lei pentru ingrijirea lor.

In Timisoara exista mai multe asociatii in care s-au constituit zeci de iubitori de animale si care lupta pentru sterilizarea cainilor vagabonzi, insa sumele sunt destul de mari si in aceasta situatie. La Asociatia Pet Hope din judetul Timis peste 200 de caini asteapta sa fie adoptati.

Astazi, in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Mondiala a Animalelor Fara Stapan. Aceasta va fi marcata si la Timisoara de catre Asociatia Pet Hope, care impreuna cu studentii si in colaborare cu mai multe cabinete veterinare vor steriliza gratuit 25 de caini vagabonzi. Timisorenii care stiu ca au in zona caini fara stapan, sunt rugati sa-i duca la cabinetele veterinare pentru sterilizare.

Tot astazi de la ora 20:30, in Piata Unirii va avea loc un flashmob unde sunt asteptati sa participe cat mai multi iubitori de animale.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 4 Aprilie 2012
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed