Cristian Tudor Popescu: "Iohannis il are la mana pe Dragnea. Presedintele n-a facut chelnareala cu Donald Trump in SUA"

×
Codul embed a fost copiat

Invitatul Stirilor ProTv, de joi seara, a fost jurnalistul Cristian Tudor Popescu, caruia Andreea Esca i-a adresat mai multe intrebari despre situatia lui Sorin Grindeanu si pozitia lui Liviu Dragnea in acest context.

Andreea Esca: “Domnule Popescu, ce spuneti de aceasta executie pe scena politica?’

CTP: “Inca nu a cazut capul celui urcat pe esafod, deci nu putem vorbi inca de o executie. Domnul Grindeanu este inca functie”

Andreea Esca: “Atunci o putem numi o incercare de executie?”

CTP:  Da, o putem numi asa. Este mai mult mai complicat in democratie. De pilda, Nicolae Ceausescu rezolva un episod asemenator, cu Ion Iliescu, la inceputul anilor 70, trimitindu-l pur si simplu in 'meserie', cum spunea domnul Iliescu. Trimitandu-l la ape, la Timisioara, la Iasi, scotandu-l din structurile de conducere ale partidului, fara niciun fel de probleme. Acelasi lucru tare mult l-ar fi dorit si domnul Dragnea."

Citește și
ctp stiri
CTP, despre atacul din Manchester: "Un masacru al inocentilor. Oficialii nu ar trebui sa faca publice numele atacatorilor"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Andreea Esca: “L-a si incercat dupa cum a spus domnul Grindeanu miercuri seara, ca a incercat sa-i propuna niste variante prin care sa se duca undeva”.

Cristian Tudor Popescu sustine ca Liviu Dragnea e pierdut foarte mult capital de imagine, si ar fi avut de castigat doar daca Sorin Grindeanu si-ar fi dat demisia.

CTP: Bineinteles, domnul Dragnea deja a pierdut foarte mult pana in acest moment. N-ar fi putut castiga decat daca domnul Grindeanu isi dadea demisia la ordinul domnului Dragnea pe principiu 'io te-am facut, io te omor'.

Spunea domnul Dragnea cum ca regreta ca nu s-a consultat cu activul de partid din teritoriu cand l-a numit pe domnul Grindeanu. L-a pus in mod discretionar si acum ca sa ramana lider maxim, si acum ca sa ramana cu autoritatea discretionara, oarba, adica nu demonstrata, nu logica, adica 'faceti ca asa zic eu', ar fi trebuit ca evacuarea domnului Grindeanu sa se petreaca in acelasi fel ca numirea. Adica domnul Grindeanu sa spuna: 'Nu ma simt prea bine, mi-e dor de Timisoara, ma intorc acasa'.

Andreea Esca: Pai si ce s-a intamplat cu domnul Grindeanu, va asteptati la o asemenea reactie din partea lui?”

CTP:Nu, va marturisesc ca nu. Eu l-am dispretuit pe domnul Grindeanu, de altfel i-am spus intr-un fel in care a ramas, adica limba de pantofi a domnului Dragnea, atunci, avand in vedere comportamentul lui”.

Andreea Esca: “Acum sunt pantofii cam stramti si nu mai intra limba”.

CTP:  Se impiedica in limba. Oamenii pot avea reactii imprevizibile”

Andreea Esca: “Credeti ca a fost sfatuit sau are un program in minte? Ori pur si simplu s-a simtit ranit si l-a deranjat ca vrea sa fie evacut”

CTP:Mai degraba. Nu mi se pare a fi capul unei conspiratii domnul acesta.”

Andreea Esca: “Dar poate e folosit de unii care ar putea fi capii unei conspiratii.”

In conceptia jurnalistului, daca Grindeanu si-ar fi dat demisia, a doua zi, toate esecurile i-ar fi fost atribuite lui.

CTP: “Victor Ponta nu face niciun secret din faptul ca este impotriva lui Dragnea in momentul asta, la baioneta, ca foloseste orice ocazie ca sa-l atace pe Dragnea si eventual sa smulga o bucata din partid. Cred ca cu domnul Grindeanu s-a intamplat urmatorul lucru:

"Ba, daca eu imi dau demisia acum, voi fi facut vinovat, inseamna ca-mi recunosc o vinovatie'- si a doua zi dupa ce si-ar fi dat demisia, ce se intampla? Ca trebuie sa analizam lucrurile in stravechea traditie a partidului comunist roman. A doua zi i se arunca totul in carca.

Era numit spion imperialist american, agent al opozitiei, il gaseau si cu ceva afaceri.

Si atunci el a zis: 'bine, ma dati afara, dar vreau asa. Vreau tobe, vreau esafod, vreau sentinta. Vreau sa vina cineva sa citeasca sentinta. Chiar daca ma executati, vreu sa am protocol'.

Andreea Esca:Si sentinta a venit de la Darius Valcolv”.

Tudor-Popescu a mai adaugat faptul ca Dragnea "a atins zonele grotescului avansat" cand l-a pus pe Darius Valcov sa evalueze raportul Guvernului Grindeanu.

CTP: “Aici atinge domnul Dragnea zonele grotescului avansat. Sa-l pui pe acest ins, judecat pentru mita si trafic de influenta, individual cu lingourile si cu tablourile din pereti, sa-l pui sa evalueze acest Guvern, in totala conspirativiate fara sa ii intrebi pe cei evaluati. Corect.

Grindeanu a spus: 'domne, nu m-a intrebat nimeni. In orice corporatie cand te evalueaza cineva iti pune intrebari'

Andreea Esca: “Dar credeti care are cumva episodul asta legatura cu celebra ordonata privind pragul de la care abuzul in serviciu este considerat fapt penal?”

CTP: "Sigur ca are legatura. Are legatura cu tot. Are legatura cu razboiul pe care-l duce cu Justitia domnul Dragnea, in general. Nemultumirea maxima a domnului Dragnea s-a declansat in momentul in care ministrul Tudorel Toader nu i-a indepartat pe procurorul-sef Kovesi si pe Augustin Lazar, procurorul general.

Tudorel Toader fiind adus de domnul Grindeanu. Pe restul ministrilor i-a pus domnul Dragnea, cum a precizat domnul Grindeanu, dar pe Tudorel Toader, nu. Si de atunci a inceput cum spuneati, ruperea lantului de iubire”.

Andreea Esca: “Dar diminineata, Tudorel Toader era hotarat sa ramana inca 4 ani”.

CTP: “Tudorel Menestrel. L-am mai vazut. Dar ce-a facut in cazul Koves-Lazar? Mai intai a tinut rechizitoriul, sentinta, a ridicat securea, daca tot suntem in imagistica esafodului si pe urma a spus-executia se amana din cauza vremii nefavorabile- si s-a amanat."

Andreea Esca:Si acum la fel”

CTP: “Deci mai intai declara: pilonul Justitiei. Ii place, ii place mult sa se aseze in posturi”.

Andreea Esca:Si oamenii cum sa mai aiba incredere in tine, daca esti si ministrul Justitiei?”

CTP:Evident ca i s-a dat un telefon, de la domnul Tariceanu, de la ALDE, el are radacini acolo, destul de adanci: mai usor cu pilonul, iti dai demisia.

Andreea Esca:Dar votantii ce-or fi inteles ei?”

CTP: In general sunt destul de disciplinati votantii de partide de tip PCR, asa cum este PSD-ul. Stiti cum se face la partidul comunist. Tovarasul care pana ieri era camaradul nostru, tovarasul se dovedeste spion imperialist”.

Andreea Esca: “Si credeti ca si votantii cred asta?”

CTP: “Da, votantii de tipul asta, in momentul in care se declanseaza demonizarea celor care au comis deviatia, de obicei votantii PSD sunt foarte dispusi sa-l creada pe domnul Dragnea, ca domnul Grindeanu e infiltrat, e o unealta, agent.”

CTP:Dupa parerea mea, este o interpretare gresita a comportamentului domnului Grindeanu: cum ca el este indreptat spre castigarea simpatiei si a voturilor celor care au iesit in piata, asta iarna. El nu isi doreste acest lucru. Tot demersul sau este indreptat catre PSD. El doreste o pozitionare. Nu il intereseaza dreapta, Iohannis, opozitia si cei din piata."

Andreea Esca: “Si, grupul care are putea fi, Ponta?

CTP: “Ponta, bineinteles. Punandu-l pe Ponta secretar general al Guvernului, care secretar general, pana miercuri. Domnul Grindeanu stie foarte bine ca va pleca de acolo, dar pana pleaca, vrea sa produca cat mai mari pagube gruparii Dragnea”.

Andreea Esca: “Sunteti sigur ca ar pleca?”

CTP: “Teoretic exista posibilitatea sa se adune un grup de parlamentari care sa nu raspunda la ordinul domnilor Dragnea si Tariceanu si sa ramana in functie.

Asta ar insemna sfarsitul domnului Dragnea. Asta-I sfarsitul. Si asa a pierdut foarte mult, pentru ca n-a reusit sa resolve treaba pe tacute cu Grindeanu. A pierdut enorm. Lui Dragnea credeti ca ii e frica de Grindeanu, de Iohannis, de USR? Ii e frica de Ponta si de PSD.

Pentru ca stie ce se intampla la partidul asta. In clipa in care nu mai esti mana forte, dai semne de slabiciune, in clipa aia poti sa te astepti sa fii capacit de propriii colegi."

Andreea Esca: “Deci va vota Parlamentul motiunea de cenzura?”

CTP:E putin probabil sa nu voteze. Motiunea va trece si Grindeanu va pleca. Dar poate sa rezulte, deja rezulta, niste daune de imagine de capital politic majore pentru gruparea Dragnea din PSD si pentru Tariceanu”.

CTP:Impotriva lui Dragnea se intorc toata gesturile de autoritate discretionara pe care le-a facut dupa alegeri. Modul in care l-a numit pe domnul Grindeanu: garantez pentru el, are sustinerea mea totala”.

Andreea Esca: “Pai, si atunci ce s-a intamplat in aceasta luna?”

CTP: “Un singur lucru. Domnul Dragnea trebuie sa isi conserve puterea, imagine de putere in partid. Restul, invatamant, educatie, Guvern, Parlament, nu-l intereseaza.”

Andreea Esca:Pai si ce a facut Grindeanu de i-a stirbit-o?”

CTP: Multe. Cea mai grava fiind salarizarea unitara. Nu se mai dau banii asa cum am zis ca-i dam. In conditii normale, daca Dragnea nu ar fi plusat in halul ala cu programul ala de guvernare, care este carticica lui Mao, este cartea sfanta. Daca n-ar fi plusat, acum era o chestiune normal: da, domne, mai ajustam bugetul, nu e chiar asa cum am fi vrut.”

CTP: “Ca sa intelegeti ca pe domnul Dragnea il intereseaza doar imagine de putere pai uitati-va ce i-a propus lui Grindeanu. I-a oferit sa fie vicepremier. Adica: pleaca matale capul acum, fa o plecaciune, fa o matanie, te las in Guvern vicepremier si mergem inainte fericiti.

Uitati-va cum vorbeste Dragnea acum, nu-si mai controleaza logica. Il intreaba o reporterita ce va contine motiunea de cenzura si el raspunde: niste cuvinte”.

In final, Cristian Tudor-Popescu a afirmat ca acum "Dragnea e la mana lui Iohannis", care nu a "facut chelnareala cu Donald Trump".

Andreea Esca: “Cum iesim din criza?”

CTP: “Probabil ca va urma un nou tango Iohannis-Dragnea-Tariceanu, iar Iohannis il are la mana pe Dragnea.

Probabil ii va face mai multe probleme decat dupa alegeri. Fiindca atunci domnul Dragnea era un fel Kim Ir-sen, iar domnul Iohannis un pic mai joc. Acum domnul Iohannis a venit din America, unde nu a facut chelnereala cu Donald Trump, pe la vreo masa."
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
CTP, dupa finala Roland Garros:
CTP, dupa finala Roland Garros: "Simona trebuia sa forteze. Aceasta pustoaica nebuna (Ostapenko) a riscat si a castigat"

Dupa finala de la Rolang Garros, pe care a si comentat-o in direct, la Pro TV, Cristian Tudor Popescu s-a aratat "putin trist" si spune cu sinceritate ca a castigat cea mai buna jucatoare.

CTP, despre atacul din Manchester:
CTP, despre atacul din Manchester: "Un masacru al inocentilor. Oficialii nu ar trebui sa faca publice numele atacatorilor"

"Este un masacru al inocentilor", spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu despre atentatul din Manchester, in care au murit 22 de tineri si 59 au fost raniti.

Cristian Tudor Popescu, despre gratierea coruptilor:
Cristian Tudor Popescu, despre gratierea coruptilor: "In varianta Comisiei Juridice, cine nu fura e un bou"

Condamnatii pentru dare sau luare de mita si pentru trafic de influenta vor fi gratiati, potrivit amendamentelor adoptate in Comisia Juridica a Senatului, miercuri.

Ce urmeaza dupa abrogare. CTP, la Stirile ProTv:
Ce urmeaza dupa abrogare. CTP, la Stirile ProTv: "Sper ca alegerile anticipate sa NU fie un obiectiv pentru strada"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu Diana Enache la Stirile ProTV de la ora 19.00 unde se indreapta manifestatiile de strada dupa abrogarea OUG 13.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”
Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei nu este, în mod cert, un mare succes al coaliţiei.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.