Un om de stiinta sustine ca moartea nu exista: "Totul este doar o iluzie". Ce se intampla, de fapt

Imagini Univers

Ce se intampla dupa moarte este probabil cea mai mare enigma a lumii, iar oamenii cauta de mii de ani raspunsul. Acum un doctor in medicina crede ca stie raspunsul si sustine ca, de fapt, moartea nu exista.

Robert Lanza, doctor in medicina si specialist in biocentrism, afirma ca moartea nu este un sfarsit absolut, asa cum se tem unii oameni. El nu aduce argumente legate de religie, ci de stiinta.

Savantul face referire la fizica cuantica si la teoriile despre multivers. Conform acestora, exista mai multe universuri si in fiecare dintre ele se intampla evenimente diferite.

Multiversul este alcatuit din timp, spatiu, energie, materie si legile fizicii pe care le stim.

In fiecare univers exista cate o “varianta” posibila a fiintei noastre, care traieste diferit de noi.

Citește și
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Desi pare o poveste SF, aceasta teorie i-a trezit interesul lui Lanza, care a combinat-o cu biocentrismul, curent care sustine ca viata este cea care dicteaza functionarea Universului, nu invers.

"Viata este o aventura care transcede modul nostru banal, liniar, de gandire. Viata nu are o dimensiune liniara, ea este care o floare nemuritoare, care se intoarce mereu sa anime multiversul", scrie Robert Lanza pe blogul sau.

El crede ca, daca aceste universuri paralele exista, inseamna ca exista o infinitate de posibilitati. Daca o persoana moare intr-un univers sau in mai multe, ea va continua sa traiasca in altele, deci nu va muri cu adevarat.

Lanza spune ca trupul nostru moare si este distrus, dar constiinta noastra ramane pastrata intr-o sursa de energie de 20 de watti, care se afla in creier.

Dupa cum spune stiinta, nimic nu dispare, ci se transforma, deci aceasta energie nu dispare la moartea noastra, ci “calatoreste” dintr-o lume in alta, facand astfel “nemuritoare” esenta fiecarui om.

In plus, timpul si spatiul sunt doar concepte create pentru a masura evenimentele din jurul nostru, pentru a le intelege.

Perceptia trecutului, prezentului si viitorului este doar o iluzie, dupa cum afirmase la randul sau si Albert Einstein: "Oamenii ca noi....stiu ca separarea trecutului de prezent si viitor este numai o iluzie foarte puternica".

Robert Lanza sustine ca vesnicia nu inseamna existanta eterna intr-un timp fara sfarsit, ci este “ceva care exista in afara timpului”.

Poreclit "Bill Gates al stiintei", Robert Lanza este unul dintre cei mai mari savanti din lume. Este profesor la facultatea de medicina din cadrul Universitatii Wake Forest si a scris peste 30 de carti de stiinta, aducand contributii importante, in special in domeniul cercetarii celulelor stem.

Articol recomandat de sport.ro
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Citește și...
Un barbat a vrut sa afle detalii despre stramosii sai. Descoperirea va rescrie istoria speciei umane
Un barbat a vrut sa afle detalii despre stramosii sai. Descoperirea va rescrie istoria speciei umane

Albert Perry, un afro-american din Carolina de Sud, a vrut sa afle detalii despre stramosii sai indepartati, analizand arborele genealogic.

Recomandări
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice

„De unde sunt florile?”, partea I. Când creştinii ortodoxi celebrează Floriile, vorbim despre o industrie înfloritoare - vânzarea plantelor verzi şi florilor în România.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.