Simona Halep a pierdut pentru a doua oara finala Roland Garros: "Poate ca nu eram pregatita sa o castig"

simona halep getty

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat a doua oara castigarea turneului de la Roland Garros, dupa ce a pierdut, sambata, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finala disputata in cariera, cu Jelena Ostapenko.

Ostapenko va fi numarul 12 WTA incepand de luni, urcare de la 47 WTA, in timp ce Halep va ocupa locul doi.

Halep va primi, ca finalista, cel mai mare premiu din cariera, de 1.060.000 de euro. Cupa Suzanne Lenglen ii aduce Jelenei Ostapenko un premiu dublu, de 2,1 milioane de euro.

Este pentru prima oara din 1933 incoace cand o jucatoare care nu este cap de serie castiga Roland Garros.

Halep a condus cu 3-0 in setul al doilea si cu 3-1 in decisiv, dar a trebuit sa se recunoasca invinsa de jocul mereu la limita dintre punct si greseala al adversarei de 20 de ani. Sambata, riscul a avut castig de cauza in fata evolutiei defensive, elaborate a Simonei Halep

Citește și
simona halep getty
Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro: "Este irezistibila"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Jocul sportivei letone de 20 de ani este un veritabil montagne-russe. Seriile de mingi nereturnabile alterneaza firesc pentru ea cu cele ale erorilor, intr-o succesiune care nu o perturba. De partea cealalta a fileului, Simona Halep a facut risipa de energie ca de obicei pentru a acoperi cat mai bine terenul, a folosit bogatul sau arsenal de lovituri. Ca sa mai opreasca din agresiune, ea a dat inaltime mingilor, fiind solutia care a mai incurcat-o Ostapenko.

Agresivitatea pozitiva a Jelenei Ostapenko s-a stins destul de repede in primul set al finalei de la Paris, pentru a se reaprinde in cel de-al doilea. Jocul "bubuit" al ei a produs pagube in apararea Simonei Halep la inceputul meciului, apoi tanara letona a risipit cu erori nefortate aproape de doua ori mai repede decat a construit. Jocul ei riscant a redevenit eficient dupa ce Halep a avut cateva posibilitati de 4-0, in setul al doilea. De data aceasta, Halep nu a mai putut sa-l contracareze si sa evite esecul.

Ostapenko a inceput cum era de asteptat, tare, cu lovituri puternice, destabilizatoare, si a obtinut un break la 0, in ghemul I. Halep s-a aparat mai bine, a liftat mingile mai mult si a revenit cu rebreak, profitand si de cateva greseli nefortate ale adversarei. Au umat doua ghemuri in care cele doua sportive si-au fructificat serviciul. Seria break-rebreak s-a repetat la scorul de 2-2, dupa un scenariu asemanator. Halep a salvat apoi o minge break, pentru a trece din nou in avantaj, cu 4-3. Letona a egalat, pe propiul serviciu, dar Halep a preluat din nou conducerea, cu 5-4. Jucatoarea romana a facut imediat break-ul de 6-4 si a castigat primul set in 36 de minute.

La inceputul setului secund, Halep a fost condusa din nou cu 0-40 pe serviciul ei. Insa de data aceasta romanca a revenit si a castigat ghemul, apoi a realizat un break, consolidat de un serviciu destul de bun, chiar daca a fost egalata cand a condus cu 40-0. La 3-0, jucatoarea din Constanta a ratat trei mingi de break, permitandu-i adversarei sa puncteze pe tabela. Scapata de un 0-4, probabil decisiv in stabilirea castigatoarei finalei, Ostapenko s-a impus pe serviciul jucatoarei romane, a intors apoi un 15-40 si a egalat la 3. Momentul bun al letonei a continuat cu un al patrulea ghem la rand, un break, anulat de un rebreak al romancei. Jucatoarea de pe locul 47 a castigat si ghemul urmator, rebreak la 0, si pe al zecelea al setului, egaland cu 6-4, dupa alte 50 de minute de joc.

In decisiv, cele doua sportive si-a fructificat serviciul pana al 2-1 pentru Simona Halep, cand romanca a obtinut un break, ridicand avantajul la 3-1. Ostapenko a revenit cu rebreak, inainte de a egala la 3. In ghemul urmator, pe serviciul Simonei Halep, fileul a schimbat in teren traiectoria unei mingi care urma sa ajunga in aut, trimisa de letona, iar scorul a devenit 4-3 pentru ea. A fost, probabil, momentul decisiv, pentru ca Jelena Ostapenko nu a mai putut fi impiedicata sa devina campioana la 20 de ani. Ea a castigat decisivul, cu 6-3, dupa doua ore de joc.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 25-a finala din cariera, a doua de Grand Slam si de la Roland Garros. Halep a ajuns, in 2014, in aceeasi faza, la Porte D'Auteuil, fiind invinsa si atunci, de Maria Sarapova, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Desfasurarea meciului:

Update 19:05 "La lupta. Lupta nu se opreste aici, continua. A fost un meci foarte frumos, dar a fost putin nesansa la 3-0, unde i-a fost putin frica de victorie si s-a intors toata ingineria. Dar e foarte bine, din esec invatam", a spus Stere Halep, tatal Simonei, intr-o interventie prin telefon pentru Stirile Pro TV.

"Ostapenko e o fata tanara, care nu a vut nicio retinere, pentru ea a fost totul ok. A ajuns pana aici si bravo ei pentru curajul extraordinar. Iata ca in sport se spune ca daca ai curaj mai mult invingi mai repede si mai bine. In unele momente si Simona trebuia sa aiba mai mult curaj. S-a inmuiat putin, dar asta e sportul. Chiar daca Simona i-a dezamagit, isi va reveni si va face mare bucurie tenisului romanesc", a mai spus Stere Halep

Update 18:50 
Ministerul Tineretului si Sportului a felicitat-o, sambata, pe Simona Halep pentru prestatia buna din finala pierduta la Roland Garros, precizand ca meciul a fost extraordinar. Si tenismanul Marius Copil o felicita pe Halep si scrie, pe Facebook, ca este alaturi de sportiva romana.

"Simona Halep a fost invinsa in finala Roland Garros 2017. Castiga finala Jeļena Ostapenko cu 4-6, 6-4, 6-3. Felicitari, un meci extraordinar. Suntem mandri de tine, Simona!", este mesajul MTS.

Update 18:33 "Vreau sa incep cu fanii, sa le multumesc tuturor celor care au venit. Sunt trista ca nu am putut castiga, este o experienta pentru mine si vreau sa va multumesc ca ati venit sa ma sustineti.

Vreau sa o felicit pe Jelena, este un lucru uluitor ce ai reusit, bucura-te de realizare. 

Ma voi intoarce la munca si voi incerca sa revin. Multe multumiri organizatorilor. Am avut mari emotii sa joc aceasta finala, poate ca nu eram pregatita sa o castig", a spus Simona Halep dupa meci.

Update 18:26 "Simona este o jucatoare mare, am reusit azi sa fiu agresiva. Totul a mers in favoarea mea. Am incercat sa lupt pentru fiecare punct si am incheiat aceasta finala invingatoare.

Nu-mi vine sa cred ce mi se intampla, a fost un vis pentru mine sa castig acest trofeu. Mi se pare uluitor sa fiu aici si sa castig acest trofeu.

Le multumesc tuturor pentru sustinere, mamei mele pentru ca a fost langa mine, am avut emotii mari", a spus Ostapenko dupa victoria de la Roland Garros.

Update 18:12 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 3-6. Jelena Ostapenko a castigat finala Roland Garros.

Update 18:10 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 3-5. Patru game-uri consecutive castigate de letona.

Update 18:06 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 3-4. Letona castiga pe serviciul Simonei dupa ce a a beneficiat de o lovitura extrem de norocoasa.

Update 18:03 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 3-3.

Update 17:58 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 3-2. Letona recupereaza imediat si isi ia serviciul inapoi. Ea a reusit o serie de lovituri incredibile, care au destabilizat-o pe jucatoarea noastra

Update 17:54 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 3-1. Simona face break-ul in decisiv.

Update 17:52 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 2-1. Simona Halep trece din nou in avantaj in setul al doilea.

Update 17:49 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 1-1.

Update 17:44 Halep - Ostapenko 6-4 4-6 1-0.  Simona castiga primul game din setul decisiv.

Update 17:40 A inceput setul 3.

Update 17:36 Halep - Ostapenko 6-4 4-6. Ostapenko castiga al doilea set.

Update 17:36 Halep - Ostapenko 6-4 4-5.  Letona revine în avantaj dupa un game fulger, castigand la zero pe serviciul Simonei.

Update 17:33 Halep - Ostapenko 6-4 4-4.

Update 17:28 Halep - Ostapenko 6-4 4-3. Ostapenko joaca din ce in ce mai bine si reuseste break-ul! Este al 4-lea game la rand pentru letona.

Update 17:22 Halep - Ostapenko 6-4 3-3. Ostapenko revine in setul 2

Update 17:16 Halep - Ostapenko 6-4 3-2. Break facut de Ostapenko.

Update 17:09 Halep - Ostapenko 6-4 3-1. Ostapenko isi face serviciul dupa o minge superba.

Update 17:06 Halep - Ostapenko 6-4 3-0. Game Simona.

Update 17:01 Halep - Ostapenko 6-4 2-0. Jucatoarea noastra reuseste break-ul, dupa un game extrem de incins.

Update 16:58 Halep - Ostapenko 6-4 1-0. Game Halep.

Update 16:54 Halep - Ostapenko 6-4 1-0. BREAK reusit de Simona!

Update 16:50 A inceput al doilea set.

Update 16:46 Halep - Ostapenko 6-4. Simona castiga game-ul si primul set.

Update 16:44 Halep - Ostapenko 5-4. Simona si-a fructificat serviciul.

Update 16:38 Halep - Ostapenko 4-4. Simona blocheaza cat poate, insa Ostapenko isi face serviciul pana la urma.

Update 16:35 Halep - Ostapenko 4-3. Game Halep.

Update 16:29 Halep - Ostapenko 3-3. Simona reuseste al doilea break, la 0.

Situatia dupa 26 de minute de joc.

Update 16:27 Halep - Ostapenko 2-3. Break Ostapenko.

Update 16:25 Halep - Ostapenko 2-2. Game solid al Jelenei Ostapenko.

Update 16:22 Halep - Ostapenko 2-1. Simona si-a castigat pentru prima data serviciul.

Update 16:18 Halep - Ostapenko 1-1. Halep reuseste re-break.

Update 16:15 Halep - Ostapenko 0-1. Letona a început perfect finala, cu un break castigat la 0.

Update 16:10 A inceput marea finala.

Update 16:05 Simona si Jelena au intrat pe teren.

Update 16:02 Cupa Suzanne Lenglen isi asteapta regina.

Update 15:55 Cristian Tudor Popescu crede in sansa Simonei la Roland Garros. "Este o alta Simona fata de 2014", cand a ajuns prima data in finala de la Paris. Citeste AICI comentariile jurnalistului aflat in platoul Stirilor PRO TV.

Update 15:50 Foarte multi romani au venit sa o sustina pe Simona Halep, relateaza corespondentul PRO TV Alexandra Tanasescu, de la Paris.

Comentatorul de tenis Marius Chican: "Simona a progresat in ultimii ani extraordinar de mult. Cel ami important progres mi se pare cel la nivel mental. E in stare sa bata orice jucatoare. Va fi o batalie intre doua jucatoare agresive. Simona are mai multa experienta si asta va conta destul de mult."

Update 15:36 Nadia Comaneci, la Stirile PRO TV: "Va fi o finala deosebita. Simona a ajuns binemeritat in aceasta pozitie si speram sa vedem acest titlu.

Am vorbit cu ea, sunt anumite superstitii pe care le are, azi nu ne-am vazut inainte de meci.

Si domnul Tiriac are emotii, uneori nu le arata, dar sigur are.

Update Cu doua ore inainte de ora la care este programata finala de la Roland Garros, Politia de Frontiera a postat pe pagina de Facebook a institutiei un mesaj de sustinere pentru Simona Halep.

”Suntem alaturi de tine, Simona Halep! Mult #succes! #LuptacaSimona #politiadefrontiera” este mesajul politistilor de frontiera, insotit de o fotografie in care romanca apare alaturi de doi politisti de frontiera.

Mesajul si fotografia au primit sute de aprecieri.

Update Tatal Simonei Halep a spus inainte de meci ca "de cand avea 7 ani am stiut ca va ajunge nr 1". "Sunt o mama implinita. Cred ca Simona o sa castige" a spus mama sportivei.

Update FOTO Antrenament oficial Ostapenko

Update Virginia Ruzici: "Simt ca Simona e pregatita sa faca un meci istoric. Parca retraiesc trecutul aici, sunt si eu emotionata"

Update Finala este sold out. Cel mai scump bilet ajunge la 1200 de euro

Update "Favorita Halep contra senzatia Ostapenko", comenteaza France 2 inainte de finala

Update Masuri speciale de securitate pentru finala. Zona este impanzita de forte de ordine. 4 filtre de control.

Update Romanca este considerata de presa marea favorita a finalei

Update Se fac ultimele pregatiri pe arena centrala Philippe Chatrier; vreme superba pentru un meci de sarbatoare

Update Presa franceza se intreaba cine va fi regina de astazi

O victorie o va aduce pe primul loc in ierarhia mondiala a tenisului feminin.Simona Halep spunea ca isi doreste foarte mult acest trofeu, pentru ca Roland Garros este turneul sau preferat, iar Paris este orasul preferat - o declaratie facuta pentru site-ul WTA.

De asemenea, sportiva isi doreste sa isi ia revansa in fata publicului francez, care o iubeste foarte mult, ea avand foarte multi sustinatori in Franta.

Corespondentul Pro TV Alexandra Tanasescu a stat de vorba cu cativa francezi, care sunt de parere ca 2017 este anul Simonei Halep. De altfel, acelasi lucru il spun si fostii mari jucatori de tenis, care sunt de parere ca romanca are cele mai mari sanse sa castige acest trofeu.

Acest meci este un examen si pentru francezi, pentru ca au fost luate masuri de securitate speciale. Strazile din jurul complexului au fost inchise la o distanta de aproximativ 1 kilometru, astfel ca cei care vor sa ajunga in apropierea arenei trebuie sa treaca prin mai multe filtre de control.

Meciul se va desfasura pe Arena Centrala, care are o capacitate de 15.000 de locuri, fiind asteptati foarte multi romani. Insa cei care au dorit sa ajunga la aceasta partida s-au confruntat cu cateva probleme, deoarece avioanele spre Paris sunt aproape pline in aceste zile. Chiar si Ilie Nastase spunea ca nu stie daca va reusi sa ajunga la meci, deoarece nu a gasit bilet de avion.

In schimb, vor fi alaturi de ea Ion Tiriac si Nadia Comaneci, doua persoane care au sustinut-o mereu pe Simona Halep.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Reactii dupa finala Roland Garros pierduta de Simona Halep.
Reactii dupa finala Roland Garros pierduta de Simona Halep. "Ostapenko i-a furat titlul din maini"

"Senzatia Ostapenko o invinge pe Halep si provoaca surpriza la Roland Garros", a scris cotidianul L'Equipe, dupa finala de la French Open, castigata de sportiva letona.

Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro:
Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro: "Este irezistibila"

Cotidianul francez Le Figaro scrie ca Simona Halep a fost irezistibila in meciul cu sportiva ceha Karolina Pliskova, iar agentia Ansa noteaza ca romanca nu lupta doar pentru titlul la Roland Garro, ci si pentru locul 1 mondial.

Halep, elogiata de presa externa dupa meciul din sferturile Roland Garros:
Halep, elogiata de presa externa dupa meciul din sferturile Roland Garros: "Revine de la limita si o socheaza pe Svitolina"

Jucatoarea Simona Halep a fost elogiata de presa internationala dupa meciul cu Elina Svitolina, din sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.