Ce scrie presa internationala dupa calificarea Simonei Halep in finala Roland Garros. Le Figaro: "Este irezistibila"

simona halep getty

Cotidianul francez Le Figaro scrie ca Simona Halep a fost irezistibila in meciul cu sportiva ceha Karolina Pliskova, iar agentia Ansa noteaza ca romanca nu lupta doar pentru titlul la Roland Garro, ci si pentru locul 1 mondial.

"Este irezistibila! Numarul 4 mondial, busculata dar nu distrusa de Karolina Pliskova, s-a impus in doua ore de joc. Este a doua oara in finala de la Roland Garros, dar acum trebuie sa cistige pentru a deveni numarul 1 mondial", a scris Le Figaro.

Pentru El Mundo Deportivo, Halep, campioana la Madrid si finalista la Roma, este aproape de a succede in palmaresul la Paris compatrioatei sale Virginia Ruzici, campioana in 1978.

Agentia italiana Ansa scrie ca Halep a reusit sa o invinga pe Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, iar sportia ceha a ratat asaltul la primul loc mondial. "Este o ocazie pentru romanca, nu doar sa castige trofeul parizian, ci si sa ajunga pe locul lui Angelique Kerber. Si pentru Ostapenko va fi o mare premiera, ea fiind cea mai tanara finalista la Paris dupa Ana Ivanovici".

Dhnet.be noteaza ca Halep a profitat de greselile directe ale adversarei sale si reusit sa castige biletul pentru finala: "Simona Halep ar putea deveni prima jucatoare din Romania care castiga la Roland Garros dupa Virginia Ruzici, in 1978. Ruzici este in acest moment agentul Simonei Halep", mentioneaza publicatia belgiana.

Citește și
simona halep
Halep, elogiata de presa externa dupa meciul din sferturile Roland Garros: "Revine de la limita si o socheaza pe Svitolina"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Specialista in defensiva, Halep a trecut de Pliskova si a ajuns in finala la Roland Garros", subliniaza si agentia Reuters.

Simona Halep a fost solida si agresiva in meciul cu sportiva ceha Karolina Pliskova, reusind sa ajunga astfel pentru a doua oara in cariera in finala de la Roland Garros, scrie, joi, cotidianul L'Equipe.

"Karolina Pliskova a fost la trei ghemuri de primul loc mondial. Dar ea, care a spus clar ca nu iubeste zgura, nu a reusit sa treaca de marea favorita a turneului, Simona Halep. Desi a dictat jocul, ea a fost invinsa de metronomul roman. Desi a fost mai strans decat s-a prevazut, logica a fost respectata: numarul 4 mondial este in finala si, avand in vedere rezultatele din acest an, nu va pierde trenul. Dupa 15 zile avem raspunsul. Totul este minunat, multumim, iar romanca nu s-a speriat decat in sferturi la 6-3, 5-1 cu Svitolina. Ea are dreptul la o a doua sansa de a castiga primul turneu de Grand Slam aici, la trei ani dupa esecul cu Maria Sarapova. Cu un succes contra Jelenei Ostapenko, ea o va detrona si pe Angelique Kerber. In urma cu doua saptamani, nu este sigur daca ea credea in acest lucru", a notat cotidianul francez.

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, dupa ce a ratat castigarea lui in 2014, cand a pierdut in fata rusoaicei Maria Sarapova.

In ultimul act, Halep va juca, sambata, de la ora 16.00, in premiera, impotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a implinit, joi, 20 de ani, in ziua in care a invins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elvetianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA si cap de serie numarul 30, calificandu-se pentru prima data in finala unui Grand Slam. Tanara letona nu are niciun trofeu in palmares, de cand evolueaza ca profesionista.

Calificarea in finala este recompensata la Roland Garros cu 1.060.000 de euro si cu 1.300 de puncte WTA. Invingatoarea va primi 2,1 milioane de euro si 2.000 de puncte WTA.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Simona Halep s-a calificat in finala Roland Garros. Reactii dupa meci:
Simona Halep s-a calificat in finala Roland Garros. Reactii dupa meci: "Mi-am controlat bine nervii si am rezistat la final"

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2.

Halep, elogiata de presa externa dupa meciul din sferturile Roland Garros:
Halep, elogiata de presa externa dupa meciul din sferturile Roland Garros: "Revine de la limita si o socheaza pe Svitolina"

Jucatoarea Simona Halep a fost elogiata de presa internationala dupa meciul cu Elina Svitolina, din sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros.

Simona Halep este in semifinalele de la Roland Garros, dupa un meci uluitor:
Simona Halep este in semifinalele de la Roland Garros, dupa un meci uluitor: "M-am enervat, dar m-a ajutat"

''Este genul de victorie care poate schimba o cariera'' - in acesti termeni vorbesc francezii, dupa ce Simona Halep s-a calificat, miercuri dupa-amiaza, in semifinalele de la Roland Garros.

Halep se califica in sferturi la Roland Garros, dupa 6-1, 6-1 cu Suarez Navarro si o intalneste pe Svitolina. Prima reactie
Halep se califica in sferturi la Roland Garros, dupa 6-1, 6-1 cu Suarez Navarro si o intalneste pe Svitolina. Prima reactie

Simona Halep a invins-o in optimile turneului de la Roland Garros pe Carla Suarez Navarro, scor 6-1, 6-1, si s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei.Romanca va juca impotriva ucrainencei Elina Svitolina.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.