"Vand porc, rasa de carne, crescut in gospodarie proprie". Cat costa kilogramul la usa cocinei

Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 15:49
Data publicarii: Luni 05 Decembrie 2011 18:58
Categorie: Social

Astfel de anunturi gasim acum peste tot: pe strada, prin locuri publice si, fireste, pe internet. Gospodarii fac astfel concurenta acerba fermelor sau hipermarketurilor si vand, la preturi mai mici, godaci crescuti la tara.

Concret, pentru un kilogram in viu, crescatorii cer intre 7 si 10 lei.

Domnul Gheorghe vinde porci de 20 de ani si este cunoscut in zona pentru marfa de calitate. Anul acesta a iesit pe piata cu 80 de bucati. 40 dintre ele sunt deja in congelatoarele gospodinelor.

Asadar unii au transat porcul, inainte de Ignat, iar acum se pregatesc sa-l transforme in friptura si carnati. "La mai mare", ar spune gospodarul nostru din judetul Giurgiu, care creste godaci pana ajung sa cantareasca intre 80 si 200 de kilograme. Nu se teme ca ramane cu marfa pe stoc. Vinde kilogramul de carne in viu cu 9 lei si chiar lasa la pret.

Intreprinzatorul nostru are alternative si pentru cei milosi sau comozi, care vor direct toba si carnatii. Se ofera el sa taie porcul, dar atunci cere 13 lei pe kg.

La cateva case distanta il gasim pe nea Sandu. Si el are in curte o mini ferma. Impreuna cu sotia, pensionarul creste 16 porci pe care ii vinde acum pe bani buni.

Spune ca porcii lui sunt hraniti numai cu cereale din productia proprie, fara E-uri, asa ca nu vrea sa auda de negociere.

In timp ce gospodarii nostri asteapta sa le bata cineva in poarta, altii vecini de-ai lor au inteles ca oricat de bio ar fi porcul, tot are nevoie de putina publicitate. Asa ca internetul s-a umplut deja cu anunturi in care Ghita e pozat in cocina, in toata splendoarea lui.

In privinta preturilor, si pe internet ele variaza intre 7 - 10 lei/kg in viu, si intre 11 - 13 lei/kg de porc taiat.

Seara in care vine Mosul. Ofertele de cadouri abunda in pietele timisorene

Seara in care vine Mosul. Ofertele de cadouri abunda in pietele timisorene

Daniel Florea

Reacția primarului Florea după ce a văzut în ce condiții învață elevii

Speranța de viață în România va crește cu 4 ani

Groapa de gunoi de la Lipova arde de 20 de zile. Localnicii sunt disperați

biciclete inquam

Lista celor care vor primi voucher de 500 de lei de la Primărie

Ce a pățit un tânăr din Sibiu, după ce a luat niște bani uitați într-un bancomat

A început sărbătoarea UNDERCLOUD