UE a scris prohodul Polidinului. Vaccinul nu se mai produce

Ultimul update: Sambata 18 August 2012 00:38
Data publicarii: Miercuri 09 Februarie 2011 18:24
Categorie: Social

Uniunea Europeana considera ca singura linie de productie, aflata la Iasi, intr-o filiala a Institutului Cantacuzino, este prea invechita si nu mai corespunde normelor.

Asadar, dupa mai bine de 30 de ani in care s-au bazat pe el, romanii trebuie sa-l inlocuiasca.

Peste tot prin tara pacientii intreaba la farmacii de acest ser, mai ales ca pretul sau este cu aproape 100 de lei mai mic decat variantele sale importante.

Din pacate, insa, in multe locuri stocul este epuizat, iar farmacistii spun ca nu vor mai primi fiole. Ultimele depozite dateaza de anul trecut, din luna septembrie, iar zilele acestea s-au terminat. Multi medici de familie, extrem de multumiti de el, au continuat insa sa il prescrie.

La Iasi, acolo unde pana nu demult se producea Polidinul, se mai gasesc cu chiu cu vai cateva fiole ratacite prin farmacii. Oamenii se grabesc sa-si faca ultimele rezerve.

In schimb, in alte orase, cum ar fi Targu Mures, stocurile s-au epuizat demult.

Doctorii recunosc ca au pierdut un ser dintre cele bune: "Este considerat unul dintre preparatele foarte bune, cu 13 tulpini anti-microbiene care au actiune imuno-stimulatoare, deci acopera o sfera destul de larga", a explicat doctorul Ileana Cojocaru, profesor Universitatea de Medicina Iasi.

Reprezentantii agentiei medicamentului spun ca filiala din Iasi a institutului lucreaza acum la retehnologizarea liniei de productie, pe care ar vrea sa scoata mai multe vaccinuri. Cei de acolo vor face apoi o cerere pentru o noua inspectie europeana. In acest caz, Polidinul ar putea fi produs din nou. Nu se stie insa cat va mai dura totul.

Citostaticele asigurate de stat pentru copiii bolnavi nu se gasesc in tara

Citostaticele asigurate de stat pentru copiii bolnavi nu se gasesc in tara

barbat in scaun cu rotile

Protest al persoanelor cu dizabilități

Beneficiile pepenelui verde cu miez galben

O familie cu 6 copii trăiește într-o garsonieră de 30 de metri pătraţi

bac matematica 2017

Subiecte BAC 2017 ROMÂNĂ, sesiunea de toamnă

Poliția Locală a închis 15 restaurante şi cluburi din Centrul Vechi

Tânăra rănită după ce s-a dat cu tiroliana: "M-au lăsat acolo şi au fugit”