Rovinieta electronica, in vigoare. Peste un milion de soferi, amendati

Dată publicare: 09-02-2011 18:23
Dată actualizare: 07-11-2012 16:17


Peste un milion de soferi care au iesit cu masina in trafic fara sa fi platit taxa de drum vor primi amenzile prin posta. Au fost surprinsi de noile camere mobile, iar acum sunt buni de plata.

Responsabilii au pornit cu tot ce au pe urmele rau-platnicilor, o treime dintre toti cei care circula in fiecare zi pe drumurile nationale si autostrazi.

Problema raziilor este ca vestea se imprastie repede in trafic, iar soferii de camioane trag subit pe dreapta.

Cei surprinsi in trafic si-au lasat camioanele de izbeliste pe contrasens. Drumarii au trecut insa la planul doi. Au ascuns camerele si au verificat masinile cu terminale mobile.

Unii au aflat abia acum ca Centura Bucurestiului este in afara orasului. Un camion din trei nu avea taxa de drum platita. Ce sa mai vorbim de turisme. Pana si cei mai instariti au uitat de rovinieta. Alti nu platesc insa din pura convingere.

"Ne plangem de gropi, deszapezire, dar nu platim rovinieta. O treime nu achita. Va promit ca numarul lor va scadea anul acesta", spune Liviu Costache, director general CNADNR.

Amenzile merg de la 250 de lei la turisme pana la aproape 9000 de lei pentru camioane. Vestea proasta este ca de acum se retine si talonul pana la plata sanctiunii.

Rovinieta este obligatorie pentru toate autostrazile si drumurile nationale, mai putin cele care se afla in interiorul municipiilor si resedintelor de judet.

Tags: amenzi, roviniete,


VIDEO PROTVPLUS.RO