Zapada a inchis zeci de drumuri. Patru trenuri anulate din cauza viscolului

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Iarna a lovit cu putere sudul, estul si vestul tarii. 4 drumuri nationale si 20 judetene sunt inchise in acest moment, iar CFR anunta ca a anulat 4 trenuri dinspre Bucuresti spre Fetesti si Calarasi. Linia Caransebes-Drobeta este inchisa.

19:00 Traficul rutier pe DN21 a fost blocat complet, duminica, timp de aproximativ o ora si jumatate, intre localitatile Baraganu (Braila) si Iazu (Ialomita), dupa ce un tir a derapat din cauza zapezii si a ajuns de-a latul soselei, in perioada blocajului in zona formandu-se cozi de zeci de masini.

Tot in judetul Ialomita, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit, duminica, pentru a debloca doua autoturisme ramase blocate in zapada, intre localitatile Orezu si Rasi, respectiv intre Grindu si Milosesti.

Duminica seara, in judetul Ialomita circulatia este blocata din cauza zapezii pe sapte drumuri judetene si pe o portiune a DN 2 C, la limita cu judetul Buzau.

17:00 Circulatia trenurilor intre Caransebes si Drobeta-Turnu Severin a fost oprita dupa ce mai multi copaci au cazut pe sine, intre statiile Armenis si Teregova, rupand firul de contact.

Citește și
Tiruri in vama, pe drum inzapezit
S-a blocat Vama Albita. TIR-urile n-au mai intrat in Romania de joi noapte
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Echipele de interventie prezente la fata locului taie copacii si ii indeparteaza de pe sine, pentru a permite circulatia provizorie a trenurilor intre statiile Armenis si Teregova, cu locomotive diesel.

Sunt trei trenuri oprite in gari din cauza incidentului, doua dintre ele fiind trenuri Personal. Cel de-al treilea este un tren Rapid care face legatura intre Timisoara si Bucuresti si care este oprit in gara din Caransebes de la ora 15.10, mai anunta reprezentantii CFR.

Trenurile care leaga Capitala de Constanta au intarzieri de cateva zeci de minute pentru ca, din cauza fluctuatiilor de tensiune din linia de contact, ele trebuie sa parcurga distanta intre statiile Ciulnita si Lehliu trase de locomotive diesel.

15:20 Patru trenuri de calatori care fac legatura intre Bucuresti Obor, Fetesti si Calarasi au fost anulate din cauza ninsorii si a viscolului, au anuntat, duminica, reprezentantii CFR Calatori.

Trenuri Personale anulate

8034 Fetesti - Bucuresti Obor,

8033 Bucuresti Obor - Fetesti si

8021 Bucuresti Obor - Calarasi Sud.

De asemenea, luni va fi anulat trenul Personal 8022, care circula de la Calarasi Sud la Bucuresti Obor.

CFR Calatori precizeaza ca circulatia feroviara din sudul tarii si sudul Moldovei se desfasoara in conditii de iarna.

PROGNOZA METEO PE 4 ZILE. AFLA PANA CAND NINGE

14:00 Traficul rutier pentru masinile de peste 3,5 tone va fi restrictionat, incepand de la ora 14.00, pe DN2, in judetele Buzau, Vrancea, Braila, Galati, Ialomita si Calarasi.

Decizia a fost luata in Comandamentul de iarna, dupa ce a fost anuntat un nou val de ninsoare in jumatatea de sud a tarii.

Seful Politiei Rutiere le-a recomandat soferilor sa nu circule pe drumurile comunale si judetene pana cand acestea nu vor fi curatate de zapada. Totodata, Lucian Dinita le-a recomandat soferilor care pleaca la drum sa puna lanturi pe roti si sa aiba la indemana ustensile pentru deszapezire.

13.30 - Traficul rutier este intrerupt din cauza zapezii pe urmatoarele drumuri nationale:

DN22 Ramnicu Sarat – Braila, intre localitatile Ramnicelu si Baile (judetul Buzau), pe raza judetului Braila exista doar restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, devierea se face pe ruta DN2 Ramnicu Sarat – Focsani, DN23 Focsani – Braila.

-DN2C Costesti – Slobozia, intre localitatile Costesti si Padina, judetul Buzau, devierea se face pe ruta DN2 Costesti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia.

-DN23B Maicanesti – Ciorasti, in judetul Vrancea (drum national secundar), devierea se face pe DN23A Focsani – Ciorasti.

-DN22D Macin – Horia, judetul Tulcea, devierea se face pe DN22 Garvan – Isaccea – Tulcea.

- DN21(E584) Braila – Baraganu, in zona localitatii brailene Valea Canepii, din cauza unui autotren cu fier vechi care a derapat. Tot in judetul Braila, un alt tir a blocat traficul pe DN2B Braila – Buzau, intre localitatile Ianca si Oprisenesti, in jurul orei 13:00.

12:09 Drumuri judetene inchise:

DJ 214 A Caragele -Rusetu

DJ 203 Balaceanu -Galbenu (Braila),

DJ 102 H Amaru - Caldarusanca - Glodeanu Silistea,

DJ 203 K Sageata -Robeasca.

Drumuri judetene cu circulatie restrictionata

DJ 203 I Pogoanele - Scutelnici

DJ 203 Ziduri -Valea Râmnicului.

10:13 Doua autotrenuri sunt blocate pe DN 55 Craiova-Bechet din cauza ninsorilor

09:18 Aproximativ 20 de drumuri judetene sunt inchise din cauza zapezii

08:33 Traficul rutier pe DN2C Costesti (judetul Buzau) – Slobozia (judetul Ialomita) a fost intrerupt din cauza viscolului si a zapezii.

08:30 Circulatie inchisa pe DN23B Maicanesti – Ciorasti.

08:25 Circulatia pe DN22 Ramnicu Sarat - Braila a fost intrerupta pentru deszapezire. Pe DN22C Cernavoda - Stefan Cel Mare circulatia este intrerupta pana la ora 12:00 din cauza ninsorilor abundente, a vantului puternic si a vizibilitatii reduse.

Informatii despre situatia drumurilor nationale puteti obtine la urmatoarele numere de telefon: 021/9360, 021/2643333, 021/2643334 - Comandamentul Central de Iarna.

22 ianuarie

20:00 Circulatia pe DN 22 Ramnicu Sarat-Braila a fost inchisa in judetul Buzau, pentru masinile cu greutatea de peste 3,5 tone, din cauza zapezii si a viscolului puternic

19:00 Doua autobuze cu calatori si patru autoturisme sunt blocate, sambata seara, din cauza zapezii si a viscolului puternic, pe Drumul Judetean 102 H, intre localitatile buzoiene Caldarusanca si Pitulicea.

Vantul sufla cu putere, astfel ca zapada este troienita, pe sosea formandu-se suluri care impiedica desfasurarea traficului.

Un alt blocaj s-a produs sambata seara pe Drumul Judetean 214A, in localitatea Largu, unde un autobuz a ramas inzapezit. In autobuz erau zece calatori, care au fost preluati de autoritatile din localitatea Largu si dusi la gradinita din comuna pentru a nu avea de suferit din cauza frigului.

16:00 Zapada a creat multe probleme si pe soselele din tara. La Vaslui, sapte persoane au fost ranite intr-un accident grav pe drmul national 24.

Un taxi a derapat, s-a rasucit si a patruns pe contrasens unde a fost izbit in plin de o alta masina. Cele sapte victime au fost transportate la spital cu 5 ambulante.

In taxi erau patru femei, profesoare din Barlad care mergeau la Iasi sa sustina un examen. Din nefericire au ajuns la spital, la fel ca soferul taxiului si alte doua tinere din cea de-a doua masina.

14:00 La kilomatrul 40, pe Autostrada Soarelui, 8 masini au drapat si au ajuns in sant. Au avut treaba multa masinile de la tractare, care au incercat sa-i scoata pe soferi.

12:30 Politia informeaza ca la pranz, in judetul Vrancea, traficul rutier pe DN23B Maicanesti – Ciorasti este intrerupt din cauza viscolului si a zapezii care s-a depus pe partea carosabila. Se actioneaza pentru deszapezire.

12:00 A intrat in vigoare CODUL GALBEN de ninsori si viscol, emis de meteorologi pentru 24 de judete si Capitala si care tine pana duminica la miezul noptii.

10:00 Ninge viscolit in numeroase zone ale tarii, fapt care afecteaza siguranta circulatiei rutiere.

Recomandari pentru circulatia pe timp de iarna

Politia recomanda conducatorilor auto ca in conditiile unui carosabil umed sau acoperit cu zapada, sa ruleze cu viteza redusa, adaptata conditiilor de drum, sa-si sporeasca atentia si sa adopte o maniera calma la volan, fara sa bruscheze comenzile vehiculului.

Precizam ca este necesar ca fiecare manevra in trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare.

Tinand cont de faptul ca meteorologii au anuntat, pentru urnatoarele zile, ninsori si o racire accentuata a vremii in toata tara, le mai recomandam conducatorilor auto:

• Inainte de a pleca la drum, informati-va temeinic despre conditiile meteo si starea drumurilor, apeland numarul de telefon 9360;

• Folositi corespunzator atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Reamintim ca legislatia rutiera prevede obligativitatea folosirii luminilor de intalnire, in afara localitatilor si in timpul zilei;

• Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

• Echipati autovehiculul cu pneuri corespunzatoare;

• Verificati periodic acumulatorul acestuia;

• Nu bruscati comenzile si folositi cu preponderenta frana de motor;

• In zilele cu ploi, lapovita sau ninsoare, actionati din timp stergatoarele de parbriz;

• Operatorii de transport ce detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, au obligatia legala, de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Deszapezirea in Bucuresti. Mai mult pe Centru si pe bulevarde
Deszapezirea in Bucuresti. Mai mult pe Centru si pe bulevarde

A nins cu probleme in Bucuresti, mai ales pe strazile secundare. Marile bulevarde au fost curatate de utilaje, dar solutiile menite sa topeasca zapada au lasat numai balti, pentru ca sistemul nostru de canalizare este la fel de bolnav si iarna si vara.

S-a blocat Vama Albita. TIR-urile n-au mai intrat in Romania de joi noapte
S-a blocat Vama Albita. TIR-urile n-au mai intrat in Romania de joi noapte

Zeci de TIR-uri au asteptat trei zile la intrarea in tara, dinspre Republica Moldova, prin punctul de frontiera Albita. Si asta dupa ce sistemului informatic s-a defectat.

Ninsori si ger in toata tara pana joi. Temperatura minima: -18 grade
Ninsori si ger in toata tara pana joi. Temperatura minima: -18 grade

UPDATE: Astazi, vremea se va raci si va deveni geroasa noaptea, in nord-vestul, centrul tarii si izolat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 2 grade, iar cele minime intre -14 si -4 grade.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.