Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Gabriela Firea lanseaza un concurs pentru cel mai frumos balcon din Bucuresti: "Am luat exemplu de la marile capitale"

Embed:

Bucurestiul, un oras plin de gropi, gunoaie si in care miroase des a canal se pregateste pentru concursul "cea mai frumoasa fatada", "cel mai frumos balcon". Este dorinta, Gabrielei Firea.

Primarul general, nu a precizat care sunt criteriile de selectie si cine va stabili ce este frumos si ce nu. Totul vine in contextul in care putini tin cont de felul in care arata Capitala. Mai multi arhitecti considera initiativa superficiala si inoportuna.

Concursul "Cea mai frumoasa fatada" si "cel mai frumos balcon" a fost aprobat prin hotarare de Consiliu General.

"Am luat acest exemplu de la marile capitale ale lumii, pe care le-am vizitat ca jurnalist si senator", a spus Firea.

Desi nu exista criterii de selectie sau un juriu, cetatenilor interesati li s-au promis reduceri de taxe, premii in bani si produse de gradinarit. Primarita a venit cu exemplul personal: "Am infrumusetat fatada cladirii primariei generale cu mai multe jardiniere, muscate."

Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania o contrazice.

Stefan Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania: "Calitatea se masoara in altceva decat a fi proaspat vopsit, sau proaspat renovat, e vorba de felul in care reusesti sa te adaptezi cu reabilitarea la calitatea arhitecturala, cu stilul constructiei, exact probleme de care Bucurestiul se stie ca sufera puternic.''

Iar asta se poate vedea la tot pasul. Pe Calea Dorobani, una din zonele de lux ale capitalei, fiecare proprietar si-a amenajat asa cum a dorit propria bucata de fatada, iar unul dintre ei a improvizat si un balcon de plastic.

Iar in zona Foisor, pe strada Lirei, proprietarii si-au zidit in voie ferestrele, fara ca cineva din primaria Capitalei sa interzica acest lucru.

Astfel de situatii sunt insa ignorate de autoritati.

Gabriela Firea: "Cred ca exista foarte mult bun gust in randul cetatenilor."

Cum gusturile nu se discuta este sigur doar ca in Bucuresti aproape 200 de cladiri reprezinta un pericol public iar alte cateva sute au nevoie urgenta de consolidare.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: Gabriela Firea, concurs, balcon, fatada, primaria capitalei,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed