70% dintre tinerii cu varste intre 18 si 30 de ani locuiesc cu parintii. Cum este incurajat acest comportament din copilarie
Evitati sa va protejati excesiv copilul pentru ca exista riscul sa nu mai vrea sa plece de acasa chiar daca are 30 de ani. In special baietii refuza sa se maturizeze si apreciaza mancarea si cazarea parintilor, pentru care nici nu platesc nimic.
Mai mult, acesti tineri refuza sa se implice intr-o relatie serioasa, potrivit psihologilor. De altfel specialistii vorbesc despre un fenomen si cred ca varsta adolescentei nu se mai incheie la 18 ani.
Traiesc cu ai lor si sunt ingrijiti ca niste copii sau desi s-au mutat cara mancarea gatita de mama cu sacosa si accepta inca de la parinti bani de buzunar. Cu serviciu ori fara evita relatiile stabile si in ciuda anilor din buletin sunt niste adult-nescenti, cum i-au poreclit psihologii. Si nu-s deloc putini, pentru ca se inscriu intre 14 si 30 de ani.
Alegeri 2024
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
16:47
Vasile Bănescu, despre prezidențiale: ”Ar fi o imensă rușine să validăm golani agresivi cu privire bovină”. Mesaj cu tâlc
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
Baietii se desprind cel mai greu de fusta mamei. Aproape 70% dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani stau in continuare cu parintii sau sunt ajutati de ei intr-o forma sau alta. Fetelor, in schimb, le place independenta. 50% dintre ele au scapat deja de eticheta fata mamei si s-au mutat la casele lor.
Cu sau fara explicatii, ocupam locul 5 in Europa dupa Croatia, Slovacia, Grecia si Italia.
Psihologii spun ca pentru a creste un viitor adult independent este nevoie ca in copilarie sa ii dati responsabilitati. Teoria potrivit careia copilul trebuie doar sa invete, ca de restul se ocupa mama sau tata este gresita. Copilul trebuie invitat sa isi faca singur ordine in camera, sa ajute la pregatirea mesei ori sa mearga sa ia paine de la magazinul din colt. In plus, e bine sa il lasati sa ia anumite decizii, chiar daca sunt gresite.