Mezelurile, de calitate tot mai proasta.Sanatatea consumatorilor in pericol

×
Codul embed a fost copiat

In loc sa ieftineasca marfa, inainte de sarbatori, producatorii de mezeluri fac rabat la calitate. Din cele peste 10.000 de firme care ii hranesc pe romani, mai bine de jumatate nu mai respecta retetele si inlocuiesc carnea cu apa, grasime si soia.

 

Fac asta la parizer, crenvursti, carnati, sunca, salam de vara, salam de tip Victoria.

Paradoxal, tocmai produsele de calitate indoielnica au o marja de profit foarte mare, iar cele bune, dar scumpe, raman pe rafturi.

Asadar, fiti atenti ce cumparati. Mezelurile arata impecabil chit ca sunt preparate din sorici, apa, coloranti, multe arome de fum si ceva carne.

Citește și
casa
20 de copii din două familii din Moldova au primit case noi înainte de Sărbători

Membrii Asociatiei Romane a Carnii anunta ca doar prin anii '90 s-au mai vandut mezeluri atat de proaste. Sute de patroni de carmangerii candva seriosi isi fura caciula ca sa nu scumpeasca marfa cu 20%.

In conditiile in care carcasa de porc costa in jur de 9 lei, un parizer de 4 lei kilogramul sigur nu are nici urma de carne, spun crescatorii de animale din tara.

Din pacate Reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare nu reusesc sa ne linisteasca. Sustin ca le este imposibil sa verifice daca toata lumea respecta retetele scrise pe ambalaj.

Patronatele, in schimb, vor sa discute despre toate acestea si cu cei din Ministerul Agriculturii.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Consumul anumitor mezeluri in copilarie creste riscul de cancer!
Consumul anumitor mezeluri in copilarie creste riscul de cancer!

Astfel, specialistii recomanda parintilor sa nu le mai ofere micutilor sandvisuri la micul dejun. Acesta pentru ca anumite ingrediente pot duce in timp la afectiuni maligne ale colonului.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie
Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie

Un grav accident s-a produs în ziua de Crăciun pe o pârtie din Predeal, unde o femeie care se dădea cu sania a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de o sanie. Ea a leșinat.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.