Pentru o scadere ponderala nu renuntati la grasimi sau la carbohidrati!
Renunt aproape de tot la grasimile periculoase sau la carbohidati? Iata dilema multor persoane care se hotarasc sa slabeasca. Medicii australieni au incercat sa lamureasca problema.
In urma unui studiu, ei au observat ca persoanele care consumau putine grasimi, dar compensau cu glucide aveau o stare de spirit mai buna. Se pare ca eliminarea carbohidratilor duce la scaderi ponderale, dar afecteaza si buna dispozitie.
Nutritionistii au o recomandare ferma: daca vreti o scadere ponderala nu renuntati nici la grasimi, nici la carbohidrati. Eliminati doar excesele din ambele grupe de nutrienti! In orice regim alimentar, carbohidratii trebuie sa reprezinte 60% din consum.
Carbohidratii dau o stare de bine si tin departe una dintre afectiunile grave ale secolului 21: depresia.
Intr-o cura de slabire, carbohidratii trebuie sa provina din alimente cu absorbtie lenta, precum cerealele integrale, piinea neagra integrala, fructele si legumele. Acestea inlocuiesc cu brio sursele periculoase de carbohidrati precum dulciurile rafinate care declanseaza in organism fenomene nedorite.
Orice dieta sanatoasa contine 20% grasimi bune care provin din ulei de masline, peste gras, alune, migdale sau nuci crude. Aceste nu trebuie ocolite pentru ca orice carenta de grasimi perturba sistemul hormonal. Iar astfel de dezechilibre pot chiar impiedica eliminarea kilogramelor in plus.