Exemplul admirabil al unui sportiv tintuit la pat de boala. Acum e antrenor pentru 80 de copii care isi pierdusera speranta

Ultimul update: Luni 24 Februarie 2014 07:06
Data publicarii: Vineri 21 Februarie 2014 19:47
Categorie: Social

Cand soarta vrea sa te puna in genunchi, ridica-ti privirea si urca un munte. Asta este lectia de viata pe care ne-o da un tanar sportiv de performanta, care a fost tintuit la pat de boala.

Fost campion la catarare, Claudiu Miu este acum antrenor de escalada pentru 90 de copii autisti, surdo-muti sau nevazatori. Ii ajuta sa se inalte dincolo de limite.

Claudiu Miu a fost candva campion balcanic si multinational la escalada. Apoi, destinul i-a pus in cale un prag care putea sa il doboare. S-a imbolnavit de poliartrita reumatoida, cu care s-a luptat mai mult de doi ani.

"Am stat numai in pat, nu m-am ridicat. Ajunsesem la capatul puterilor, la capatul resurselor. Am ramas cu o oarecare dizabilitate, sunt semne care au ramas", povesteste Claudiu.

Acum se catara din nou. Iar din pasiunea lui s-a nascut un proiect care da incredere si speranta si altora.

Premiera in Romania. Metoda inedita de terapie prin care putem scapa de stres cu ajutorul cainilor

"Copiii nu platesc nimic, in schimb efectele sunt fantastice. A fost uimitor cum un copil in caruciorul cu rotile a urcat in maini pana sus."

Claudiu a devenit antrenor pentru 80 de copii care au diagnostice aparent fara iesire- autism, surditate sau lipsa vederii. 

Sunt copii care trebuie in primul rand sa invete ca handicapul lor este unul strict medical si ca o lume frumoasa ii asteapta sa se deschida.

Pentru fiecare copil cu nevoie speciala trebuie sa fie o metoda ca sa ajunga in varf. Pentru copiii cu autism care au deficit de atentie treb folosite comenzi scurte si ferme. Pentru cei care nu aud, instructorul are un laser special proiectat pe urmatoarea priza de care ar trebui sa apuce copilul. O alta varianta e sa priveasca in jos si sa citeasca pe buze, iar cei care nu vad sunt atenti la ce le striga de jos antrenorul.

Alte doua metode vin in ajutorul copiilor ca Tudor. Davis, care sufera de epilepsie, a inceput delfino terapia cand avea 3 ani. Nu vorbea aproape deloc si sistemul lui imunitar era la pamant. Dupa doar 10 zile de joaca activa a inceput sa vorbeasca si sa rada mai mult.

Progresele au fost si mai mari cand mama l-a dus la hipoterapie. Miscarea l-a ajutat pe baiat sa scape de ortezele pe care le purta la ambele picioare si de perspectiva sumbra a scaunului cu rotile. Marly, calul-terapeut, il primeste mereu fara sa il judece pentru ca el este altfel.
 

Barfa si invidia, pedepsite de sefi la munca. Masurile luate in cazul angajatilor care fac

Barfa si invidia, pedepsite de sefi la munca. Masurile luate in cazul angajatilor care fac "bisericute"

caini

Inedit! Un bărbat va primi mii de euro despăgubire de la primărie, după ce a fost mușcat de un maidanez

Noua Dreaptă va protesta față de redifuzarea filmului "120 bătăi pe minut"

Bărbatul dispărut acum 3 săptămâni, în drum spre Italia, găsit la Constanța. Cu câți bani a plecat de acasă

Spectacol la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

Pedofilul „sadist”, lector la o prestigioasă universitate, condamnat la 32 de ani de închisoare. Cum își șantaja victimele

Hanna, o fetiță de 3 ani diagnosticată cu tumora Wilms grad 4, are nevoie de ajutor

Constantin Brancusi

La 142 de ani de la nasterea lui Brâncuși, Muzeul de Artă a avut porțile închise

Criză de specialiști IT în România. Salariile mari din domeniu, efectul deficitului de angajați

O fată de doar 16 ani este cercetată pentru ”proxenetism în formă continuată”

Gabriela Firea anunță cumpărarea a 400 de autobuze noi, la ”standarde moderne”

Profesorii ies în stradă. Sindicaliștii din FSLI vor picheta Ministerul Muncii

Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române