Cascadorii rasului. Teren de fotbal, construit in panta. Vezi cat a costat

teren fotbal

In comuna bihoreana Finis a inceput constructia unui teren de fotbal , cu tribuna si pista de alergare. Costul terenului, care ar trebui terminat pana in 2012, se ridica 150.000 de euro, insa exista o problema: acesta este construit in panta.

Gandul: Autoritatile spun ca au ales varianta constructiei terenului de fotbal pe plan inclinat considerand ca astfel le va fi mai usor sa realizeze tribuna. Anul trecut, 100.000 de lei au fost cheltuiti pentru lucrari, investitia fiind reluata acum, dupa sase luni de pauza, cu inca 180.000 de lei.

"Avem o echipa de fotbal si am jucat in alta parte, in fiecare duminica am inchiriat teren de fotbal", spune Ioan Manea, primarul comunei, in a carei componenta intra si un sat in care nu exista curent electric.

Romania LiberaAutostrada Soarelui, in faza de "hei-rup" Tronsonul Cernavoda-Medgidia, al carui contract a fost reziliat recent, va fi terminat pana la finele anului urmator, promite statul. Noul pret al tronsonului l-ar putea depasi pe cel cerut de fostul constructor, COLAS, care a contestat rezilierea. Finalizarea tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia va costa intre 500 si 700 milioane lei, fara TVA (120-170 milioane euro), potrivit anuntului de intentie lansat de CNADNR pentru o noua licitatie, dupa ce a reziliat contractul acordat constructorului francez Colas. Contractul are o valabilitate de 36 de luni, adica trei ani, din care un an va reprezenta durata proiectarii si a construirii, iar doi ani e termenul de notificare a defectiunilor, adica de garantie. Cum vor fi facuti 20 de kilometri de autostrada intr-un an, la care se adauga si proiectul tehnic al tronsonului, este un mister. Data pentru inceperea procedurilor de adjudecare a fost stabilita la 30 mai.

Evenimentul Zilei: Cine a luat prima de Paste in al treilea an de criza O parte dintre angajatii din sectorul bancar si unii salariati ai marilor companii au luat anul acesta prima de Paste, desi recesiunea se resimte inca puternic in multe sectoare. Bancile, care au unii dintre cel mai bine retribuiti angajati din economie, le-au oferit in acest an prime de Paste angajatilor, desi unele le-au inclus in bonusurile anuale. Media primelor de Paste din sector a fost de circa 300 de lei anul acesta, potrivit lui Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB). "Anul trecut, media a fost de circa 500 de lei, mult sub cea din anii anteriori crizei, cand primeau circa un salariu, impartit sub forma de doua prime: cea de Paste si cea de Craciun", a spus Constantin Paraschiv.

Citește și
Gropi romanesti
Scandalos, in Romania: 
Nu au terminat 
autostrada, dar au luat banii
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

AdevarulCum va evolua puterea de cumparare a romanilor Dupa cum bine stim cu totii, puterea noastra de cumparare scade daca preturile cresc mai mult decat veniturile si creste daca avansul castigurilor depaseste scumpirile. Statistic vorbind, acest indicator se numeste salariu real, iar evolutiile din ultimii doi ani arata ca puterea noastra de cumparare a scazut dramatic, pentru ca avansul preturilor a fost mult mai mare decat al veniturilor. Ce se va intampla in 2011? Pentru a raspunde la aceasta intrebare vom compara evolutia salariului mediu din fiecare judet, estimata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), cu evolutia inflatiei prognozate de FMI, BNR si principalele banci comerciale. Cea mai optimista medie generala a acestor prognoze ar putea fi, pentru 2011, de 4,2%, rezultata dintr-un minim de 3,9% estimat de Banca Nationala si un maxim de 4,5% estimat de economistii bancilor comerciale.

Ziarul Financiar: 12.700 de persoane detin depozite in banci de 4 miliarde de euro Mai putin de 12.700 de romani tin la banci aproape patru miliarde de euro in depozite de peste 100.000 de euro, concentrand astfel aproape o cincime din economiile totale ale populatiei, arata datele Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB). In acelasi timp, 14,8 milioane de deponenti cu economii mici detin plasamente la banci de aproape 17 mld. euro, ceea ce arata capacitatea redusa de economisire. "Poate fi con­side­rata o discrepanta destul de mare", spune Radu Craciun, directorul de investitii al Eureko Pensii. Analistii spun ca incurajarea economisirii este o sursa stabila de crestere economica pentru viitor. Datele reflecta doar economiile tinute la ban­cile locale, insa romanii cu disponibilitati importante sunt vanati si de bancile straine. Nume cu rezonanta pe plan mondial in industria administrarii averilor - UBS, Credit Suisse First Boston sau Lloyds - cauta clienti la Bucuresti. Nu exista date certe privind averile tinute de romani in strainatate. Unele voci indica sume intre 12 si 15 miliarde de euro, desi exista estimari mult mai mari: pana la 60 de miliarde de euro, in fiecare an fiind trimise peste hotare sume de 3 mld. euro.

Jurnalul NationalSentimentele, cauzele bolilor  Nu toate lichidele, puse pe foc, fierb la aceeasi temperatura. Nu orice metal se topeste la aceeasi temperatura. Oamenii reactioneaza sentimental in mod diferit. Fierb sau se topesc la temperaturi diferite, in functie de tipul propriei personalitati. Dar aceasta poate fi modelata. Ar trebui sa avem mereu viu in minte ca cel care are un caracter de aur se poate bucura de o sanatate de fier. Iar acum continuu lista corespondentei dintre sentimente si afectiunile create de acestea, asa cum a fost expusa de Karol K. Truman in volumul „Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata...”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Cele trei motive pentru care Popa l-ar turna pe Vintu
Cele trei motive pentru care Popa l-ar turna pe Vintu

Aducerea in tara a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, ar putea reprezenta lovitura fatala pentru omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Asta pentru ca fugarul extradat din Indonezia detine informatii importante despre dosarele FNI si FDA.

Scandalos, in Romania: 
Nu au terminat 
autostrada, dar au luat banii
Scandalos, in Romania: 
Nu au terminat 
autostrada, dar au luat banii

Potrivit Companiei de Autostrazi, stadiul fizic al lucrarilor pe Moara Vlasiei-Ploiesti este doar de 53%. Cat priveste banii, cei trei constructori au incasat pana in prezent 671 milioane euro, adica aproape intreaga valoare initiala a contractului.

Colegi de celula. Ce-i va spune Vintu lui Popa la intalnirea de 10 ani
Colegi de celula. Ce-i va spune Vintu lui Popa la intalnirea de 10 ani

Sorin Ovidiu Vintu si prietenul lui, Nicolae Popa, artizanii Fondului National de Investitii, si-ar putea petrece sarbatorile pascale impreuna dupa o despartire de zece ani. Insa nu intr-un loc placut, comod si cald, ci intr-o celula de inchisoare.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.