Elena Basescu a anuntat ca s-a inscris in Partidul Miscarea Populara. Ce mesaj i-a transmis presedintele

×
Codul embed a fost copiat

Mutare surpriza facuta luni de Elena Basescu. Mezina presedintelui a demisionat din PDL si s-a inscris in Miscarea Populara. A refuzat insa oferta de a candida pentru un nou mandat de euro-parlamentar.

"Ii uram bun venit Elenei Basescu in randurile Partidului Miscarea Populara", a anuntat Eugen Tomac, presedintele formatiunii politice.

Elena Basescu a precizat ca, desi are semnaturile necesare, nu va candida la europarlamentare.

De asemenea, fiica presedintelui a spus ca isi doreste, in 2016, sa candideze la alegerile parlamentare din Romania.

Sinteza declaratiilor Elenei Basescu:

Citește și
Eugen Tomac, Traian Basescu
Presedintele PMP, Eugen Tomac, si-a botezat fiica. Traian Basescu si Elena Basescu, prezenti la petrecere. FOTO
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"La fel ca in 2009 am strans cu foarte mare usurinta numarul de semanturi pentru a candida ca independent la europarlamentare. Pozitionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora.

Imi doresc ca acest proiect initiat de tatal meu sa reuseasca. Asa cum stim cu totii, Mircea Diaconu sta catarat pe antene in fata teatrului Nottara pentru a strange semnaturi.

Ma tenteaza o canditura la Parlamentul Romaniei in 2016, vreau sa devin om politic in Romania, ci nu la Bruxelles. Tatal meu mi-a spus azi de dimineata, inainte de a urca in avion, mi-a urat succes si mi-a spus ca este prima zi ca om politic adevarat", a spus Elena Basescu.

Elena Udrea vorbeste despre venirea Elenei Basescu in PMP

"Ma bucur pentru PMP ca are ocazia sa dea un semnal puternic ca este un partid diferit. Avem o noua colega, pe Elena Basescu. Isi doreste ca acest nou proiect politic sa aiba succes. Impartaseste aceeasi viziune ca Traian Basescu, noi, de la PMP, ne asumam ca dorim sa continua reformele incepute de Traian Basescu.

PMP se va lupta pentru a aduce electoratul tanar alaturi de noi, electoratul ca doreste o Romanie in care tuturor sa ne fie bine, electoratul care crede ca in Romania trebuie continuate reformele incepute in mandatul lui Traian Basescu", a spus Udrea.

Elena Basescu a demisionat din PDL

Elena Basescu a demisionat luni din PDL. Reprezentantii PMP au invitat-o in mod repetat pe Elena Basescu sa candideze pe lista Miscarii Populare pentru un nou mandat in PE, avand rezervat locul al doilea pe lista acestui partid.

Elena Basescu si-a anuntat oficial demisia din PDL, printr-un comunicat in care nu precizeaza daca se inscrie in alt partid. De asemenea, in comunicat nu se mentioneaza daca Elena Basescu va candida pentru un nou mandat in PE.

"Europarlamentarul popular Elena Basescu si-a prezentat luni, 24 martie 2014, demisia din Partidul Democrat Liberal", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, textul demisiei depuse la PDL este urmatorul: "Domnule presedinte Vasile Blaga, va informez cu privire la decizia mea defitiniva si irevocabila de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, incepand cu momentul inregistrarii acestui document. Le multumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare si le doresc succes pe viitor".

Anterior, surse citate de Mediafx au declarat ca membrii conducerii PDL au aflat prin SMS de demisia Elenei Basescu din partid. Potrivit surselor citate, demisia Elenei Basescu a fost depusa la sediul central al PDL de catre un consilier al acesteia. Inaintea sedintei BPN, presedintele PDL, Vasile Blaga, declara ca nu stie ca Elena Basescu sa fi demisionat din partid.

"Nu stiu sa-si fi dat demisia din partid, dar legea spune ca, daca doreste sa candideze pe alte liste, este suficient, se considera ca si-a dat demisia din celalalt partid", a spus Blaga.

Reprezentantii PMP au invitat-o in mod repetat pe Elena Basescu sa candideze pe lista Miscarii Populare pentru un nou mandat in PE, avand rezervat locul al doilea pe lista acestui partid. In acelasi timp, Elena Basescu ar fi strans 100.000 de semnaturi pentru o candidatura independenta la PE, potrivit tot reprezentantilor PMP. PMP ar urma sa depuna luni la ora 17.00 la BEC lista candidatilor pentru PE.

Termenul pentru depunerea la BEC a candidaturilor la alegerile europarlamentare expira miercuri, 26 martie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Elena Basescu a povestit cum s-a schimbat dupa ce a nascut.
Elena Basescu a povestit cum s-a schimbat dupa ce a nascut. "Am slabit 16kg. Beau trei beri pe zi - fara alcool"

Bunicul Traian Basescu are toate motivele sa fie fericit. Pe langa Sofia Anais, fata lui Elena isi mai doreste doi copii. Mai ales ca acum nu i se mai pare complicata meseria de mama.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, si-a botezat fiica. Traian Basescu si Elena Basescu, prezenti la petrecere. FOTO
Presedintele PMP, Eugen Tomac, si-a botezat fiica. Traian Basescu si Elena Basescu, prezenti la petrecere. FOTO

Presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, s-au aflat printre participantii la petrecerea de botez a fiicei liderului PMP Eugen Tomac. La eveniment a fost prezenta, alaturi de sotul sau, si Elena Basescu.

Udrea: Elena Basescu nu si-a exprimat pana acum o intentie de a candida sub o forma sau alta la PE
Udrea: Elena Basescu nu si-a exprimat pana acum o intentie de a candida sub o forma sau alta la PE

Elena Udrea a declarat, miercuri, intrebata daca ar sustine candidatura Elenei Basescu la europarlamentare, ca aceasta nu si-a exprimat deocamdata intentia de a candida "sub o forma sau alta" pentru un nou mandat si, cand o va face, va vedea.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.