Elena Basescu a anuntat ca s-a inscris in Partidul Miscarea Populara. Ce mesaj i-a transmis presedintele

Ultima actualizare: 27-03-2014 07:01
Elena Basescu a anuntat ca s-a inscris in Partidul...
Mutare surpriza facuta luni de Elena Basescu...

Mutare surpriza facuta luni de Elena Basescu. Mezina presedintelui a demisionat din PDL si s-a inscris in Miscarea Populara. A refuzat insa oferta de a candida pentru un nou mandat de euro-parlamentar.

"Ii uram bun venit Elenei Basescu in randurile Partidului Miscarea Populara", a anuntat Eugen Tomac, presedintele formatiunii politice.

Elena Basescu a precizat ca, desi are semnaturile necesare, nu va candida la europarlamentare.

De asemenea, fiica presedintelui a spus ca isi doreste, in 2016, sa candideze la alegerile parlamentare din Romania.

Sinteza declaratiilor Elenei Basescu:

"La fel ca in 2009 am strans cu foarte mare usurinta numarul de semanturi pentru a candida ca independent la europarlamentare. Pozitionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora.

Imi doresc ca acest proiect initiat de tatal meu sa reuseasca. Asa cum stim cu totii, Mircea Diaconu sta catarat pe antene in fata teatrului Nottara pentru a strange semnaturi.

Ma tenteaza o canditura la Parlamentul Romaniei in 2016, vreau sa devin om politic in Romania, ci nu la Bruxelles. Tatal meu mi-a spus azi de dimineata, inainte de a urca in avion, mi-a urat succes si mi-a spus ca este prima zi ca om politic adevarat", a spus Elena Basescu.

Elena Udrea vorbeste despre venirea Elenei Basescu in PMP

"Ma bucur pentru PMP ca are ocazia sa dea un semnal puternic ca este un partid diferit. Avem o noua colega, pe Elena Basescu. Isi doreste ca acest nou proiect politic sa aiba succes. Impartaseste aceeasi viziune ca Traian Basescu, noi, de la PMP, ne asumam ca dorim sa continua reformele incepute de Traian Basescu.

PMP se va lupta pentru a aduce electoratul tanar alaturi de noi, electoratul ca doreste o Romanie in care tuturor sa ne fie bine, electoratul care crede ca in Romania trebuie continuate reformele incepute in mandatul lui Traian Basescu", a spus Udrea.

Elena Basescu a demisionat din PDL

Elena Basescu a demisionat luni din PDL. Reprezentantii PMP au invitat-o in mod repetat pe Elena Basescu sa candideze pe lista Miscarii Populare pentru un nou mandat in PE, avand rezervat locul al doilea pe lista acestui partid.

Elena Basescu si-a anuntat oficial demisia din PDL, printr-un comunicat in care nu precizeaza daca se inscrie in alt partid. De asemenea, in comunicat nu se mentioneaza daca Elena Basescu va candida pentru un nou mandat in PE.

"Europarlamentarul popular Elena Basescu si-a prezentat luni, 24 martie 2014, demisia din Partidul Democrat Liberal", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, textul demisiei depuse la PDL este urmatorul: "Domnule presedinte Vasile Blaga, va informez cu privire la decizia mea defitiniva si irevocabila de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, incepand cu momentul inregistrarii acestui document. Le multumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare si le doresc succes pe viitor".

Anterior, surse citate de Mediafx au declarat ca membrii conducerii PDL au aflat prin SMS de demisia Elenei Basescu din partid. Potrivit surselor citate, demisia Elenei Basescu a fost depusa la sediul central al PDL de catre un consilier al acesteia. Inaintea sedintei BPN, presedintele PDL, Vasile Blaga, declara ca nu stie ca Elena Basescu sa fi demisionat din partid.

"Nu stiu sa-si fi dat demisia din partid, dar legea spune ca, daca doreste sa candideze pe alte liste, este suficient, se considera ca si-a dat demisia din celalalt partid", a spus Blaga.

Reprezentantii PMP au invitat-o in mod repetat pe Elena Basescu sa candideze pe lista Miscarii Populare pentru un nou mandat in PE, avand rezervat locul al doilea pe lista acestui partid. In acelasi timp, Elena Basescu ar fi strans 100.000 de semnaturi pentru o candidatura independenta la PE, potrivit tot reprezentantilor PMP. PMP ar urma sa depuna luni la ora 17.00 la BEC lista candidatilor pentru PE.

Termenul pentru depunerea la BEC a candidaturilor la alegerile europarlamentare expira miercuri, 26 martie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO