Guvernul Boc a trecut de primul hop! Vezi replici savuroase de la audieri!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE - Cu mic cu mare, candidatii, indiferent daca au trecut examenul sau au ramas repetenti la validarile anterioare - vezi cabinetul de sacrificiu Croitoru -, au primit la reexaminare nota de trecere.

Cele mai spumoase replici

Teodor Baconschi, ministru de Externe (raspunzand acuzatiilor pesedistului Valeriu Zgonea privind neregulile aparute in procesul de vot la ambasada Romaniei la Paris): "Vorbiti de parca la Paris s-ar fi produs cu adevarat fenomene paranormale. (...) Incercarea de a adauga un nou capitol la romanul "Misterele Parisului" ne indeparteaza de la axul discutiilor noastre. (...) Sectiile din strainatate se organizeaza in ambasade sau consulate. Ambasada functioneaza in regim de extrateritorialitate, deci teritoriul apartine Romaniei. Faptul ca intrarea sectiei de votare a fost fixată la portile ambasadei este perfect normal, pentru ca altfel am fi creat intre poarta si cladire un no man's land (...)".

Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii (soptindu-i Sulfinei Barbu, inaintea inceperii audierii): "Partea aia de sala este a noastra. Cealalta, a lor".

Elena Udrea (la final): "Am fost foarte emotionata. Mi s-a dat o importanta exagerata la aceste audieri. Nu meritam o astfel de importanta".

Citește și
Emil Boc si Marko Bela
PDL si UDMR, prieteni cu acte-n regula! Au semnat un protocol de colaborare
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Vezi si alte declaratii de la audieri, pe www.gandul.info

Pentru ministrii nominalizati ai cabinetului Boc a fost o zi plina. De dimineata si pana spre seara au dat explicatii despre proiectele lor si ce vor sa faca in noul mandat.

Fara exceptii, votul a fost favorabil desemnarii lor. In ciuda tuturor asteptarilor, singurii care s-au impotrivit au fost social-democratii. Asta desi conducerea PNL anuntase ieri ca noul guvern nu va avea sustinerea partidului.

Avizul comisiilor este consultativ. Ministrii au nevoie de votul Parlamentului.

Intrata ultima la audieri, Elena Udrea a primit aviz pozitiv pentru a conduce Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Ea a primit 43 de voturi "pentru", doar 4 "impotriva", inregistrandu-se o singura abtinere. Elena Udrea a parut destul de degajata, cu atat mai mult cu cat tot astazi procurorii au dat solutie de neincepere a urmaririi penale in cazul acuzatiilor aduse impotriva ei de Comisia Parlamentara de Ancheta.

Mihai Dumitru, propus de PDL pentru functia de ministru al agriculturii, a fost avizat de comisiile parlamentare de specialitate.

Si Gabriel Sandu a primit aviz favorabil pentru functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, din partea comisiilor pentru tehnologia informatiei, fiind inregistrate 17 voturi "pentru" si unul "impotriva".

Sandu a fost audiat de doua comisii, respectiv de Comisia pentru tehnologia informatiei a Camerei Deputatilor si de Comisia economica, industrii si servicii a Senatului.

Gabriel Oprea, propus pentru functia de ministru al Apararii Nationale, a fost audiat de comisiile pentru aparare si a primit aviz favorabil.

Cseke Attila Zoltan (ministrul Sanatatii) s-a aflat in fata comisiei pentru sanatate, primind aviz pozitiv, dupa ce a fost votat in unanimitate.

Radu Berceanu, propus pentru postul de ministru al Transporturilor, a fost audiat de comisiile pentru politica economica, industrii si pentru privatizare si administrarea activelor statului, primind aviz favorabil.

Candidatul propus pentru functia de ministru al Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a fost audiat de comisiile de administratie publica si pentru agricultura, primind 53 de voturi "pentru", opt "impotriva" si nicio abtinere.

Daniel Funeriu, propus pentru portofoliul Educatiei, a fost audiat de comisiile de invatamant, iar Teodor Baconschi (ministrul Afacerilor Externe) de comisiile de politica externa si comisia pentru afaceri europene, ambii primind aviz pozitiv.

Funeriu a obtinut 29 voturi "pentru", sapte voturi "impotriva" si doua abtineri. In schimb, Baconschi a avut 33 de voturi "pentru", 15 voturi "impotriva" si o abtinere.

Mihai Seitan, propus pentru functia de ministru al Muncii Familiei si Protectiei Sociale, a fost avizat de catre comisiile parlamentare, primind 38 de voturi "pentru", 17 "impotriva" si trei abtineri.

Sebastian Vladescu, candidat pentru functia de ministru al Finantelor Publice, a primit aviz favorabil din partea membrilor comisiilor parlamentare pentru buget-finante, fiind inregistrate 36 de voturi "pentru" si doua "impotriva". El a fost audiat de comisiile pentru buget.

Catalin Predoiu (ministrul Justitiei) a fost audiat de comisiile juridice, pentru cercetarea abuzurilor si pentru drepturile omului, iar Mihai Seitan (ministrul muncii, familiei si protectiei sociale) de comisiile pentru munca, egalitate de sanse si pentru sanatate.

Ministrul propus al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a fost avizat favorabil pentru acest portofoliu de catre comisiile reunite de economie si industrii din Parlament, cu 39 de voturi favorabile si 17 impotriva. El a fost audiat de comisiile pentru politica economica, industrii si pentru privatizare si administrarea activelor statului.

Deputatul UDMR Kelemen Hunor, candidat pentru functia de ministru al Culturii, a primit aviz favorabil din partea membrilor comisiilor parlamentare, fiind inregistrate 24 de voturi "pentru" si doua "abtineri". Hunor a fost audiat de comisiile pentru cultura si comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO.

Vasile Blaga a fost audiat in comisiile de administratie publica si pentru aparare si ordine publica. El a primit aviz favorabil pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, cu 46 de voturi "pentru", 10 "impotriva" si patru abtineri. In favoarea lui Blaga au votat si o parte dintre parlamentarii PSD si PNL.

Marko Bela, propus pentru postul de viceprim-ministru va fi audiat de parlamentarii din comisiile de invatamant, cultura si pentru drepturile omului si problemele minoritatilor.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Guvernul Boc
Guvernul Boc "reloaded" aduce programul de guvernare "strangem din dinti"

UPDATE: Ministrii propusi in Cabinetul Emil Boc vor fi audiati marti, in comisiile parlamentare, iar miercuri la ora 9.30 Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni in sedinta pentru a da votul de investitura asupra Cabinetului.

PDL si UDMR, prieteni cu acte-n regula! Au semnat un protocol de colaborare
PDL si UDMR, prieteni cu acte-n regula! Au semnat un protocol de colaborare

Liderul UDMR s-a intalnit cu presedintele, Traian Basescu si prim-ministrul, Emil Boc. In urma discutiilor a fost finalizat protocolul de colaborare dintre PD-L si UDMR.

Emil Boc, catre prefecti: Cine isi face treaba ramane, cine nu pleaca
Emil Boc, catre prefecti: Cine isi face treaba ramane, cine nu pleaca

"Un prim examen ratat!" Asa a descris premierul Emil Boc tot acest tablou de iarna, cu o Romanie data peste cap de codul galben de zapada, teoretic cea mai slaba avertizare din trei posibile.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.