Mazare:Daca nu-si retrage initiativa de eliminare a finantarii cultelor ii rup picioarele lui Cernea

Radu Mazare

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, nu este de acord cu initiativa deputatului USL Remus Cernea, pe care l-a facut "tampit", privind eliminarea finantarii cultelor.

El ii solicita lui Cernea retragerea acestui proiect - in caz contrar amenintandu-l ca "ii va rupe picioarele" cand va mai veni in Constanta.

"Sunt suparat pe deputatul Cernea. Eu vazusem la stiri, dar nici prin cap nu mi-a dat ca o sa fie unul de-al nostru, ca de fapt l-am adoptat, mai greu, mai chinuit, ne-a rugat premierul, luati-l ca sa pot sa inchid alianta, a pufait Nicu mai tare, pana la urma l-am adoptat. Si el, tampitul, altfel ce pot sa spun. Au venit ziaristii, stiti ca deputatul a facut o initiativa sa nu mai fie finantate cultele de la buget de la guvern, stiti ? A avut aceasta initiativa domnul deputat de la Verzi, care in loc sa alerge pentru noi, care l-am sustinut, l-am ajutat, ca sa iasa deputatul constantenilor, sa alerge sa ne deblocheze lucrurile blocate ca sunt multe lucruri blocate inclusiv pe chestiuni de mediu. El, domnul de la Bucuresti, acolo, din sferele lui inalte, are alte preocupari. El se cearta cu Biserica, se cearta cu popii, un tampit, ce pot sa zic despre el", a declarat Mazare, luni seara, in cadrul discursului sustinut la Conferinta PSD Constanta.

Liderul social-democratilor constanteni a supus apoi la vot o rezolutie prin care organizatia pe care o conduce solicita deputatului Remus Cernea retragerea acestei initiative parlamentare si sa isi ceara scuze Bisericii si reprezentantilor PSD Constanta.

"PSD Constanta nu este de acord cu initiativa deputatului USL Constanta Remus Cernea prin care se doreste eliminarea finantarii activitatii cultelor din Romania. Intrucat organizatia PSD Constanta nu a fost consultata solicitam retragerea acestei initiative parlamentare si in acelasi timp ii solicitam domnului deputat Remus Cernea sa-si ceara scuze public. Sa-si ceara scuze tuturor si Bisericii si noua ca a facut lucrul asta in numele nostru pentru ca noi l-am ajutat ca sa ajunga acolo", a mai afirmat Radu Mazare.

Citește și
remus cernea
Deputatul Remus Cernea a optat pentru juramantul fara formula religioasa
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Rezolutia a fost supusa la vot, fiind adoptata in unanimitate.

Conform Mediafax, presedintele PSD Constanta a spus ca, in cazul in care nu se va intampla acest lucru, ii "va rupe picioarele" deputatului Remus Cernea atunci cand acesta va mai veni in Constanta.

"O sa ma intrebe jurnalistii si ce o sa fac daca nu isi retrage: ii rup picioarele daca il mai prind pe la Constanta si va rog sa ma ajutati", a mai spus Mazare.

Remus Cernea a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL in Colegiul 9 din Constanta reusind sa castige un mandat de deputat.

Un grup de parlamentari in frunte cu Remus Cernea pregateste o initiativa legislativa care sa vizeze o alta forma de finantare a cultelor decat cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirectionare a unui procent din impozitul pe venit al cetatenilor, la libera alegere, catre cultele religioase, ca in cazul organizatiilor nonguvernamentale.

"Noi intentionam, pentru ca am discutat cu mai multi parlamentari din diferite partide si exista un curent de opinie pe acest subiect, sa avem un sistem de finantare a cultelor pe acest model. Asta ar degreva bugetul de stat de foarte multe sume alocate pentru culte si ar ajuta foarte mult si bisericile sa aiba venituri predictibile si stabile", a declarat Remus Cernea, pentru "Gandul".

Luni, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca proiectul deputatului social-democrat Remus Cernea de taiere a finantarii bisericilor nu a fost discutat in USL si nu are sustinerea USL, fiind o initiativa personala a acestuia.

"Nu a fost discutata in USL. E propunerea domniei sale si nu are sustinerea USL", a spus Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Radu Mazare: La filmarile pentru
Radu Mazare: La filmarile pentru "Viva la noche, viva la loca Mamaia" voi purta budigai cu bretele

Desi nu are voce de rapper, primarul Constantei insista.
Radu Mazare a cantat, marti, refrenul piesei pe care o va interpreta impreuna cu Loredana pentru promovarea statiunii Mamaia.

Deputatul Remus Cernea a optat pentru juramantul fara formula religioasa
Deputatul Remus Cernea a optat pentru juramantul fara formula religioasa

Deputatul Remus Cernea a depus, joi, juramantul in plenul Camerei optand pentru varianta prevazuta in legea juramantului de credinta al parlamentarilor care face abstractie de formula religioasa.

Remus Cernea, Liviu Harbuz si Eugen Teodorovici sunt noii consilieri ai premierului Ponta
Remus Cernea, Liviu Harbuz si Eugen Teodorovici sunt noii consilieri ai premierului Ponta

Co-presedintele Miscarii Verzilor Democrati Agrarieni, Remus Cernea, fostul presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare Liviu Harbuz si fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor Eugen Teodorovici vor lucra ca si consilieri de stat.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.