Vasile Blaga: I-am propus Adrianei Saftoiu sa devina purtator de cuvant al PDL, a acceptat

Adriana Saftoiu

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca i-a propus fostului deputat PNL Adriana Saftoiu, fost purtator de cuvant al Presedintiei in primul mandat al presedintelui Traian Basescu, sa devina purtator de cuvant al PDL, iar aceasta a acceptat.

El a facut aceasta declaratie raspunzand unei intrebari inainte de sedinta BPN al PDL. Blaga a precizat ca subiectul va fi discutat in sedinta Biroului Permanent National al PDL. Presedintele PDL a subliniat ca Adriana Saftoiu este membru al partidului.

De asemenea Vasile Blaga a negat faptul ca numirea Adrianei Saftoiu in functia de purtator de cuvant al PDL ar putea fi un gest de fronda fata de Traian Basescu, avand in vedere ca aceasta a fost consilier prezidential in primul mandat de presedinte al lui Traian Basescu.

"Nu am avut niciodata in gand aceasta nominalizare cu aceasta intentie. Nici pe departe. Dimpotriva, discutam despre o persoana foarte serioasa, despre care am convingerea ca va aduce plus valoare partidului in tot ceea ce inseamna sistemul nostru de comunicare care a avut de suferit in ultima perioada si impreuna cu Negoita (Liviu Negoita - n.r.) vor face o echipa foarte buna", a precizat liderul democrat-liberal.

Vasile Blaga a precizat ca o cunoaste foarte bine pe Adriana Saftoiu si a lucrat exceptional cu aceasta "intr-o perioada asemanatoare pentru PDL, 2001-2004". El a aratat ca prezentarea noului purtator de cuvant al PDL se va face dupa ce se va discuta acest subiect in BPN.

Citește și
Adriana Saftoiu
Adriana Saftoiu, despre excluderea din PNL: "E mai rau decat daca as fi fost membru al PCR"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Am discutat cu foarte multi colegi si astazi va fi prezentarea dupa ce vor vota colegii", a adaugat Vasile Blaga.

Adriana Saftoiu: E o provocare, sper sa fac fata

Adriana Saftoiu a declarat ca noua functie este pentru ea o provocare, careia spera sa ii faca fata. Ea a amintit ca a mai colaborat cu Vasile Blaga si cu PDL. Saftoiu a mai spus ca este convinsa ca poate avea o relatie institutionala de colaborare cu Roberta Anastase.

"Ii inteleg pozitia Robertei", a spus Saftoiu, mentionand ca fostul presedinte al Camerei a fost tinta unor critici din partea ei.

Adriana Saftoiu a mai fost purtator de cuvant al PD, intre 2001 si 2004, iar in perioada 2005 - 2007, la inceputul primului mandat de presedinte al lui Traian Basescu, a fost consilier prezidential pe probleme de comunicare.

Adriana Saftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarand ca motivele sunt de natura personala: "E doar o masura administrativa. Raman in continuare un sustinator al politicii si proiectelor lui Traian Basescu".

Demisia Adrianei Saftoiu a avut loc la zece zile dupa ce sotul ei, Claudiu Saftoiu, a demisionat din functia de director al SIE.

Dupa o perioada, Adriana Saftoiu a devenit membru PNL, ajungand deputat al acestei formatiuni, postura din care a criticat in unele randuri anumite decizii ale presedintelui Basescu. in unele ocazii, acesta i-a replicat.

Vasile Blaga a castigat, recent, un nou mandat in fruntea PDL, victoria sa fiind contestata de Elena Udrea, dar si de presedintele Basescu. seful statului a anuntat, la scurt timp dupa declararea oficiala a lui Blaga drept presedinte PDL, ca se desparte de acest partid.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
PDL si-a ales vicepresedintii pe acordurile melodiei
PDL si-a ales vicepresedintii pe acordurile melodiei "Bang Bang (My baby shot me down)"

Anca Boagiu, Liviu Negoita, Dorin Florea si Andreea Paul au fost alesi, sambata, la CNC al PDL, prim-vicepresedinti ai partidului, iar Gheorghe Flutur, secretar general.

Adriana Saftoiu, despre excluderea din PNL:
Adriana Saftoiu, despre excluderea din PNL: "E mai rau decat daca as fi fost membru al PCR"

Adriana Saftoiu, care a fost exclusa sambata din PNL, a declarat ca aceasta decizie a fost luata fara sa fie anuntata pentru a-si putea prezenta pozitia.

Adriana Saftoiu si-a depus demisia din postul de deputat, dar spune ca nu va pleca din PNL
Adriana Saftoiu si-a depus demisia din postul de deputat, dar spune ca nu va pleca din PNL

Deputatul PNL Adriana Saftoiu a declarat ca si-a depus la Secretariatul General al Camerei Deputatilor demisia din postul de deputat. Ea a precizat ca va ramane in PNL si ca, deocamdata, nu stie daca va mai candida pentru un nou mandat.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.